Vrouw wil schorpioenen-record verbeteren

Icoon opmerkelijk nieuws In Maleisië is een 24-jarige vrouw een recordpoging gestart om het record 'zo lang mogelijk met schorpioenen samenleven' te verbreken. De recordpoging vindt plaats in een grote glazen kamer in een winkelcentrum in de Maleisische stad Kuantan. Nur Malena Hassan trok zondag bij de 6000 schorpioenen in.

Volgens de Maleisische krant New Sunday Times toonde de dappere vrouw geen tekenen van angst toen ze de kamer in ging en er direct tientallen giftige schorpioenen over haar lichaam heen begonnen te kruipen. Buiten de kamer zijn medewerkers van het Guiness World Book of Records aanwezig en is er bovendien een medische staf aanwezig die haar constant in de gaten houdt. Ze mag de glazen kamer slechts vijftien minuten per dag verlaten.

Om het wereldrecord te verbeteren moet Nur Malena nog even volhouden. Het huidige wereldrecord staat namelijk op naam van een Thaise vrouw die het in 2002 voor elkaar kreeg om 31 dagen met 3000 schorpioenen samen te leven. Nur Malena staat in Maleisië bekend als 'The Scorpion Queen' en hoopt het 36 dagen in de kamer vol te houden.

De recordpoging zou eigenlijk al enkele dagen geleden beginnen maar ging in de eerste instantie niet door omdat er niet genoeg schorpioenen gevonden konden worden.