Murat D. mishandelt medegedetineerden

neegij had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Murat D., de Turkse jongen die 13 januari van dit jaar conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College doodschoot, blijkt een medegedetineerde in elkaar geslagen te hebben. De medegevangene heeft vanochtend aangifte tegen D. gedaan wegens bedreiging en mishandeling. Op eigen verzoek is het slachtoffer naar een andere jeugdinrichting overgebracht.

Ook een andere jongen zegt in elkaar geslagen te zijn door D. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de mishandelingen bevestigd.

Voor de Haagse rechtbank zal morgen het hoger beroep dienen in de zaak van D. Eerder dit jaar werd hij tot vijf jaar cel plus TBS veroordeeld, hetgeen conform de eis van de aanklager was. Volgens het OM was de moord een 'executie'. D. heeft volgens het OM een geschiedenis van agressie en drugs- en alcoholmisbruik.

Tegenover Metro zei Murats advocaat, Bram Moszkowic, niets te weten van de kwestie."Ik ben onlangs bij Murat op bezoek geweest, hij zei hier niets over. Murat was de rust zelve." Dit aldus Moszkowicz. In het hoger beroep zal hij ervoor pleiten om D. te berechten volgens het jeugdrecht. Indien de rechter daaraan gehoor geeft, komt D. hoogstwaarschijnlijk binnen drie jaar vrij.