Cornflakesreclame drijft bibliotheek tot waanzin

Een bibliotheek in het Britse Newbury, in het graafschap Berkshire, werd de laatste tijd overstelpt met vragen naar dieetboeken die nergens bleken te vinden. Keer op keer kwamen er mensen die verzochten om boeken met titels als 'Eet taart zoveel je kan' en 'Raak je dikke billen kwijt terwijl je zit'. Later breidde deze verzoeken zich uit met verzoeken om boeken als 'Schat, mijn billen zijn gekrompen', 'Het wespetaille-dieet' en 'Gulzig en toch galant'. De bibliothecarissen stonden voor een raadsel, aangezien de titels door meerdere bezoekers, ogenschijnlijk onafhankelijk van elkaar, werden aangevraagd.

Ten slotte vonden de medewerkers van de bibliotheek een antwoord op dit probleem in een tijdschrift. Daarin waren advertenties opgenomen voor cornflakes, waarin lezers de vraag werd gesteld: "Leeft u op een dieet van valse beloftes?", waarop er vervolgens een lijstje met titels van nep-dieetboeken werd opgesomd.

Een woordvoerder van Kelloggs, het bedrijf achter de reclames, reageerde verbaasd: "Lieve help, dit vinden wij hoogst ongelukkig. Het leek ons wel duidelijk dat deze advertenties een parodie moesten zijn en het is spijtig dat zoveel mensen hierin hun energie hebben gestoken, zoekend naar deze 'boeken'."