FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 augustus 2004

Van Moorsel wordt 'gezellige dikke moeke'

Icoon Sport nieuws"Een lekker gezellige dikke moeke." Ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel steekt haar nieuwe ambitie niet onder stoelen of banken. De 34-jarige sportster, die vandaag haar laatste wedstrijd reed, ziet uit naar een leven waarin ze het lekkere eten niet meer hoeft te laten. Daarbij hoopt ze op korte termijn moeder te worden.

Met een bronzen medaille op de Olympische achtervolging nam ze afscheid van een loopbaan waarin ze vrijwel alles won wat er te winnen viel. Wereld- en Olympische kampioenschappen op verschillende disciplines, de Tour de France, klassiekers, het werelduurrecord. In totaal won ze zes Olympische medailles, waarvan vier goud. Haar carrière kende ook een schaduwzijde. Halverwege de jaren negentig kampte ze met depressies en anorexia, en woog ze nog geen 45 kilo.

"Ik ga wel aftrainen hoor", stelde Van Moorsel vanmiddag een aantal toehoorders gerust. De Olympisch kampioene zal dat waarschijnlijk vooral rennend doen. Ze heeft bijvoorbeeld plannen om aan de marathons van Rotterdam en New York deel te nemen. Het verschil met de afgelopen periode is dat ze er niets meer voor wil laten. Een lekker groot ijs, een bord met friet; "er mogen best een paar kilootjes bij", aldus de Brabantse.

Leontien zal de frieten niet meer aan zich voorbij laten gaan
Leontien: 'Er mogen best een paar kilootjes bij'

Hockeysters door met winst

De Nederlandse Hockeysters waren al zeker van de halve finale. Nu hebben ze ook hun laatste groepswedstrijd gewonnen.

In de vierde en laatste groepswedstrijd heeft Nederland met 1-0 van Australië gewonnen. Uit een strafcorner tekende Mijntje Donners het enige doelpunt van de wedstrijd aan. Voor Australië betekende het verlies de uitschakeling in het toernooi.

In de halve finale, die dinsdagmiddag 17.00 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld, moet Nederland uitkomen tegen Argentinië. De andere halve finale gaat tussen China en Duitsland.

Gatlin wint 100 meter sprint

De Amerikaan Justin Gatlin heeft bij atletiek de 100 meter sprint gewonnen. De 100 meter sprint is het koningsnummer bij het Olympische atletiektoernooi.

Gatlin finishte op de 100 meter in een tijd van 9.85 seconde, de vijfde tijd ooit gelopen. De Portugees Francis Obikwelu bleef daar slechts eenhonderdste van een seconde achter en pakte het zilver. De Olympisch kampioen van vier jaar geleden, Maurice Greene, werd derde.

De derde Amerikaan in de finale, Shawn Crawford, werd vierde. Asafa Powell uit Jamaica, die in de halve finales nog de snelste tijd had gelopen, eindigde als vijfde.

Dronken man valt uit z'n invalidenwagen

Icoon Binnenlands nieuwsIn Breda heeft de politie zaterdag op de Baliëndijk een man liggend op straat aangetroffen. Het bleek te gaan om een invalide inwoner uit de stad die iets te diep in het glaasje had gekeken.

De man was kennelijk zo dronken dat hij uit zijn invalidenwagen was gevallen. Zijn hond zat braaf naast hem. Agenten die door voorbijgangers waren gewaarschuwd brachten de man en zijn trouwe viervoeter naar huis. Tegen de man is geen procesverbaal opgemaakt.

Springruiters goed door kwalificatie

De Nederlandse springruiters, allemaal Olympische debutanten, zijn met goed gevolg door de eerste kwalifciatieproef gekomen. Wim Schröder was de beste Nederlander. Hij wist zich zonder strafpunten bij de tien lijstaanvoerders te scharen.

Vandaag was de eerste aanzet voor de rangschikking. De landenwedstrijd van dinsdag telt ook mee voor deze rangschikking. Uit de rangschjikking van 80 rijders zullen vrijdag 45 rijders in de finaleronde mogen rijden.

Wim Schröder bleef vandaag foutloos. Zijn jongere broer Gerco Schröder kwam uit op vijf strafpunten, die voornamelijk waren veroorzaakt door schrik nadat zijn paard een hoef was verloren. Leopold van Asten en Gert-Jan Bruggink kwamen met één springfout uit op vier strafpunten.

Daarmee waren ze eigenlijk allemaal heel tevreden. Bruggink verwoordde de blijdschap: "Het ziet er allemaal heel goed uit. Laten we echter niet te optimistisch zijn. Er wachten nog een paar zware wedstrijden."

Veel kijkers voor Inge de Bruijn

De gouden Olympische race op de 50 meter vrije slag van zwemster Inge de Bruijn is gisteravond door ongeveer drie miljoen mensen bekeken. Dat blijkt uit kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Naar de huldiging van de Barendrechtse keken ruim 3,2 miljoen mensen. De wedstrijd in Athene werd uitgezonden op Nederland 2.

De 30-jarige De Bruijn prolongeerde haar Olympische titel op de 50 meter vrije slag. Ze is de eerste zwemster die de Olympische titel twee keer op rij pakt. Het nummer staat echter pas sinds 1988 op het Olympische programma.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

ABN/Amro Ajax-sponsor tot 2011

ABN/Amro heeft het sponsorcontract met Ajax verlengd. De bank zal tot 2011 sponsor van de club blijven.

Sinds 1991 is de bank hoofdsponsor van Ajax. Het nieuwe sponsorbedrag zal rond de 7 miljoen euro per jaar gaan liggen. Bij bepaalde prestaties zal het sponsorbedrag toenemen. Zo zal Ajax bij een landskampioenschap 200.000 euro extra krijgen en bij winst van de Champions League nog eens 500.000 euro.

Lowlanders massaal op zoek naar 'Theo'

Festivalgangers op Lowlands zijn massaal op zoek naar "Theo". Hoewel niemand lijkt te weten wie het is, wordt er overal massaal naar Theo geroepen.

Bij navraag bij het beveiligingspersoneel verklaarden ze dat er waarschijnlijk Theo Maassen mee bedoeld werd. Waarom ze hem zouden roepen was hen ook niet duidelijk. Ander personeel verklaarde dat het een verbastering van: "Leo" zou zijn, wat vorig jaar geroepen zou zijn.

Enkele mensen claimden dat zij degene waren die er mee begonnen waren, en dat daarna iedereen het riep. Ze zouden Theo, een vriend van hen, kwijt geraakt zijn en hem hebben geroepen. Daarna bleken andere mensen het ook te roepen, aldus de festivalgangers. Vreemd genoeg claimden ook andere mensen dat zij er mee begonnen waren. Een gelovige meende dat mensen misschien onbewust God, Theo, aanriepen.

Later werd bij het concert van The Chemical Brothers zelfs door het gehele publiek "Theo, Theo" geroepen. Vooralsnog blijft het een raadsel waarom men massaal Theo aan het roepen is.


Lowlands 2004

Doing a Lynndie....

Iedereen kan zich nog wel de foto’s herinneren van Lynndie England. Je weet wel, die aardige Amerikaanse soldate die ons aanwees waar de geslachtsdelen zitten bij een Irakese man.

