OS: Eindelijk goud voor Inge de Bruijn

Icon Sport - OS Athene 2004Zwemster Inge de Bruijn heeft eindelijk haar gouden medaille op deze Spelen binnen. De Nederlandse was de sterkste op de 50 meter vrije slag in een tijd van 24.58. De Bruijn verdedigde daarmee met succes haar olympische titel, die ze vier jaar geleden in Sydney won. De zilveren medaille was voor de FranÁaise Malia Metella en brons werd gewonnen door de Australische Lisbeth Lenton.

Inge de Bruijn was na afloop van haar race uitzinnig van vreugde. "Toppie joppie, hi, hi, hi", juichte zij voor de huldiging. "Na al die andere medailles moest ik deze gouden hebben. Het is gelukt. Ik ben zů blij. Eindelijk die gouden plak. Dit is een prachtig cadeau voor mijn verjaardag over een paar dagen. Ik heb mijzelf onsterfelijk gemaakt. Aan de top komen is heel zwaar, maar aan de top blijven is nog veel moeilijker."

Met in totaal vier gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles is De Bruijn nu de meest succesvolle Nederlandse OlympiŽr ooit. Ze streeft Pieter van den Hoogenband voorbij, die een paar dagen geleden zijn totaal op zeven bracht. Voor Athene werd deze ranglijst aangevoerd door springruiter C.F. Pahud de Mortanges, die tussen 1924 en 1936 vier maal goud en eenmaal zilver veroverde.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!