Wielrennen: Erik Dekker wint Parijs-Tours

BaZzY had ons via de nieuws-submit te melden:

De klassieker Parijs-Tours is gewonnen door Erik Dekker. De Nederlander zat mee in een lange vlucht. In de sprint na 252,5 kilometer koers was de Rabo-coureur tenslotte te sterk voor Matthias Kessler.

Dekker was niet de enige Nederlander op kop in Parijs - Tours. Ook Bram Tankink (Quick Step) maakte lange tijd deel uit van de geslaagde vlucht. Vladimir Goesov (CSC) en Manuel Quinziato (Lampre) completeren de aanvankelijke kopgroep. Het viertal reed na 25 kilometer weg uit een groep van zeventien man. Eric Berthou (R.A.G.T.) kwam hen onderweg vergezellen.

Nadat Berthou aan het begin van de finale (laatste 30 kilometers) had lekgereden en werd opgeslokt door het peloton, schudde Dekker op een klimmetje eens aan de boom. Hij loste daarmee Tankink en Quinziato. Goesov bleef in zijn wiel. Het tweetal had op dat moment nog een kleine minuut voorsprong. Dekker zette vervolgens de grote molen op. Het peloton kon derhalve niet anders doen dan seconden sprokkelen. Goesov had moeite om te volgen. Op acht kilometer voor de meet moest de Oekrainer zelfs toezien dat Dekker bij hem wegreed.

Het peloton werd nog opgeschrikt door een flinke valpartij, waardoor de organisatie enigszins weg was. Mattias Kessler (T-Mobile Team), Igor Astarloa (Cofidis) en Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo) wisten in de laatste kilometers toch tot bij Dekker te geraken. Op de Côte du Petit Pas d'Ane probeerde Asterloa nog weg te komen, maar hij krijg geen ruimte van zijn metgezellen. Dekker was op 3,5 kilometer van de meet meer succesvol. Enkel Kessler kon de Nederlander volgen. Hij bleef in diens wiel zitten, gokkend op een betere sprint. Voor een aanstormend peloton klopte Dekker vervolgens echter de Duitser, die op zijn beurt nog door het peloton werd opgeslokt.

Meer wielernieuws vind je op de FOK!Wereldbekermanager
Submitter:  Bron: FOK!WBmanager