De nieuwe “rage” is Doing a Lynndie….. Op de site staat precies hoe je het moet doen, maar deze foto en deze laten alvast zien wat het idee….

Kom op Fok!kers do a Lynndie en stuur in die foto’s (of post ze hier )

Meisje geboren met 10 cm lange 'staart'

In Cambodja is een meisje met een uitzonderlijk lang stuitje geboren, waardoor het lijkt alsof het kind een staart heeft. Het meisje, dat nog geen naam heeft, is voor de rest gezond.

Het aparte lichaamsdeel heeft er echter voor gezorgd dat de baby inmiddels de broodwinner van de familie is. Nieuwsgierigen komen van heinde en verre om het meisje te kunnen aanschouwen. Sommigen boden 2.000 reil, ongeveer veertig eurocent, om een glimp van de baby te kunnen opvangen. Voor Cambodjaanse begrippen is dat een relatief hoog bedrag.

Soumise du Plessis

Soumise du Plessis heette ze. Zo liet ze zich althans noemen. Ze was mooi, trots, en paradeerde met een koninklijke arrogantie door het leven. Sommigen waren bang voor haar, anderen zaten achter haar aan. Zij bekeek dit allemaal geamuseerd, het deed haar zoveel niet. Als ze te dicht bij kwamen was een enkele blik al voldoende om de afstand weer te herstellen.

Toen kwam de dag dat alles veranderde. Achteraf kon ze zich niet goed meer herinneren wat het nou was dat haar deed besluiten haar vertrouwde leven zomaar ineens vaarwel te zeggen. Maar ze deed het wel.

Lijken soldaten WO1 gevonden in gletsjer

In een Italiaanse Alpengletsjer zijn de lichamen van drie Oostenrijkse soldaten die 86 jaar geleden omkwamen gevonden. De lijken werden op 3.640 meter hoogte in het Ortlermassief ontdekt door een Italiaanse bergwacht.

De mannen maakten deel uit van het derde regiment Kaiserschützen in Tirol en zijn vermoedelijk op 3 september 1918 om het leven gekomen bij gevechten in Punta San Matteo. De lichamen verkeren 'in goede toestand' en zullen met behulp van een helikopter geborgen worden, waarna ze begraven worden.

Film met Antonie Kamerling hit in VS

De film Exorcist: The Beginning waarin Antonie Kamerling een rol speelt is een hit in Amerika. In het eerste weekend bracht de horrorfilm 18 miljoen dollar op en bereikte daarmee de nummer één positie. Kenners hadden een opbrengst van 12 miljoen dollar voorspeld. Kamerling speelt de rol SS Lieutenant Kessel.

De filmmaatschappij kan het geld goed gebruiken. De eerste versie van Paul Schrader werd nadat die helemaal klaar was alsnog afgekeurd. Renny Harlin (Cliffhanger, Mindhunters) mocht de film opnieuw maken en veranderde 90% van het verhaal. Lange tijd was onduidelijk of Kamerlings rol wel gehandhaafd zou blijven, maar uiteindelijk werd die zelfs uitgebreid.

Wie het verschil wil zien tussen de versies van Schrader en Harlin wordt overigens op zijn wenken bediend. Beide films komen op DVD. Exorcist: The Beginning wordt januari 2005 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Kamer
Antonie Kamerling scoort een hit met The Exorcist.

Schermarbiter geschorst

Opnieuw heeft een bond een scheidsrechter geschorst. Ditmaal verwijdert de internationale schermbond (FIE) een Hongaarse scheidsrechter van de Olympische Spelen. De man zou bij de herenfinale voor landenteams (floret) zes scores verkeerd hebben toegewezen.

Na incidenten bij het zwemmen en turnen kon nu bij het schermen een scheidsrechter naar huis. Joszef Hidasi mocht de herenfinale voor landenteams tussen Italië en China arbitreren. Tijdens het duel gaf hij zes door China gescoorde punten aan de tegenstander. De eindstand werd daarmee uiteindelijk 45-42 in het voordeel van de Italianen, die het goud veroverden.

De FIE schorstte Hidasi nu voor een periode van twee jaar. De uitslag blijft echter ongewijzigd.

Fiets fout parkeren, boete riskeren

Nederlandse gemeenten treden steeds harder op tegen fout geparkeerde fietsen rond treinstations. Wie zijn vervoersmiddel buiten een rek plaatst loopt grote kans dat die wordt meegenomen. Terugkrijgen kan alleen na het betalen van een boete. De Fietsersbond is het niet eens met dit beleid.

Vooral steden als Leiden, Nijmegen en Amsterdam maken korte metten met fout geparkeerde fietsen. Wie na 1 september 2004 in Leiden zijn fiets tegen een boom parkeert kan hem 'terugkopen' voor 26 euro. Ook op het Stationsplein in Amsterdam knipt de gemeente tientallen fietsen per dag los.

De Fietsersbond is boos. Zij menen dat de gemeenten zelf voor de overlast zorgen omdat de rekken overal uitpuilen. Er zit volgens de bond dus niets anders op een andere stalplek te vinden. Vorig jaar won de Fietsersbond nog een kort geding tegen de gemeente Nijmegen die massaal fietsen weghaalde. Nijmegen moest eerst zorgen voor voldoende rekken en klemmen. Nu dat is gebeurd is de gemeente weer volop fout geparkeerde fietsen aan het wegknippen. De boete bedraagt hier elf euro.

Overzicht HCE (week 34)

De tweede speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 34)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00Vitesse FC Groningen1 - 0
.
za19.30PSV AZ5 - 1
za19.30ADO Den Haag NEC1 - 2
za19.30sc HeerenveenRoda JC3 - 4
za20.00RKC Waalwijk FC Twente 1 - 0
.
zo12.30Willem IIFeyenoord0 - 4
zo14.30FC UtrechtRBC Roosendaal 5 - 1
zo14.30Ajax NAC Breda6 - 2
zo14.30De GraafschapFC Den Bosch1 - 1

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1Feyenoord22006101
2PSV22006103
3AFC Ajax2200694
4NEC2200641
5Vitesse2200642
6FC Den Bosch2110421
7RKC Waalwijk2110410
8FC Utrecht2101374
9Roda JC2101366
10NAC Breda2101358
11SC Heerenveen2011145
12FC Groningen2011101
13AZ2011126
14De Graafschap2011127
15FC Twente2002024
16ADO Den Haag2002013
17Willem II2002006
18RBC Roosendaal20020310

Hamstringblessure bij Castelen

Romeo Castelen heeft vanmiddag een hamstringblessure overgehouden aan het duel van Feyenoord bij Willem II (0-4).

Castelen viel even na het halve uur uit, Shinji Ono verving hem. Na onderzoek bleek dat hij een hamstringblessure heeft. Het kwetsuur houdt hem tussen de twee tot acht weken aan de kant. Hij mist in elk geval de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Vitesse.

Met de blessure is eveneens zijn optreden in het Nederlands Elftal in gevaar. De snelle spits van Feyenoord debuteerde afgelopen woensdag in Oranje en liet daarbij een goede indruk achter. Nederland oefent op 3 september tegen Liechtenstein, waarna het belangrijke WK kwalificatie duel tegen Tsjechië volgt.

