Russische veiligheidsdiensten voorkomen aanslag

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Russische veiligheidsdiensten hebben zaterdag een aanslag in Moskou voorkomen. Er werden in het centrum van de hoofdstad twee personenauto's met explosieven ontdekt. Alle explosieven konden tijdig onschadelijk gemaakt worden. Dat meldden diverse Russische media.

Volgens de Russische media heeft de politie ook een arrestatie verricht. Vrijdagavond werd een man opgepakt omdat hij zich verdacht gedroeg en onder invloed van drugs leek te zijn. Hij zou hebben verklaard duizend dollar te krijgen om de auto's langs de kant van een weg te parkeren waar onder andere president Poetin langs zou komen. Volgens de politie overleed de man vlak na zijn arrestatie in het ziekenhuis aan de gevolgen van een hartaanval.

Vrijdag eiste de Tsjetsjeense rebellenleider Sjamil Basajov de verantwoordelijkheid voor de bloederige aanslag op een school in Beslan op. Hierbij kondigde hij tevens aan dat er nieuwe aanslagen zouden volgen. Het is nog onduidelijk of de gevonden explosieven hiermee in verband staan.