FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 21 augustus 2004

Gouden medaille voor Hénin

Justine Hénin-Hardenne heeft goud behaald op het Olympisch tennistoernooi. Ze versloeg de Franse Amélie Mauresmo met twee keer 6-3.

De finale had op papier alles wat een finale moest hebben. Het nummer één van de wereld moest het opnemen tegen het nummer twee. Maar Justine Hénin bleek toch een maatje te sterk voor Mauresmo.

De Francaise had problemen met haar opslag en werd al vroeg gebroken in de eerste set die uitliep op 6-3. In de tweede set bleef Hénin op hoog niveau spelen, en zorgde weer meteen voor een break. Bij 5-3 mocht ze uitserveren voor het toernooi. Met een smash haalde ze de eerste gouden medaille voor België binnen.

Op het podium stond naast Mauresmo en Hénin ook nog de Australische Alicia Molik. Zij versloeg Anastasia Myskina in de kleine finale.

Uitslagen HCE (21-08-04)

Vanavond werden er vier duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - AZ (5-1)
21' Van Bommel 1-0
60' Ooijer 2-0
71' De Jong 3-0
77' Park 4-0
86' Ramzi 4-1
88' De Jong 5-1

SC Heerenveen - Roda JC (3-4)
7' Cristiano 0-1
30' Huntelaar 1-1
33' Kone 1-2
73' Seip 2-2
78' Sonko 2-3
86' Rose 3-3
90' Brouwers 3-4

Geel: Sikora (Hee), Väyrynen (Hee), Bodor, Van Dijk, Kone (allen Rod)

ADO Den Haag - NEC (1-2)
37' Platvoet 1-0
79' Denneboom 1-1
90' Boutahar 1-2

Geel: Saavedra (ADO), Van der Gun (ADO)

RKC Waalwijk - FC Twente (1-0)
54' Martens 1-0

Geel: Teixeira (RKC), Cziommer, Wellenberg, Zomer (allen Twe)

Bekijk de huidige stand

Oostenrijker rijdt schoonvader dood

Een 36-jarige Oostenrijker heeft vanochtend zijn schoonvader doodgereden en zijn schoonmoeder ernstig verwond. De man reed in een vrachtwagen toen hij de ouders van zijn vrouw zag lopen en hen toezwaaide. Door deze groet geraakte zijn voertuig echter op de stoep, waardoor hij beide schoonouders aanreed.

De 67-jarige schoonvader zag geen kans meer om de wagen te ontwijken en werd tegen een muur aangedrukt. Waarschijnlijk was hij op slag dood. Zijn 54-jarige vrouw werd eveneens door de vrachtwagen geraakt, maar kon op het laatste moment nog aan de kant springen. Ze liep desondanks zware verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Ook de schoonzoon werd in shocktoestand opgenomen.

Hoewel de politie eerst vermoedde dat de man achter het stuur telefoneerde en daardoor zijn aandacht niet helemaal bij de weg had, bleek dat later niet het geval te zijn. Een defect aan de wagen wordt eveneens uitgesloten.

Gasramp België eist 21ste dode

Met het overlijden van een 55-jarige man uit de Belgische plaats Goegnies is het dodental van de gasexplosie die op 30 juli plaatshad in Gellingen op 21 gekomen. De man verbleef in het brandwondencentrum van Loverval, waar hij deze ochtend aan zijn verwondingen overleed.

Nog 53 slachtoffers van de ontploffing liggen in het ziekenhuis, ongeveer dertig zijn er slecht aan toe. In totaal raakten meer dan honderd mensen gewond bij de explosie, die naar alle waarschijnlijkheid werd veroorzaakt door een te hoge druk die op de beschadigde leiding stond.

'Internetinbreker' aangezien voor pedo

Een zeeman die een paar dagen in Den Helder verbleef heeft voor onrust gezorgd onder buurtbewoners van de Fabrieksgracht. De man stond al een paar dagen urenlang in een auto geparkeerd met een laptop op zijn schoot met daarop een foto van een kind.

Gewaarschuwde agenten namen polshoogte en ontdekten dat de man in zijn auto zat te internetten. Hij deed dat draadloos via een kennelijk niet goed beveiligde internetaansluiting van iemand in de buurt. De foto op zijn laptop was van zijn dochtertje. De politie heeft de man weggestuurd.