Italiaanse Super Cup naar Milan

AC Milan heeft de Italiaanse Super Cup veroverd. Andrei Sjevtsjenko maakte het verschil met Lazio Roma (3-0).

Landskampioen Milan was veel sterker dan bekerwinnaar Lazio. Het had echter een dik halfuur nodig om het verschil in de score uit te drukken. Sjevtsjenko scoorde 1-0. Vlak voor rust kopte hij evenzo de 2-0 binnen. Halverwege de tweede helft maakte hij middels een fraaie volley zijn derde treffer van de wedstrijd.

Jaap Stam speelde de volle negentig minuten voor zijn nieuwe werkgever AC Milan. Zijn oude club Lazio maakte het hem niet al te lastig.

"Veranderingen kunnen F1 in crisis storten"

De vele veranderingen die op stapel staan in de Formule 1 kunnen de sport in een crisis storten. Dat zegt de managing directeur van McLaren, Martin Whitmarsh.

Max Mosley, president van de FIA, wil dat de nieuwe regels komend seizoen ingaan. Hij heeft de F1-bazen gevraagd om met nieuwe regels te komen. Doen ze dit niet, dan zal de FIA nieuwe regels opleggen.

"We zijn het niet eens met de wijzigingen die zijn voorgesteld. We vinden dat het er teveel zijn en denken dat dit slecht is voor de Formule 1. We kunnen het onszelf niet veroorloven dat we een crisis veroorzaken door veranderingen zo snel door te voeren," aldus Whitmarsh. "Als je de kosten in de Formule 1 binnen de perken wilt houden moet je op zijn tijd nieuwe regels hebben, anders moet je er op anticiperen en kost het meer geld. We steunen het proces en het tijdsschema niet, maar we snappen wel waarom mensen veranderingen willen doorvoeren."

Minardi-baas Paul Stoddart is eveneens niet blij met de situatie. Hoe langer het namelijk duurt voordat er een overeenkomst is, hoe meer nadeel de kleinere teams ervan zullen ondervinden. "We zijn ons niet aan het voorbereiden op de bouw van een nieuwe wagen en daar is een goede reden voor, we kunnen ons niet veroorloven een foute keuze te maken." Stoddart hoopt dat er rekening gehouden wordt met de kleine teams wanneer er eindelijk een overeenkomst wordt gesloten.

"Betrek coureurs bij circuitwijzigingen"

David Coulthard heeft circuits opgeroepen om in de toekomst bij voorgenomen wijzigingen aan de banen de coureurs erin te betrekken.

De coureur van McLaren deed zijn uitspraak voor het bezoek aan Spa-Francorchamps, het Belgische circuit waar de beroemde 'Bus Stop chicane' is veranderd. De coureurs zijn niet blij met die wijziging. "Uit de reacties van andere coureurs die er zijn geweest blijkt dat het geen voordeel is," aldus Coulthard.

Zo blijkt uit een recente race dat inhalen op het circuit nu nog moeilijker is geworden. "Het is een beetje teleurstellend omdat we niet als groep zijn geïnformeerd over deze veranderingen. Het is vreemd dat we in een situatie verkeren waarbij een baan is veranderd zonder input van een huidige coureur." De Schot wil dan ook dat de Grand Prix Drivers' Assocation, waarin de coureurs zijn vertegenwoordigd, bij plannen van wijzigingen worden geconsulteerd.

Bandenoorlog slecht voor kleine teams

De huidige bandenoorlog tussen Bridgestone en Michelin helpt alleen de grotere teams. Dat is de mening van Peter Sauber. "Voor ons blijft het gevecht tussen twee fabrikanten een probleem," aldus de teambaas.

"De grote teams gebruiken grof geschat tweederde van hun tests voor de ontwikkeling van banden, en met onze middelen kunnen we dat simpelweg niet volgen. Omdat de ontwikkelingen zulke extreme niveaus hebben bereikt, is het voor ons enorm moeilijk om de juiste banden te selecteren en er optimaal gebruik van te maken in een raceweekend," aldus Sauber.

"Een verhoging of verlaging van de baantemperaturen van slechts enkele graden kan onze plannen helemaal in de war schoppen. McLaren-Mercedes werd afgelopen weekend in Hongarije hiervan het slachtoffer, dus het kan zelfs de grote teams overkomen. De invloed van banden op de resultaten is gewoonweg te groot geworden," vervolgde de teambaas.

Williams niet blij met testverbod

Het testverbod dat deze maand van kracht is, is BMW motorsport-directeur Mario Theissen een doorn in het oog. Williams kan zich door de beperking niet zoveel verbeteren als het team zou willen.

Door het verbod moest er in Hongarije met een nieuwe neus worden gereden zonder dat deze vantevoren getest was. Gelukkig voor het team pakte deze aanpassing wel goed uit. "Tijdens het Grand Prix-weekend in België zullen we proberen onze auto wederom te verbeteren," aldus Theissen, die al met al tevreden was over het resultaat van de niet geteste onderdelen.

Theissen kijkt uit naar de race in België, die zondag wordt verreden, en de race in Italië twee weken later. "De komende twee races in België en Italië zijn mooie uitdagingen voor de BMW P84 motor. Op Spa voornamelijk vanwege het hoogteverschil en in Monza vanwege het lange rechte stuk," zo liet hij weten.

Politieke kennis en interesse jongeren gering

Het is triest gesteld met de politieke kennis van het gros van de jeugd. Desondanks weten de jongens er toch nog net iets meer uit te persen dan de meisjes, aldus een onderzoek van de Katholieke Universiteit Leuven onder ruim zeshonderd leerlingen van middelbare scholen in Vlaanderen.



Naar het blijkt lezen jongens meer politiekgerelateerde berichten in kranten, waar meisjes hun oog vooral laten vallen op ander soortelijke artikelen. De kennis die werd opgedaan uit de kranten valt echter tegen; geen van de jongeren beantwoordde meer dan de helft van de vragen goed.

De extreemrechtse partijen als het Vlaams Blok konden vanuit de mannelijke kant op veel sympathie rekenen. De jongens hadden veel belangstelling voor het nationalistische gedeelte, niet in de eerste plaats door het racistische aspect.

Op de vraag of er belangstelling was voor het verlagen van het stemrecht naar het zestiende jaar werd door de meerderheid negatief gereageerd. Een van de vele aanwijzingen uit het onderzoek die aantoont dat de jeugd zich nog niet echt om de politiek bekommert.

Uitslag kampioenschap van Zürich

De Ronde van Zurich is gewonnen door Antonio Flecha. Hij was de snelste in de sprint van een nog vrij grote groep.

Vanochtend vertrokken de renners voor de 89ste editie van Züri-Metzgete, zoals het kampioenschap van Zürich eigenlijk heet. Vroeg in de wedstrijd gingen David Zabriskie van US Postal en Carlos Llamazales Barredo van Liberty Seguros weg uit het peloton. De twee konden makkelijk wegrijden en kregen maximaal een voorsprong van 21 minuten. Achter hun probeerde Christophe Mengin het ook. Hij bleef zeer lang tussen peloton en ontsnappers inzwemmen en gaf het na 174 kilometer op.

