Grote moskee naast villawijk

MasterG en Neftizz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Dordrecht gaat binnenkort de bouw van een megamoskee van start. Tot groot ongenoegen van de bewoners van een nabijgelegen villawijk heeft de gemeente het benodigde stuk grond in Wielwijk aan de islamitische vereniging Al Fath verkocht en vrijstelling van het bestemmingsplan verleend.

Het gemeentebestuur geeft vandaag via wethouder Cok Sas een uitleg over het besluit. Vandaag krijgen de bewoners van de villawijk een brief in de bus waarin de gemeente het besluit bekendmaakt. Een groot aantal bewoners van de villawijk waren niet blij met de komst van het gebouw. "De wethouder heeft vorig jaar toegezegd op zoek te gaan naar een alternatieve locatie. Terwijl wij de uitkomsten daarvan nog niet eens weten, blijkt de grond al aan het moskeebestuur te zijn verkocht. Een schandalige gang van zaken", aldus één van hen.

De moskee met een bijna dertig meter hoge minaret, wordt gebouwd op een groenstrook aan de Laan van Londen ter hoogte van de locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzerziekenhuis. Het gebedshuis gaat ruim vijf miljoen euro kosten, wat het moskeebestuur uit collectes ruimschoots denkt binnen te halen.

Omwonenden vrezen dat de moskee voor een enorme geluidsoverlast en parkeerproblemen gaat zorgen. Door de komst van de moskee zouden hun huizen flink in waarde verminderen. De bewoners hebben een advocaat in de arm genomen die er voor moet gaan zorgen dat de bouw wordt tegengehouden. Bewoners van het seniorengebouw dat tegenover het gebedshuis staat maken vooral bezwaar tegen de kap van veel bomen.