Balkenende sluit komst Spelen niet uit

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsPremier Balkenende heeft zich bereid verklaard te onderzoeken of de Olympische Spelen naar Nederland kunnen worden gehaald. Hij zou dan onder andere gaan onderzoeken wat de financiële gevolgen zouden zijn voor Nederland, aangezien de Griekse premier hem had verteld dat het Griekse tekort dit jaar, door de Spelen, boven de EU-norm van drie procent uitkomt.

Zowel NOCNSF-voorzitter Erica Terpstra als IOC-lid Willem Alexander moedigen een eventuele komst van de Spelen naar Nederland aan. Terpstra heeft echter het gerucht gehoord dat het kabinet nog meer wil bezuinigen op topsport. Dit zou ze 'te schandelijk voor woorden' vinden.

Diversen: Madurodam

Miniatuurstad Madurodam in Den Haag bestaat inmiddels 52 jaar en trekt jaarlijks een hoop bezoekers. Hoewel velen dit park in hun jeugd bezocht zullen hebben en het misschien wordt gezien als een kinderpark, ging FOK! toch op onderzoek uit. Is Madurodam nog steeds zo leuk als het in je herinnering is, of valt het vies tegen? Wees erop voorbereid om je even een reus te wanen en lees gauw verder.

Neo-nazi's opgepakt bij Hess-herdenking

kofkof had ons via de nieuws-submit te melden:

HessIn Duitsland zijn in Wunsiedel vandaag 59 demonstranten gearresteerd bij een demonstratie ter gelegenheid van de herdenking van de sterfdag van Rudolf Hess. De herdenking werd georganiseerd door neo-nazi's.

Van de gearresteerden zijn er 50 lid van extreem-rechtse organisaties. De meeste van hen droegen wapens of kleding met nazi-symbolen. In totaal waren er zo'n 2.000 mensen bijeengekomen op de neo-nazi herdenking.

Rudolf Hess overleed in 1987 op 93-jarige leeftijd door zelfmoord in een gevangenis. In 1946 werd hij tot levenslang veroordeeld voor zijn aandeel in de Tweede Wereldoorlog. Hij was de plaatsvervanger van Adolf Hitler. In mei 1941 vloog Hess op eigen initiatief, zonder toestemming of medeweten van Hitler, naar Schotland om met de geallieerden over vrede te onderhandelen. Duitsland zou dan wel in de gebieden in Oost-Europa vrijelijk hun gang moeten mogen gaan. Er werd echter niet onderhandeld; hij werd geïnterneerd als krijgsgevangene.

Hockeymannen naar halve finale

De Nederlandse hockeyers hebben vandaag met 4-2 gewonnen van Argentinië. Daarmee stelden ze een plaats in de halve finales zeker.

Voor Nederland scoorden vandaag Rob Reckers, Karel Klaver, Taeke Taekema en Teun de Nooijer. Door de 4-2 overwinning kan Nederland een plaats bij de eerste twee in groep B niet meer ontgaan. In de laatste groepswedstrijd tegen Australië, aanstaande maandag, zal worden gestreden om de eerste plaats in de groep. Woensdag zal Nederland in een van de halve finales uitkomen.

OS: Eindelijk goud voor Inge de Bruijn

Icon Sport - OS Athene 2004Zwemster Inge de Bruijn heeft eindelijk haar gouden medaille op deze Spelen binnen. De Nederlandse was de sterkste op de 50 meter vrije slag in een tijd van 24.58. De Bruijn verdedigde daarmee met succes haar olympische titel, die ze vier jaar geleden in Sydney won. De zilveren medaille was voor de Française Malia Metella en brons werd gewonnen door de Australische Lisbeth Lenton.

Inge de Bruijn was na afloop van haar race uitzinnig van vreugde. "Toppie joppie, hi, hi, hi", juichte zij voor de huldiging. "Na al die andere medailles moest ik deze gouden hebben. Het is gelukt. Ik ben zó blij. Eindelijk die gouden plak. Dit is een prachtig cadeau voor mijn verjaardag over een paar dagen. Ik heb mijzelf onsterfelijk gemaakt. Aan de top komen is heel zwaar, maar aan de top blijven is nog veel moeilijker."