Het peloton maakte tempo met T-Mobile en Quick Step - Davitamon voorop. De Olympisch kampioen, Paolo Bettini, had voor de gelegenheid een gouden trui aangetrokken. Ondanks dat het peloton tempo maakte slinkte de voorsprong aanvankelijk slechts langzaam. Echter toen de toppers zich er mee gingen bemoeien ging het sneller.

Met nog 40 kilometer te gaan had het voorste peloton, met daarin favorieten als Bettini, Rebellin, Hincapie, Paolini, Casagrande, Freire en Bartoli, nog maar 2 minuut 40 achterstand. Uit het peloton sprongen Markus Zberg, Michael Rogers Francesco Casagrande en Alexandre Vinokourov weg en al snel gingen ze over de koplopers heen, die terug naar het peloton vielen. In het peloton was er even onduidelijk welke ploegen de achtervolging zouden gaan leiden, maar Rabobank en Lotto - Domo pakten de taak op.

Met nog 28 kilometer te gaan hadden de koplopers slechts 17 seconden voorsprong. Tijdens de laatste beklimming van de Pfannenstiel werden de koplopers ingelopen en het peloton valt uiteen in vele kleine groepjes. In de afdaling komt het peloton weer bijeen. In het volgende klimmetje springt Rebellin weg, maar krijgt Bettini achter zich aan. Hoewel ze wat voorsprong pakken, worden ze al snel weer ingelopen.

In de laatste tien kilometer is het onrustig in het pelotonnetje. Erik Dekker probeert verschillende malen weg te springen. Ook op twee kilomter probeert hij het nog, maar hij wordt op 500 meter voor de streep teruggepakt.

In de sprint richt iedereen zich op Bettini en Rebellin. Het is echter Antonio Flecha die er met de winst vandoor gaat.

Uitslag:
1. Juan Antonio Flecha (Spa) 6.13.25
2. Paolo Bettini (Ita) z.t.
3. Jérôme Pineau (Fra) z.t.
4. Dmitri Fofonov (Kaz) z.t.
5. Michael Albasini (Ita) z.t.
6. Davide Rebellin (Ita) z.t.
7. Michael Barry (Can) z.t.
8. George Hincapie (VS) z.t.
9. Oscar Freire (Spa) z.t.
10. Massimilliano Gentili (Ita) z.t.
11 Unai Yus Kerejeta (Spa) z.t.
12 Rik Verbrugghe (Bel) z.t.
13 Serguei Honchar (Oek) z.t.
14 Alexandr Kolobnev (Rus) z.t.
15 Joseba Albizu Lizaso (Spa) z.t.
16 Marcus Zberg (Zwi) z.t.
17 Mirko Celestino (Ita) z.t.
18 Ruggero Borghi (Ita) z.t.
19 David Moncoutié (Fra) z.t.
20 Serge Baguet (Bel) z.t.

Wereldbekerstand:
1 Davide Rebellin (Ita) 314 punten
2 Paolo Bettini (Ita) 308
3 Oscar Freire Gomez (Spa) 202
4 Stuart O'grady (Aus) 150
5 Michael Boogerd (Ned) 146
6 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) 140
7 Erik Dekker (Ned) 137
8 Steffen Wesemann (Dui) 131
9 Erik Zabel (Dui) 108
10 Magnus Backstedt (Zwe) 100

OS: Van Moorsel pakt brons

Icon Sport - OS Athene 2004Leontien Zijlaard-Van Moorsel heeft voor een mooi slot op haar loopbaan gezorgd. Ze pakte bij het baanwielrennen op het onderdeel achtervolging een bronzen plak.

Gisteren was Zijlaard-Van Moorsel niet snel genoeg om om goud mee te mogen strijden. Ze moest echter nog wel in de strijd om het brons uitkomen. In die strijd kwam haar tegenstander Katherine Bates er niet aan te pas. Hoewel de Australische sneller startte dan Van Moorsel, kwam de Nederlandse terug en pakte een voorsprong die ze alleen nog maar uitbouwde.

In de finale op dit onderdeel streden Sarah Ulmer en Kathy Mactier om het goud. Met een wereldrecord wist Ulmer die strijd te winnen en daarmee de gouden plak te pakken.

Subheader
Leontien Zijlaard-Van Moorsel wint bronzen plak

Kijk voor meer sportnieuws op de sportsite van FOK!

Theo Bos naar kwartfinale

Theo Bos en Teun Mulder hebben bij het onderdeel sprint bij het baanwielrennen in de achtste finales tegen elkaar moeten strijden. Theo Bos won en gaat door naar de kwartfinale. Bij de vrouwen lukte het op hetzelfde onderdeel Yvonne Hijgenaar niet om de achtste finale te halen.

Bos pakte in eerste ronde meteen zijn kans. Tegen de zwakker geachte Tsjech Alois Kankovsky pakte hij in de sprint een fietslengte voorsprong en gaf de voorsprong niet meer weg. Mulder verloor zijn eerste wedstrijd, maar pakte in de herkansing zijn tweede kans. Hij was Kim en Kankovsky te slim af en pakte de winst in de herkansingsronde.

In de achtste finales moesten de twee Nederlanders tegen elkaar uitkomen. Theo Bos, de regerend wereldkampioen, was daarbij de favoriet. Teun Mulder liet zich niet zomaar inpakken, maar kon niet op tegen Bos. Morgen zal Bos uitkomen in de kwartfinale.

Yvonne Hijgenaar redde het bij de vrouwen niet om de cahtste finales te halen. Daniela Grelius Larreal Chirinos uit Venezuela was in de eerste sprint te sterk voor haar. In de herkansing verloor ze ook van de Duitse Meinke.

Kinderen gestraft door vechthond ouders

Icoon Buitenlands nieuwsEen Amerikaans echtpaar heeft hun kinderen twee jaar lang gestraft door hun hond op hen los te laten. Dat was hun manier om de kinderen discipline bij te brengen. De kinderen, een zevenjarige zoon en een achtjarige dochter, liepen vaak beetwonden op en moesten herhaaldelijk worden gehecht. De ouders, Joyce Hoskins (47) en David Hoskins (46) hebben beiden een volledige bekentenis afgelegd.

Het koppel zit nu in voorlopige hechtenis. Een Amerikaanse rechter, die de zaak behandelt, heeft al gezegd dat de moeder niet meer dan drie jaar en twee maanden gevangenisstraf zal krijgen, omdat ze minderbegaafd is. De vader zal waarschijnlijk een langere straf krijgen. De kinderen zijn ondergebracht in een pleeggezin. De hond, een kruising tussen een pitbull, een doberman pincher, een Duitse herder en een labrador, is afgemaakt. De hond zou volgens getuigen eerder al worden afgemaakt, nadat hij de zoon in juni 2003 gebeten had, maar dat kon toen niet omdat de eigenaresse daartegen protesteerde.

De praktijken kwamen aan het licht nadat een buurman op 19 mei de politie had gebeld. ''Er was een kind aan het huilen en een hond die haar aan stukken scheurde,'' aldus buurman Barnhardt. ''Het was huiveringwekkend.'' Uitspraak op 23 september.

