Nuon zet ernstig zieke vrouw in de kou

Saint_One en Johnny_Bravo hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een ernstig zieke vrouw uit het Friese Oudeschoot heeft het energiebedrijf Nuon vorige week donderdag elektriciteit en gas afgesloten. De 54-jarige vrouw, die borstkanker heeft en hiervoor dagelijks in het ziekenhuis wordt bestraald, had vanaf februari haar termijnbedrag van ruim 68 euro niet meer betaald.

De vrouw die uit schaamte aan niemand over haar financiële problemen had verteld, lag tot afgelopen vrijdag met twee truien aan, tegen de vrieskou, weggedoken onder haar dekbed. Toen familieleden in de gaten kregen wat er aan de hand was waren die bereid het bedrag van ruim 1500 euro onmiddellijk te voldoen. Volgens Nuon betekende dit echter niet dat de vrouw uit Oudeschoot per direct weer zou worden aangesloten. De familie was hierover zeer ontstemd.

Een woordvoerder van Nuon liet weten dat het bedrijf geschrokken is van het verhaal en alles in het werk wil stellen om de vrouw te helpen. Wanneer ze een doktersverklaring overlegt zal haar elektriciteit en gas gelijk weer worden aangesloten, want "op medische indicatie behoren wij geen mensen af te sluiten", aldus de woordvoerder verder.

De vrouw verblijft zolang bij haar zonen.