Met in totaal vier gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles is De Bruijn nu de meest succesvolle Nederlandse Olympiër ooit. Ze streeft Pieter van den Hoogenband voorbij, die een paar dagen geleden zijn totaal op zeven bracht. Voor Athene werd deze ranglijst aangevoerd door springruiter C.F. Pahud de Mortanges, die tussen 1924 en 1936 vier maal goud en eenmaal zilver veroverde.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!

Eindelijk goud voor de Bruijn

Inge de Bruijn heeft eindelijk haar gouden medaille op deze Spelen binnen.

De Nederlandse was de sterkste op de 50 meter vrije slag in een tijd van 24.58. De Bruijn verdedigde daarmee met succes haar olympische titel, die ze vier jaar geleden in Sydney won.

De zilveren medaille was voor de Francaise Malia Metella in een tijd van 24.89 en brons werd gewonnen door de Australische Lisbeth Lenton die na 24.91 seconden aantikte.

Doden bij aanslag op Bengalese oppositie

Icoon Buitenlands nieuws Bij een aanslag op het hoofdkantoor van de grootste oppositiepartij van Bangladesh zijn zaterdag zeker zeven doden en tientallen gewonden gevallen. Dit is door ooggetuigen, de oppositiepartij zelf en de politie bevestigd. Bij een bomexplosie eerder deze maand kwam ook al een hoge functionaris van dezelfde partij om het leven.

Buiten het hoofdkantoor van de Awami League in de plaats Dhaka was een openbare bijeenkomst aan de gang tijdens de explosies. De partijvoorzitter en ex-premier Sheikh Hasina Wajed was net bezig met een toespraak. Een woordvoerder van de partij wist te melden dat Wajed zelf alleen lichtgewond raakte. Volgens de woordvoerder was het overduidelijk dat Wajed wel het doelwit van de aanslag was.

Volgens een woordvoerder van de lokale ziekenhuizen raakten er tenminste vijftig mensen gewond. De politieagent Mahabur Rahman wist daar aan toe te voegen dat er zich minstens tien politieagenten onder de gewonden bevinden.

"Na een ontploffing lag ik op straat. Toen hoorde ik nog zeven of acht andere explosies en raakte iets me tegen mijn hoofd, waarop ik het bewustzijn verloor," aldus Gaisuddin, een gewonde ooggetuige. Een cameraman van Reuters heeft bevestigd dat het om meerdere explosies ging. Diverse ooggetuigen meldden achteraf dat er nog twee onontplofte granaten op de straat lagen.

Protest tegen asielzoekers verloopt rustig

Icoon politiek binnenland nieuws De uiterst rechtse beweging Nationale Alliantie heeft gisterenavond gedemonstreerd bij asielzoekerscentrum Beatrixoord in Eindhoven. Reden voor de demonstratie was dat asielzoekers verleden maand voor relletjes met de politie zorgden door de weg te blokkeren, tijdens een protest na het overlijden van een mede asielzoekster. De asielzoekers bekogelden toen de politie met stenen en sloegen met stokken.

Ongeveer dertig aanhangers van de Nationale Alliantie scandeerden leuzen als dat asielzoekers zich als gasten moeten gedragen en anders weer naar huis moeten. De demonstratie duurde een half uur. Eerder schreeft de groepering al op haar website onder meer voor de uitzetting te zijn van alle allochtonen die zich niet aan willen passen of crimineel gedrag vertonen. Ze is tegen migrantenstemrecht, en tegen het gedogen van alle soorten drugs. De partij omschrijft zichzelf als tegenstander van de multiculturele samenleving en als anti-islam en anti-zionistisch.

De gemeente Eindhoven stond in eerste instantie de demonstratie van de Nationale Alliantie toe, op voorwaarde dat er geen racistische leuzen geroepen zouden worden. Later werd bekend dat de Steungroep Gast Vrij! een tegendemonstratie wilde ondernemen. Ze riepen daartoe op via Indymedia. Voor de burgemeester was dit de aanleiding om de demonstratie alsnog te verbieden. Hij vreesde voor geweld, waarbij de burgervader verwees naar een demonstratie van juni in Den Haag. Daar zochten extreemlinkse demonstranten van de AFA de confrontatie met een demonstratie van de neo-nazistische NVU. Desondanks kon het protest gisteren toch doorgang vinden.