Van Moorsel pakt brons

Leontien Zijlaard van Moorsel heeft voor een mooi slot op haar loopbaan gezorgd. Ze pakte bij het baanwielrennen op het onderdeel achtervolging een bronzen plak.

Gisteren was Zijlaard van Moorsel niet snel genoeg om om goud mee te mogen strijden. Ze moest echter nog wel in de strijd om het brons uitkomen. In die strijd kwam haar tegenstander Katherine Bates er niet aan te pas. Hoewel de Australische sneller startte dan Van Moorsel, kwam de Nederlandse terug en pakte een voorsprong die ze alleen nog maar uitbouwde.

In de finale op dit onderdeel streden Sarah Ulmer en Kathy Mactier om het goud. Met een wereldrecord wist Ulmer die strijd te winnen en daarmee de gouden plak te pakken.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 34)

SubheaderDe tweede speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.



Uitslagen
Vrijdag 20 augustus
Vitesse - Fc Groningen (1-0)

Zaterdag 21 augustus
PSV - AZ (5-1)
SC Heerenveen - Roda JC (3-4)
ADO Den Haag - NEC (1-2)
RKC Waalwijk - FC Twente (1-0)

Zondag 22 augustus
Willem II - Feyenoord (0-4)
Ajax - NAC Breda (6-2)
FC Utrecht - RBC Roosendaal (5-1)
De Graafschap - FC Den Bosch (1-1)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Feyenoord 2200610-1
2. PSV 2200610-3
3. Ajax220069-4
4. NEC220064-1
5. Vitesse 220064-2
6. FC Den Bosch 211042-1
7. RKC Waalwijk211041-0
8. FC Utrecht 210137-4
9. Roda JC210136-6
10. NAC Breda 210135-8
11. sc Heerenveen 201114-5
12. FC Groningen201110-1
13. AZ201112-6
14. De Graafschap201112-7
15. FC Twente200202-4
16. ADO Den Haag200201-3
17. Willem II 200200-6
18. RBC Roosendaal 200203-10

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen HCE (22-08-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Willem II - Feyenoord (0-4)
39' Kalou 0-1
54' Ono 0-2
74' Ghaly 0-3
90'+2 Kuijt 0-4

Ajax - NAC Breda (6-2)
11' Cornelisse 0-1
13' Ibrahimovic 1-1
41' Zonneveld 2-1 (ed)
51' Heitinga 3-1
70' Sneijder 4-1
76' Ibrahimovic 5-1
82' Slot 5-2
86' Maxwell 6-2

Geel: Zonneveld (NAC)

FC Utrecht - RBC Roosendaal (5-1)
36' Van der Haar 1-0
37' Molenaar 1-1
54' Van der Haar 2-1 (pen)
61' Van der Haar 3-1
76' Cornelisse 4-1
89' Tanghe 5-1

Geel: Ikedia (RBC), Oliseh (RBC)

De Graafschap - FC Den Bosch (1-1)
16' Schulp 0-1
33' Van Beukering 1-1

Geel: Ax (Gra), Kalezic (Gra), Biyadat, Snoyl, Van der Laak (allen FDB)

Bekijk de huidige stand

Motorracer rijdt in op publiek

Icoon Binnenlands nieuwsVanmiddag is tijdens een motorrace in het Drentse Eext is een motorcoureur ingereden op het publiek. Drie mensen raakten gewond, waarvan één vermoedelijk ernstig. Twee slachtoffers zijn naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen vervoerd, een naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Dit meldde een politiewoordvoerster vanmiddag.

De race maakte deel uit van een braderie in het plaatsje. Na het ongeluk besloot de organisatie de festiviteiten in Eext te hervatten.

Berlusconi onderging haartransplantatie

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft begin deze maand een haartransplantatie ondergaan. Dat is bevestigd door Piero Rosati, de plastisch chirurg die de operatie uitvoerde. Dit zou ook de reden zijn geweest dat Berlusconi bij een informeel bezoek van de Britse premier Blair vorig weekend continu een bandana droeg.

Verschillende Italiaanse commentatoren vielen over het hippe uiterlijk van de 67-jarige politicus en mediamagnaat, die zelfs tijdens het diner zijn hoofddoek niet afdeed. "Een beetje als Agassi, een beetje als Eros Ramazzotti", typeerde de krant Corriere della Sera de verschijning van 's lands premier, die tevens een half open overhemd los over zijn broek droeg. Volgens een oppositielid deed de premier denken aan 'vrouwen die op hun zeventigste nog een minirok dragen'.

Begin dit jaar verdween Berlusconi plotseling voor een maand uit het openbare leven. Later bleek dat hij met behulp van plastische chirurgie zijn gelaat had laten uitstrijken en opfrissen. Plastisch chirurg Rosati meent dat de premier geen wonderen moet verwachten van de transplantatie. Een zichtbaar resultaat duurt minstens maanden.

Silvio Berlusconi met bandana
De Italiaanse premier met hoofddoek en openvallend shirt

'Belspelletjes worden hard aangepakt'

Icoon Media nieuwsDoor de nieuwe regels van het ministerie van Justitie moet de programmering van belspelletjes op tv ingrijpend worden gewijzigd. De Telegraaf concludeert dit na inzage van de nog vertrouwelijke notitie van Justitie voor de 'Code Promotionele Kansspelen'. Aanstaande dinsdag wordt door Justitie de knoop doorgehakt. De omzet in de industrie van bel- en sms-spelletjes wordt momenteel geschat op 30 à 40 miljoen euro.

Het aantal kansspelletjes moet worden verlaagd naar dertien per tv-seizoen, nu nog onbeperkt, en de beltarieven moeten omlaag naar maximaal 50 cent per gesprek. Hierbij gaat het niet alleen om de call-tv programma's, maar ook populaire programma's als Idols en het nieuwe Popstars waar kijkers naartoe kunnen bellen en sms'en. Zo zouden de populaire stemrondes in gevaar kunnen komen, aldus De Telegraaf.

Een producent als Endemol verwacht dat het door de nieuwe regelgeving moeilijk wordt dergelijke belspellen te handhaven. Endemol meent dat minister Donner volledig doorschiet in zijn aanpak van belspellen op tv. Voor bedrijven als Endemol Interactive is deze nieuwe regelgeving hoogst vervelend. Als in Nederland niet meer getest kan worden met interactieve concepten op televisie, moeten deze bedrijven uitwijken naar het buitenland.

Aanleiding voor de nieuwe regelgeving was het ‘tegengaan van criminaliteit en verslaving’.

belspel
Nu nog op tv, maar voor hoe lang?

Jan Mulder trekt Postbank leeuwenpak aan

Jan Mulder, columnist en sidekick bij Barend & Van Dorp, is vanaf maandag te zien in de Postbank-reclame. Hij trekt in de commercial het blauwe leeuwenpak aan, nu nog gedragen door Howard Komproe.

