Grensrechter slaat scheids en speler

Een grensrechter van de Eindhovense voetbalvereniging Veloc heeft zondag een scheidsrechter en een speler van voetbalclub Nuenen ernstig mishandeld.

Het duel tussen het zesde van Veloc en het derde elftal van Nuenen verliep een tijd lang redelijk. Nadat thuisclub Nuenen van een 0-2 achterstand tot een 3-2 voorsprong was gekomen, liep de situatie echter uit de hand. De scheidsrechter van dienst, die geassisteerd werd door een 'grens' van beide partijen, vond dat de grensrechter van de bezoekende club partijdig vlagte en verzocht hem de vlag af te staan. Hierop sloegen bij de grensrechter de stoppen door. Ook enkele spelers van Veloc lieten zich niet onbetuigd.

De scheidsrechter kwam er beurs af. De getroffen speler van Nuenen heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten met een gebroken jukbeen en een scheur in zijn oogkas. "Ik vind het ongelooflijk triest dat mensen zich zo kunnen misdragen om een verloren voetbalwedstrijd. De spelers van Veloc waren trouwens al de hele wedstrijd irritant bezig. Voordat het duel definitief escaleerde, kreeg ik al twintig keer ’ik maak je af’ naar mijn hoofd geslingerd," aldus het slachtoffer.

De grensrechter heeft zich maandag bij de politie gemeld. Het bestuur van Veloc besprak gister intern wat voor maatregelen men zou treffen tegen de bewuste spelers.