'Leger Congo betrokken bij massaslachting Burundi'

Icoon Buitenlands nieuws Volgens de Burundese vice-president Alfonse-Marie Kadege waren soldaten van het Congolese leger betrokken bij de massaslachting in een VN-vluchtelingenkamp eerder deze maand. Dit heeft de vice-president zaterdag tijdens een toespraak gezegd. Congo en Burundi waren het eerder deze week nog eens geworden over een onafhankelijk onderzoek naar de moorden.

De toespraak maakte deel uit van een plechtigheid die het eind van de nationale rouwperiode voor de slachting markeerde. Bij de toespraak waren duizenden mensen aanwezig. "Burundi is aangevallen door vijanden, komende uit Congo. Sommigen van hen behoren tot het Congolese leger," aldus Kadege.

Bij de aanval op het vluchtelingenkamp vlak bij de grens met Congo kwamen 160 mensen, veelal Tutsi's, om het leven. De aanval werd later opgeëist door de rebellenbeweging FLN die bestaat uit Hutu's. De FLN claimde later dat het om een vergissing ging en dat de aanval eigenlijk gericht was tegen een nabijgelegen Burundees legerkamp. Ooggetuigen spreken echter van een gerichte aanval.

Twee kleine aanslagen in Spaanse badplaatsen

Icoon Buitenlands nieuws Twee toeristische plaatsjes aan de noordwestkust van Spanje zijn zaterdag opgeschrikt door kleine explosies. Hierbij raakten vier mensen lichtgewond. Het is het derde weekend achter elkaar dat er in Spanje bomaanslagen plaatsvinden. De aanslagen worden toegeschreven aan de Baskische afscheidingsbeweging ETA, die met de aanslagen hoopt de Spaanse toeristenindustrie te verstoren.

Een half uur voor de aanslagen kwam er een telefonische waarschuwing uit naam van de Baskische afscheidingsbeweging bij een regionale krant binnen, waardoor de politie net voldoende tijd had om een groot deel van de bedreigde gebieden te ontruimen.

Beide bommen waren verstopt in glasbakken in de havenplaatsjes Sanxenxo en Baiona. Een woordvoerster van de gemeente van Sanxenxo verklaarde dat er door rondvliegend glas vier gewonden vielen. Bij de aanslag in Baina vielen geen gewonden en in beide plaatsjes viel de materiële schade mee.

Eerder deze maand explodeerden ook al vier kleine bommen in kustplaatsjes in het noorden van Spanje. Bij deze laatste aanslagen kwam tot nu toe niemand om het leven.

In totaal is de ETA verantwoordelijk voor bijna 850 doden sinds 1968. De laatste tijd richt de groep zich vooral op moordaanslagen op politieke figuren of op vooraf aangekondigde aanslagen op toeristische gebieden.

Teamsprinters uitgeschakeld

Het Nederlandse trio Jan Bos, Theo Bos en Teun Mulder is er bij het onderdeel teamsprint bij het baalwielrennen niet in geslaagd een medaille te pakken. In de finaleheat werden ze uitgeschakeld door Japan.

In de kwalificatieronde wist het Nederlands team de zesde tijd neer te zetten en daarmee door te gaan naar de finaleronde. In de eerste finaleronde was Japan te sterk voor de wielrenners. Japan zal tegen Duitsland moeten strijden voor de gouden plak.

Op het onderdeel individuele achtervolging bij het baanwielrennen heeft Leontien Zijlaard-Van Moorsel de finaleronde bereikt. Morgen zal ze haar gouden medaille van vier jaar terug moeten verdedigen. Vanbdaag reed ze de derde tijd. Haar tijd en de tijden van Sarah Ulmer en Katie Mactier, die respectievelijk eerste en tweede werden, zaten onder het wereldrecord.

Ik ben geen 'Wacko', aldus een kwade 'Jacko'

Icoon Showbiz nieuwsPopster Michael Jackson is het zat om met de 'lasterlijke' naam 'Wacko (halvegare) Jacko' te worden bespot. Dat heeft hij door middel van een verklaring, gepubliceerd op zijn website, bekend gemaakt. Aanleiding voor de verklaring is de film 'Man in the Mirror,' die Jackson samen met familieleden heeft bekeken.

