Spreekkoren dagelijkse kost in nieuwe game

safumufh had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Terwijl in nederland de discussie over spreekkoren van het publiek tijdens voetbalwedstrijden volop aan de gang is, wordt er door de Argentijnse spelontwikkelaar Evoluxion een voetbalmanagerspel ontwikkeld waarin beledigende spreekkoren de normaalse zaak van de wereld zijn. Ook omkoping en geweld zullen eerder regel dan uitzondering zijn in de nieuwe game, die "Football Deluxe" gaat heten.

De hoofdpersoon van het spel, de voetbalmanager, zal naast spreekkoren ook te maken krijgen met lastige pers, persoonlijke problemen van spelers en onderlinge vechtpartijen tijdens de trainingen. Het spel is bedacht door de 21 jarige Argentijn Santiago Siri. Hij verklaarde het volgende: "We dachten dat het wel leuk zou zijn om het Argentijnse temperament in het spel te programmeren."

In een volgende versie van het spel zal het zelfs mogelijk zijn om scheidsrechters om te kopen en spelers doping te laten gebruiken.

Football Deluxe zal vanaf volgend jaar verkrijgbaar zijn voor de PC. De officiele website van het spel is hier te vinden.