Men2B naast boyband ook vorm van kanker

Sjimmie had ons via de nieuws-submit te melden:

Men2B is vooral bekend als de boyband die uit Popstars - The Rivals is voortgekomen. Minder bekend is dat Men2B ook een geheel andere betekenis heeft. Het staat namelijk ook voor Multiple Endocriene Neoplasie type 2B. 'Men2' is een erfelijke vorm van kanker, die zich openbaart in de bijnieren, de alvleesklier en de schildklier. In Nederland zijn er 350 mensen die aan de ziekte lijden.

Een daarvan is Cor Schols die de zusterziekte van Men2B heeft: Men2A. In een boze mail naar artiestennieuws.nl schreef hij het volgende: "Dit vind ik dus weer typisch iets voor medialand. Ik vind het werkelijk dieptreurig dat de naam van een ziekte als bandnaam wordt gebruikt. Diep triest. "Het is een erfelijke ziekte en ik - en velen met mij - hebben een aantal mensen aan de dood verloren door deze ziekte. Ik snap het niet. Men probeert het perfecte image te vinden voor the boys, men doet er alles aan om het tot een succes te maken. Maar het verzinnen van een goede bandnaam lijkt niet mogelijk."

RTL4 is naar verrast door de naamkwestie. Een woorvoerster laat weten dat ze niet op de hoogte waren van het bestaan van de ziekte Men2B. Het gaat volgens haar dan ook om stom toeval. "Het was natuurlijk niet onze bedoeling om mensen te kwetsen", aldus de RTL-woordvoerster.