SubheaderVolgens Jackson wordt er van hem en zijn familie een verkeerd beeld geschetst in de film. ''Wij zijn jarenlang onnauwkeurig en vals afgeschilderd. We hebben toegekeken toen we werden belasterd en vernederd. Ik heb persoonlijk geleden onder vele pijnlijke leugens en benamingen als 'Wacko Jacko'. Dit is ontoelaatbaar en moet ophouden", aldus Jackson.

Omgekomen Nederlandse militair begraven

Icoon Irak nieuws Jeroen Severs, de tweede Nederlandse militair die in Irak om het leven kwam, is vanmiddag begraven op de begraafplaats in Buren. Het ging om een besloten begrafenis waarbij geen militairen aanwezig waren. Bij een aantal huizen in de straat waar Severs woonde hingen de vlaggen halfstok.

Vrijdagavond hadden collega's, vrienden, familie en andere belangstellenden de kans gekregen om tijdens een avondwake de laatste eer te bewijzen aan de 29-jarige militair. De avondwake bracht honderden mensen op de been.

De wachtmeester eerste klasse van de Koninklijke Marechaussee kwam zaterdag om tijdens een hevig vuurgevecht met Iraakse rebellen. Bij de vuurgevechten die volgden op een groots opgezette hinderlaag van de rebellen werd urenlang geschoten en raakten nog vijf andere militairen gewond.

Severs is de tweede Nederlandse militair die in Irak omkomt. Op 10 mei kwam eerder Dave Steensma, sergeant eerste klasse, om het leven bij een aanslag met een handgranaat.

Zalm wil boetes voor gemeenten met hoog tekort

Icoon politiek binnenland nieuws Minister Zalm van Financiën wil gemeenten, provincies en waterschappen die hun begrotingstekort te hoog laten oplopen gaan beboeten. De tekorten van de lagere overheden tellen namelijk volgens de Europese regels mee bij het vaststellen van het financieringstekort van een land. Volgens de regels van de EU mag dat niet hoger dan drie procent zijn.

Het plan van Zalm voor de lagere overheden lijkt sterk op de Europese regelgeving. In Europa is het nog nooit daadwerkelijk tot boetes gekomen bij een te hoog financieringstekort, maar het is nog onduidelijk hoe streng Zalm de nieuwe regel wil gaan naleven.

De gemeenten, provincies en waterschappen hebben nu een totaal tekort van 0,8 procent. Minister Zalm wil dit met behulp van het nieuwe systeem terugbrengen tot 0,5 procent. Een manier om vast te stellen wat het tekort per gemeente is moet overigens nog ontwikkeld worden.

Nozema haalt zendmast neer

Een van de drie middengolf zendmasten in IJsselstein is vanochtend neergehaald door zenderoperator Nozema. De mast stond dichtbij een woonwijk en veroorzaakte veel overlast, zoals storingen op de telefoon en andere electrische apparaten. In het convenant 'zenderproblematiek Lopikerwaard' werd vier maanden geleden dan ook afgesproken dat de mast tegen de vlakte moest aangezien er enkel nooduitzendingen vanaf de zender plaatsvonden.

Onder grote publieke belangstelling ging de 165 meter hoge mast tegen de vlakte. Deze werd in de oorlogsjaren gebruikt voor Radio Bremen. Daarnaast is via deze mast 35 jaar lang Hilversum I en Hilversum II te beluisteren geweest. In totaal heeft de mast er 66 jaar gestaan.

Bekijk hier de beelden van het opblazen van de mast.

Meer aangiften tegen 16-jarige Awa

dadoc had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Er komen steeds meer aangiften binnen tegen Awa, de jongen die op 9 augustus zijn ex-vriendin twee keer in brand stak. Maandag zal een 15-jarig meisje uit Marssum aangifte doen van mishandeling en bedreiging door de jongen. Een aantal jongens, die ook door hem bedreigd zijn, heeft dit ook gemeld bij de politie, maar zij doen voorlopig nog geen aangifte.