In de spot vraagt Mulder aan Komproe wat het rondlopen in een leeuwenpak nu eigenlijk oplevert. Het antwoord doet de oud-voetballer besluiten het pak ook aan te trekken. De keuze voor Mulder is opmerkelijk, zo beaamt ook De Postbank. 'De keuze is verrassend inderdaad. Maar juist omdat Mulder vol kritiek zit, was hij de juiste man om onze producten aan te prijzen.'

Man overleeft val van 13 meter hoge brug

Een 20-jarige inwoner van Veenendaal heeft vannacht een val van een dertien meter hoge brug overleefd. Het ongeval vond plaats op de Rijnbrug tussen tussen Kesteren en Rhenen. Onderzoek in het ziekenhuis van Nijmegen wees uit dat de jongeman niet levensgevaarlijk gewond is geraakt.

Na een melding trof de politie een groepje jongeren aan in een weiland. Zij stonden bij de man, die nauwelijks bij kennis was en kreunde. De aanwezigen verklaarden dat zij samen onder de brug hadden gestaan toen zij plotseling het slachtoffer misten. Zij vonden hem terug in het weiland.

Volgens de politie moet de man van de brug zijn gevallen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

Tengere Amerikaanse kampioen kreeften-eten

De 47 kilo wegende Sonya Thomas heeft gisteren 500 dollar gewonnen door 38 kreeften naar binnen te werken. De Amerikaanse werd winnaar van het wereldkampioenschap kreeft-eten. In twaalf minuten wist ze de beesten te verorberen. In totaal deden elf mensen mee.

Toch zat haar maag nog niet vol na de prestatie. "Ik kon nog meer op", zo zei ze. "Alleen geen kreeft meer."

Het is niet het eerste kampioenschap dat de vrouw uit de staat Virginia wint. Afgelopen week werd ze al kampioen bonen-eten. Ze at 3,8 kilo bonen met varkensvlees in nog geen drie minuten tijd. Ook de records voor het eten van zo veel mogelijk hardgekookte eieren, hamburgers, pizza's, taco's, sandwiches, asperges, kippenvleugels, vruchtentaart en oesters staan op haar naam.

Schilderij 'De Schreeuw' gestolen

'De Schreeuw', het bekendste schilderij van de Noorse schilder Edvard Munch, is op klaarlichte dag uit het Munchmuseum in Oslo gestolen. Naast dit doek hebben de dieven ook twee andere werken van Munch meegenomen, waaronder 'Madonna'.

Gemaskerde mannen met pistolen drongen het museum binnen en bedreigden het personeel. Nadat ze de schilderijen van de muur hadden gehaald, ontsnapten ze in een gereedstaande auto. De kunstwerken waren blijkbaar niet beveiligd, hoewel alleen al Madonna 20 miljoen euro waard zou zijn.


De Schreeuw

Edvard Munch leefde van 1863 tot 1944 en schilderde De Schreeuw in 1893. Het werk werd vooral na de Tweede Wereldoorlog erg populair. In 1994 werd een andere versie van het werk ook al eens gestolen. Na drie maanden werd het schilderij teruggevonden toen drie mannen het probeerden te verkopen.

Dit bericht is om 13.50 en 14.48 uur geactualiseerd.

Dancefestival Mystery Land probleemloos verlopen

Icoon Binnenlands nieuwsHet dancefestival Mystery Land is zaterdag zonder noemenswaardige problemen verlopen. Hooligans hadden vooraf via internet aangekondigd tijdens de elfde editie van het evenement met elkaar op de vuist te willen gaan, maar hiervan is niets gebleken.

Organisator ID&T had met de politie voor de zekerheid extra maatregelen genomen om eventuele rellen in de kiem te kunnen smoren. De organisatie verwachtte van te voren echter sowieso al niet dat het daadwerkelijk tot een treffen zou komen. Volgens woordvoerder Sander Groet kijkt de organisatie terug op een goed feest. Het dance-event werd gehouden op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

Baanwielrenners door naar hoofdtoernooi

Bij het baanwielrennen hebben Theo Bos en Teun Mulder bij de mannen en Yvonne Hijgenaar bij de vrouwen zich op de sprint geplaatst voor het hoofdtoernooi. Ook bij de ploegenachtervolging plaatste Nederland zich voor het hoofdtoernooi.

Bij de sprint zette Theo Bos een tweede tijd op de klokken. Alleen de Australiër Ryan Bayley was sneller. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi treft hij de Koreaan Hee Chun Yang. Teun Mulder zette een twaalfde tijd neer en was daarmee ruim bij de eerste zestien die doorgingen naar het hoofdtoernooi. Daar komt hij uit tegen de Pool Damian Zielinski.

Yvonne Hijgenaar liet zien ook nog steeds sterk te zijn. Zij zette een vijfde tijd neer en plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi. daar treft zij de Venozolaanse Daniela Greluis Larreal Chirinos.

Bij de ploegenachtervolging behaalde ook het Nederlands team, bestaande uit Peter Schep, Levi Heimans, Jeroen Straathof en Jens Mouris, het hoofdtoernooi. Ze reden de vijfde tijd. In het hoofdtoernooi komen ze uit tegen Duitsland, dat met de vierde tijd net iets sneller was.

Aanslag op joods gemeenschapscentrum

Icoon Buitenlands nieuws In Parijs hebben onbekenden brand gesticht in een joods sociaal centrum. Bovendien waren de muren van het complex beklad met anti-semitische leuzen, zo liet de politie in de Franse hoofdstad weten. Het gebouw zelf liep forse brandschade op. Burgemeester Delanoe van Parijs heeft de aanslag scherp veroordeeld en noemde het weerzinwekkend.

Een van de leuzen luidde: "Zonder joden zouden wij gelukkig zijn." Een woordvoerder van een nabijgelegen synagoge vertelde dat op de gevel van het centrum ook stond: "De wereld zou zuiverder zijn als er geen joden meer zouden zijn." Die tekst stond volgens hem bol van de taalfouten.

Antisemitische incidenten komen steeds vaker voor in Frankrijk. In de eerste zes maanden van dit jaar werden in Frankrijk 510 antisemitische daden of bedreigingen geregistreerd. In heel 2003 waren dat er maar 593.

De incidenten lopen uiteen van grafschendingen, aanvallen op synagogen en andere joodse instituten tot fysiek geweld tegen joden. Zo werd in april ook een joods kerkhof bezocht door vandalen. Vorige maand werd een joodse jongen door een moslim neergestoken. In het oosten van Frankrijk zijn de laatste maanden vaker graven geschonden, niet alleen op joodse maar ook op christelijke en islamitische begraafplaatsen.

Joodse begraafplaats van Herrlisheim, Frankrijk
Bekladde joodse graven in april

Dream Team verliest weer

Het Amerikaanse Dream Team is deze Olympische Spelen zeker geen droomteam. Ze boekten tegen Litouwen alweer het tweede verlies van deze Spelen.

De Basketballers uit Litouwen waren met 94-90 te sterk voor de Amerikanen. Tot drie minuten voor het einde gingen de Amerikanen nog wel aan de leiding. De Litouwers zetten echter een een achterstand om in een voorsprong. Toen topscorer Jefferson een driepunter voor Amerika mistte was de wedstrijd beslist. Amerika heeft nu twee wedstrijden gewonnen en twee wedstrijden verloren. Daarmee gaan ze hoogstwaarschijnlijk nog wel gewoon door naar de kwartfinales.

