Politie beëindigt illegale straatraces

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft zondagavond op twee plaatsen in Nederland een einde gemaakt aan illegale straatraces. In Rotterdam werden races met scooters beëindigd en in het Brabantse Cuijk werden straatraces met auto's gestopt. Bij de races in Rotterdam raakten een vrouw en haar elf maanden oude baby gewond.

In Rotterdam kregen een aantal deelnemers van de illegale scooter-races een bekeuring en werd van één van de deelnemers het rijbewijs ingenomen. Bovendien werd een 25-jarige Rotterdammer aangehouden wegens belediging.

Bij de races in Rotterdam raakten een vrouw en haar elf maanden oude baby gewond aan hun armen en gezicht toen ze werden aangereden door een scooter. De slachtoffers moesten voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. De bestuurder van de scooter ging er na de aanrijding vandoor.

In Cuijk deelde de politie vijf bekeuringen uit voor te hard rijden en verkeerde verlichting. Van één automobilist werd zijn rijbewijs ingenomen omdat de uitlaat van zijn auto 'ondeugdelijk gemonteerd' was.