De 16-jarige Leeuwarder van Iraaks-Koerdische afkomst nodigde op 9 augustus zijn ex-vriendin uit om naar het huis van zijn pleegouders te komen, waarna hij haar op een stoel zette. Hij kraste met een mes zijn naam in haar borst en overgoot haar met terpentine, om het eveneens 16-jarige meisje daarna in brand te steken. Nadat Awa de vlammen gedoofd had, overgoot hij het meisje weer met terpentine en stak hij haar opnieuw in brand.

Vervolgens zette hij het slachtoffer onder de douche en bracht hij haar naar het 15-jarige meisje in Marssum. Die nacht zou Awa volgens dat meisje, overigens ook een ex-vriendin, gedreigd hebben haar ook in brand te steken. Hij zou haar ook hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd.

Schietpartij op Moskouse markt

Sessy vertaalde, herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon Buitenlands nieuwsOp de Izmailovski markt in Moskou heeft vandaag een hevige schietpartij plaatsgevonden. Vijf mensen zijn hierbij gewond geraakt. Twee gewapende overvallers beroofden enkele verkopers van hun geld, en schoten twee verkopers neer. Daarop kwamen beveiligingsmedewerkers van de markt op de overvallers af.

De overvallers besloten vervolgens te vluchten terwijl zij op hun achtervolgers schoten, waardoor drie beveiligingsmedewerkers gewond zijn geraakt. Ze ontsnapten in een gestolen auto en zijn voortvluchtig.

Kleiduivenschutters in middenmoot

De Nederlandse kleiduivenschutters maken na vandaag weinig kans meer op de finale. Dompeling en Jan Cor van der Greef eindigden vandaag in het eerste deel van de kwalificatie als 27e.

In drie sessies misten biede schutters vier duiven en kwamen hiermee op een totaal 71. Voor de finale gaan vanuit de kwalificaties alleen de eerste zes door. Morgen volgen nog twee voorrondes, maar de kans is heel erg klein dat de Nederlanders daarmee nog in de finale kunnen komen.

De 21-jarige debutant Van der Greef was ondanks alles nog wel tevreden: "Ik ben er ook zeker voor gegaan, want als je in het veld staat is alles mogelijk. Toch zijn dit vooral leermomenten. Alles is nieuw. Ik sta hier voor het eerst voor de camera's, fotografen en een tribune vol toeschouwers in een veld met toppers. Morgen zal de spanning een stuk minder zijn."

John Kerry wil verbod op tv-spotjes

Icoon US verkiezingen 2De Democratische presidentskandidaat John Kerry denkt dat een veteranengroepering, 'Swift Boat Veterans for Truth', die tv-spotjes uitzendt waarin wordt gesteld dat Kerry heeft gelogen over zijn daden in Vietnam, banden heeft met de campagneleiding van de Republikeinse presidentskandidaat George W. Bush. Hij heeft daarom een officiële klacht ingediend bij de Amerikaanse verkiezingscommissie (FEC).

Volgens de veteranengroepering was Kerry helemaal niet zo moedig in Vietnam. Kerry is onderscheiden voor het, met gevaar voor eigen leven, redden van een medesoldaat, terwijl ze onder vuur lagen. De groep beweert dat er helemaal niet geschoten zou zijn.

Kerry wil dat er een verbod op deze tv-spotjes komt. Zijn campagne is voor een groot deel gebaseerd op zijn reputatie als oorlogsheld. Uit onderzoek blijkt dat de populariteit van Kerry onder deze tv-spotjes te lijden heeft. Het Bush-kamp heeft de aantijgingen ontkend.

Subheader

Hoofd baby blijft achter na abortus

Asskicker14 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het King's College Hospital in Londen heeft een grote fout gemaakt bij de abortus van een ongeboren baby. Enkele uren nadat de vrouw die de abortus onderging uit het ziekenhuis werd ontslagen, 'beviel' ze namelijk van het hoofd van het kindje, dat in haar buik was achtergebleven.

Kort nadat bij de 29-jarige Davina Chambers een ernstige leverziekte werd geconstateerd, bleek dat ze zwanger was van haar vierde kind. Chambers besloot het kindje te laten aborteren. "Ik was ontzettend ziek, had al drie kinderen en was erg depressief door de medicijnen die ik moest nemen."