Vroemen naar finale steeple

Simon Vroemen heeft zich geplaatst voor de finale 3000 meter steeple. In zijn serie liep de atleet zeer gemakkelijk naar een tweede plaats.

Vroemen kwam praktisch gelijk met de eerste uit zijn serie, de Keniaan Brimin Kipruto, over de streep. Net voor de streep gaven ze elkaar de hand om elkaar te feliciteren. Met 8.15,28 liep Vroemen zijn beste seizoenstijd.

Achteraf was hij erg tevreden: "Dit was een geweldig tempo voor mij. Op grote toernooien loopt niet iedereen 8.15. Dan weet je dat het goed zit."

Hij liep nog wel een wond op zijn scheenbeen op. Brimin Kipruto raakt met een spike het been van de Nederlander. Die gaf echter zichzelf de fout: "Dat was eigenlijk mijn eigen fout, maar hij excuseerde zich wel. Op die plek kan het geen kwaad."

Ullrich zegt af voor Zürich

Jan Ullrich heeft laten weten niet te kunnen deelnemen aan de Ronde van Zurich. De Duitser kampt namelijk met een blessure aan het zitvlak.

Ullrich liep de blessure op tijdens de Olympische tijdrit waar de man zevende eindigde. "Wellicht zijn de wonden te wijten aan het feit dat Ullrich het niet gewend is met de broek van het Duitse team te rijden," zegt de teamchef van T-Mobile Team, Mario Kummer. "Bij T-Mobile rijdt hij met een speciaal soort leder aan het zitvlak."

We konden nochtans wel iets verwachten van Jan Ullrich in dit Zwitsers kampioenschap. Hij eindigde namelijk al vier keer tweede in Zürich. Vorig jaar nog moest hij enkel Nardello laten voorgaan.

Brons gewichtheffer afgenomen

De Griekse gewichthefffer Leonidas Sampanis heeft zijn bronzen medaille moeten inleveren. Dit besluit heeft het IOC genomen nadat hij was betrapt op het gebruik van doping.

Sampanis won brons won in de categorie tot 62 kilogram. Bij de dopingcontrole nadien werd in de urine van de atleet een te hoog testosterongehalte aangetroffen. Ook bij de contra-expertise bleek dit het geval. Het brons gaat nu naar de Venezolaan Jose Israel Rubio.

Vrouw wil schorpioenen-record verbeteren

Icoon opmerkelijk nieuws In Maleisië is een 24-jarige vrouw een recordpoging gestart om het record 'zo lang mogelijk met schorpioenen samenleven' te verbreken. De recordpoging vindt plaats in een grote glazen kamer in een winkelcentrum in de Maleisische stad Kuantan. Nur Malena Hassan trok zondag bij de 6000 schorpioenen in.

Volgens de Maleisische krant New Sunday Times toonde de dappere vrouw geen tekenen van angst toen ze de kamer in ging en er direct tientallen giftige schorpioenen over haar lichaam heen begonnen te kruipen. Buiten de kamer zijn medewerkers van het Guiness World Book of Records aanwezig en is er bovendien een medische staf aanwezig die haar constant in de gaten houdt. Ze mag de glazen kamer slechts vijftien minuten per dag verlaten.

Om het wereldrecord te verbeteren moet Nur Malena nog even volhouden. Het huidige wereldrecord staat namelijk op naam van een Thaise vrouw die het in 2002 voor elkaar kreeg om 31 dagen met 3000 schorpioenen samen te leven. Nur Malena staat in Maleisië bekend als 'The Scorpion Queen' en hoopt het 36 dagen in de kamer vol te houden.

De recordpoging zou eigenlijk al enkele dagen geleden beginnen maar ging in de eerste instantie niet door omdat er niet genoeg schorpioenen gevonden konden worden.

OS: Zilver en tweemaal brons voor roeiers

Icon Sport - OS Athene 2004Een succesvolle dag vandaag bij het roeien. De Nederlandse roeiers kwamen in vier finales in acties en wonnen twee bronzen en een zilveren medaille. Een vierde medaille werd op een haar na gemist.

Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk kwamen als eerste in actie bij de lichte dubbeltwee. De Nederlandse vrouwen lagen een tijd vierde, maar door een machtige eindsprint wisten ze alsnog de bronzen medaille te halen.

De mannen lichte vier lag tijdens hun race bijna de hele wedstrijd op de laatste plaats. Maar een indrukwekkende eindsprint brachten Gerard van der Linden, Ivo Snijders, Karel Dormans en Joeri de Groot slechts op vijfhonderste van de nummer 3, Italië.

De vrouwen acht, bestaande uit Froukje Wegman, Marlies Smulders, Nienke Hommes, Hurnet Dekkers, Annemarieke van Rumpt, Annemiek de Haan, Sarah Siegelaar, Helen Tanger en stuurvrouw Ester Workel wonnen brons. Winnaar Roemenië won voor de derde keer op rij goud bij de vrouwen acht op de Spelen, en zette daarmee een unieke prestatie neer.

De mannen acht veroverden verrassend zilver in hun finale. Na een langzame start kwam de boot, bestaande uit Diederik Simon, Gijs Vermeulen, Jan-Willem Gabriels, Daniel Mensch, Geert Jan Derksen, Gerritjan Eggenkamp, Matthijs Vellenga, Michiel Bartman en stuurman Chun Wei Cheung, met een vliegende vaart naar voren. Alleen de boot van de Verenigde Staten bleef net buiten bereik.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

'Geen toezicht op vernietiging van drugs'

Icoon misdaad nieuws Drugs die door de politie in beslag zijn genomen en vernietigd moeten worden komen soms gewoon in het criminele circuit terecht. Dit zeggen medewerkers van het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam zondag in De Telegraaf. De politie stuurt regelmatig grote partijen drugs naar het AEB voor vernietiging.

Een aantal werknemers van het AEB zou alleen al vorig jaar veertig kilo cocaïne uit de ovens hebben gestolen. Dit blijkt volgens De Telegraaf uit een politieonderzoek naar de liquidatie van drugshandelaar Jules Jie die in oktober in Amstelveen werd doodgeschoten. De recherche zou bij toeval achter de diefstal van de drugs zijn gekomen bij het afluisteren van telefoongesprekken in het kader van dit onderzoek.

"Niemand houdt toezicht op het vernietigen van drugs," aldus een ex-werknemer van het AEB in De Telegraaf. Er zijn inmiddels vijf betrokken werknemers van het AEB opgepakt en ontslagen.

Bedrijf komt met 'alcoholinhaleermachine'

Icoon opmerkelijk nieuwsAlcoholdampen inhaleren in een kroeg is niets nieuws. Wel als dit gebeurt via een speciaal hiervoor ontworpen apparaat. In Amerika wordt dit binnenkort mogelijk, daar komt een bedrijf deze maand met een nieuwe vinding op de markt; 'de alcoholinhaleermachine'.

De 'Alcohol without Liquid' (AWOL) is een groot en duur apparaat dat klanten via zuurstofmaskers de mogelijkheid biedt dampen van whiskey, wodka of andere dranken in te ademen. Het gebruik van de AWOL "geeft het effect van een flink glas sterke drank, zonder het dronken gewaggel en de kater achteraf", beloven de uitvinders in New York.