Na de abortus-behandeling mocht de vrouw naar huis, maar rond middernacht ontdekte ze het achtergebleven baby-hoofdje. "Ik ging naar de badkamer en terwijl ik daar zat voelde ik iets uit me glijden, alsof ik zojuist was bevallen. Ik keek in het toilet en zag een klomp vlees dat botten leek te hebben." Nadat Chambers het aan haar ex-partner liet zien, kwamen de twee tot de ontdekking dat ze naar het vier centimeter grote gezicht van hun ongeboren kind zaten te kijken, inclusief de ogen, neus, mond en oren.

Het ziekenhuis liet weten de zaak in onderzoek te hebben, maar tot de afronding van het onderzoek geen commentaar te kunnen geven.


Het gezichtje van de geaborteerde baby

Japan.. again

De meeste zullen Japan kennen als het land van de reizende zon. Anderen zullen Japan kennen als een land vol technologie. Weer anderen zullen Japan kennen door hun manga tekenfilms en strips, zoals Shin Chan Nohara (*O*).

Ikzelf ken Japan door dit soort praktijken. Nu heb ik er nog een gevonden dat daarbij past, zie hier: Japanse Dames Band (doel opslaan als)/ (save target as)

Iemand mee op vakantie naar Japan?

Vastaranta en Sutherland naar profploeg Rabobank

Rabobank heeft zich voor 2005 versterkt met twee renners van de opleidingsploeg. Het gaat om de Australier Rory Sutherland en de Fin Jukka Vastaranta.

Sutherland won dit jaar onder andere al een etappe in de Abruzzen en een rit in Olympia's Tour, terwijl Vastaranta onder andere ritten won in het Circuit des Mines en ook in Olympia's Tour.

Eerder dit jaar werd al bekend dat talent Thomas Dekker ook de overstap maakt van de opleidingsploeg naar de profploeg.

Ander transfernieuws
- Julien Laidoun (2jaars prof) verruilt Ag2r voor MrBookmaker
- Lillian Jegou verruilt Credit Agricole voor Fdjeux.com

Britney

Mevrouw Spears zit natuurlijk ook niet stil. Om je muziek te promoten, heb je wel leuke clipjes nodig. Iemand die daar alles van af weet, is natuurlijk Britney. Met clips zoals, Slave for you en Everything (correct me if i'm wrong), heeft ze de wereld een beetje wakker gemaakt.

Natuurlijk doet ze dit ook omdat mevrouw Aguilera deze hype begon met: Dirrty..

Wat ik wil zeggen: Hier zijn foto's te vinden van Britney's nieuwste clip. *zucht*

Bodrogi en Vogondy naar Crédit Agricole

Het Crédit Agricole-team heeft goede zaken voor volgend jaar gedaan. Nicolas Vogondy en Laszlo Bodrogi zullen volgend jaar voor de ploeg rijden.

Bodrogi reed het afgelopen seizoen voor Quick Step - Davitamon. De 27-jarige tijdritspecialist zal de komende twee jaar voor Crédit Agricole gaan rijden. Daar moet hij in grote rondes voor het klassement meestrijden. Ook de voormalige Franse kampioen Nicolas Vogondy, die van FDJeux.com, is door het team aangetrokken.

Julich geblesseerd, Bartoli hersteld

Bobby Julich zal de Ronde van Zurich moeten missen vanwege een blessure. De net herstelde Michele Bartoli zal de vrijgekomen plek in de ploeg van CSC innemen.

Julich onderging afgelopen week een extra medische controle. Tijdens de Olympische tijdrit afgelopen woensdag had hij pijn in zijn hand. Bij de medische controle bleek er een tot dan onontdekte breuk in een botje in zijn hand te zitten. De breuk dateert nog van een valpartij uit de Tour de France.

Michele Bartoli heeft sinds de Tour de France de meeste wedstrijden links laten liggen. Hij was zwaar vermoeid en besloot uiteindelijk ook zijn plaats in de Olympische ploeg af te staan. Nu begint hij weer op conditie te komen en mag hij dus meteen aan de slag.