Maar ook na een avondje aan de AWOL is het nog steeds onverstandig achter het stuur van een auto te kruipen, laten ze verder weten.

Madonna breekt met Kaballah Centrum

Madonna breekt met het Kaballah Centrum. Het centrum, opgericht door zakenman Rabbi Berg, is in haar ogen te commercieel. De popster doneerde naast geld ook een compleet landhuis, maar de organisatie bleef om geld bedelen. Bovendien vindt de diva dat haar naam wordt misbruikt om de joodse leer te promoten.

Het Kaballah Centrum, een organisatie met ruim vijftig vestigingen in de wereld, brengt de oude joodse leer onder het 'gewone' volk. De kaballah is namelijk vooral bedoeld voor joodse mannen boven de veertig die hun hele leven al wijden aan hun geloof.

Behalve Madonna hebben meer bekende sterren zich aangesloten bij het centrum, zoals Britney Spears en Victoria Beckham. Kaballahvolgeling herken je aan een rood touwtje om de pols, dit is om demonen weg te jagen. Eerder dit jaar liet de zangeres haar naam in overleg met het Kaballah Centrum overigens veranderen in Esther. Of ze nu gewoon weer Madonna heet is niet bekend.

Moslimgeestelijke motiveert Brits leger

Het Britse leger heeft een nieuw wapen in de strijd gegooid om te zorgen dat moslims niet afhaken: ze worden binnenkort gemotiveerd door een nog aan te stellen imam. Het gaat om ruim driehonderd soldaten die dienen bij de marine, lucht- en landmacht. Zij zouden het leger willen verlaten door de aanhoudende conflicten in islamitische landen.

Het leger doet er alles aan om moslims in het leger te krijgen én te houden. Zo is er een speciale gebedsruimte en zijn er mogelijkheden de vastenmaand na te leven. Toch zijn er momenteel vooral christelijke strijdkrachten in dienst.

Volgens bronnen binnen het Britse ministerie van Defensie wordt de moslimgeestelijke deze maand benoemd.

'BBC' meldt overlijden Zweedse koning

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Een website die als twee druppels water op de site van de Britse omroep BBC leek, meldde vrijdagavond de moord op de Zweedse koning Karel Gustaaf. De Zweedse krant Expressen ontdekte de webpagina.

Een onbekend aantal hotmail-adressen ontving dezelfde avond een e-mail van de site, die ook Olympisch nieuws meldde en over de situatie in Irak berichtte om geloofwaardig over te komen. Een woordvoerder van het Zweedse koningshuis vindt het een misselijke grap. "Dit gaat alle perken te buiten".


De gewraakte webpagina

Roeiers halen op laatste dag 3 medailles

Een succesvolle dag vandaag bij het roeien. De Nederlandse roeiers kwamen in 4 finales in acties en wonnen twee bronzen en 1 zilveren medaille.

Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk kwamen als eerste in actie bij de lichte dubbeltwee. De Nederlandse vrouwen lagen een tijd vierde, maar door een machtige eindsprint wisten ze alsnog de bronzen medaille te halen.

De mannen lichte vier lag tijdens hun race bijna de hele wedstrijd op de laatste plaats. Maar een indrukwekkende eindsprint brachten Gerard van der Linden, Ivo Snijders, Karel Dormans en Joeri de Groot slechts op vijfhonderste van de nummer 3, Italië.

De vrouwen acht, bestaande uit Froukje Wegman, Marlies Smulders, Nienke Hommes, Hurnet Dekkers, Annemarieke van Rumpt, Annemiek de Haan, Sarah Siegelaar, Helen Tanger en stuurvrouw Ester Workel wonnen brons. Winnaar Roemenië won voor de derde keer op rij goud bij de vrouwen acht op de Spelen, en zette daarmee een unieke prestatie neer.

De mannen acht veroverden verrassend zilver in hun finale. Na een langzame start kwam de boot, bestaande uit Diederik Simon, Gijs Vermeulen, Jan-Willem Gabriels, Daniel Mensch, Geert Jan Derksen, Gerritjan Eggenkamp, Matthijs Vellenga, Michiel Bartman en stuurman Chun Wei Cheung, met een vliegende vaart naar voren. Alleen de boot van de Verenigde Staten bleef buiten bereik.

CD: The Prodigy - Always Outnumbered Never Outgunned

Het is ongelofelijk lang stil geweest rond The Prodigy. Om precies te zijn zelfs zeven jaar! Maar eindelijk is het dan zover, de opvolger van "Fat of the land" ligt binnenkort in de schappen bij de platenzaken. Gaat: "Always Outnumbered, Never Outgunned" het verkooprecord van "Fat of the land" verbreken? Die kwam namelijk in 1997 in zo'n 22 landen binnen op de hoogste plaats van de hitlijsten. Over een paar dagen zullen we het weten...

Game: RC Cars

Publisher:Project Three Interactive
Developer:Creat Studio
Website:RC Cars @ Project Three
Platform:PC CD-Rom


Wie heeft er vroeger niet met bestuurbare auto's gespeeld? Lekker door de straat scheuren met je modelauto, terwijl je mensen irriteert door ze bijna aan te rijden. Accu's die leegraakten net als je op dreef kwam. Creat Studio probeert deze ervaring na te maken met hun RC Cars. Of het ze gelukt is lees je in deze review!


Dure lingerie vaker zoek tijdens vakantie

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsVakantiegangers raken tijdens hun reis steeds vaker dure dameslingerie kwijt. Dat blijkt uit een inventarisatie van reisverzekeringsmaatschappij De Europeesche. Op de lijst van geclaimde spullen staat lingerie al op de elfde plaats, zo zegt een woordvoerder van de verzekeringsmaatschappij.

"Vroeger was het gebruikelijk om op vakantie slechts een paar goedkope onderbroeken mee te nemen. Nu vindt men mooie onderkleding veel belangrijker", meent Walter van Tiel, hoofd marketing van De Europeesche. Het aantal claims met betrekking tot de luxeuze ondergoed zal waarschijnlijk ver boven de honderd liggen. Net als vorig jaar zal het mobieltje de top-10 vermoedelijk aanvoeren.

Affaire-Lubbers krijgt nog een staartje

De vrouw die UNHCR-leider Ruud Lubbers beschuldigde van onzedelijk gedrag wil inzage in het onderzoeksrapport. Dat meldt NOVA zaterdagavond. Op basis van het rapport verklaarde secretaris-generaal Kofi Annan van de VN de aanklacht tegen de Nederlandse oud-premier ongegrond. Lubbers werd ervan beschuldigd de 51-jarige vrouw in de billen te hebben geknepen.

De klaagster is verbolgen over het feit dat Lubbers wel inzage in het rapport heeft gehad, en zij niet. Zij neemt daarmee geen genoegen en heeft een Amerikaanse advocaat in de arm genomen. Daarnaast overweegt ze in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van Kofi Annan. De vrouw wil een onpartijdige arbitrage, in plaats van een situatie waarin de VN zichzelf onderzoekt en beoordeelt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.