Bartoli vertelde: "Eerst kon ik nauwelijks een uur tot anderhalf uur fietsen, maar nu heb ik al de trainingen opgedreven. Maar ik moet realistisch zijn, en ook tegelijkertijd vooruit kijken. Het is een zwaar jaar geweest, zonder top resultaten. Maar toch ben ik blij dat de ploeg, na al deze tegenslagen in me blijft geloven."

Schandaal bij turnarbitrage

De Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) heeft drie juryleden geschorst na een protest van Zuid-Korea over de gang van zaken bij de individuele meerkamp van de heren. De uitslag blijft ongewijzigd.

Op het betreffend turnonderdeel kreeg de Zuid-Koreaan Tae-young Yang voor zijn rekstokoefening een waardering van 9,475. Hierbij was de jury echter ten onrechte uitgegaan van een uitgangswaarde van 9,900 waar die 10,000 was. Door het tiende punt werd Yang slechts derde en ging de titel aan zijn neus voorbij. De Olympisch kampioen de Amerikaan Paul Hamm mag zijn gouden medaille gewoon houden daar de reglementen van de FIG wijziging van het eindklassement uitsluit. Als gevolg zijn nu wel de drie dienstdoende juryleden geschorst.

De officiele uitslag Individuele meerkamp:
1 Paul Hamm (VS) 57,823
2 Dae-eun Kim (ZKo) 57,811
3 Tae-young Yang (Zko) 57,774
4 Ioan Silvia Suciu (Roe) 57,648
5 Rafael Martinez (Spa) 57,549
6 Hiroyuki Tomita (Jap) 57,485
7 Yang Wei (Chi) 57,361
8 Marian Dragulescu (Roe) 57,323

Journaal-presentatoren werkten voor het UWV

NOS JournaalJournaal-presentatoren Gijs Wanders en Annette van Trigt hebben flink bijgeklust bij uitkeringsinstantie UWV. Dat heeft het instituut gisteren openbaar gemaak na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) door het KRO-programma 'Reporter'. Het televisieprogramma openbaarde al eerder dat parlementaire journalisten regelmatig werken voor ministeries.

Gijs Wanders ontving 196.782,50 euro voor werkzaamheden als dagvoorzitter, gespreksleider en adviseur. Hij gaf ook communicatie- en organisatieadviezen inzake de bijeenkomsten waar hij dagvoorzitter of gesprekleider was", aldus UWV. Annette van Trigt kreeg via haar bedrijfje 'Take Off Productions BV' een bedrag van 45.824 euro over het afgelopen jaar voor werkzaamheden bij het instituut.

Opvallend is dat Van Trigt op 15 februari nog een van de Journaaluitzendingen presenteerde over de uit de hand gelopen uitgaven voor de nieuwe huisvesting van het UWV. Op 5 en 12 februari was ze nog dagvoorzitter en gespreksleider bij de instantie.

Hoofdredacteur Hans Laroes van het Journaal kondigde juist in die periode aan dat hij het bijklussen van medewerkers wilde beperken. Op 12 februari stuurde hij een memo aan zijn personeel. Hierin stond dat niemand gebonden moest zijn om iedere schijn te vermijden dat het Journaal afhankelijk is. Laroes wil de presentatoren dan ook om opheldering vragen. "Mij waren deze activiteiten niet bekend", zegt hij. Volgens de regels hadden Wanders en Van Trigt de hoofdredactie toestemming moeten vragen.

Annette van Trigt zegt in een reactie enkel UWV-bijeenkomsten te hebben geleid. Advies geven deed ze niet. "Daar ben ik heel zuiver in", aldus de presentatrice. Gijs Wanders was niet voor commentaar bereikbaar.

Ruckstuhl valt ver terug in meerkamp

Karin Ruckstuhl is ver teruggezakt in het tussenklassement van de olympische zevenkamp.

De Nederlandse, die na gisteren 3e stond, verprutste in het Olympisch stadion het verspringen. In haar eerste poging kwam Ruckstuhl tot 5m 90, de andere twee pogingen mislukte. Aan de leiding gaat de Zweedse Carolina Kluft met 5208 punten, Ruckstuhl staat achtste met 4596 punten.

"De eerste sprong sprong ik op zeker, daarna helaas twee ongeldige sprongen. Vooral jammer omdat het verspringen een van mijn favoriete onderdelen is," aldus de Nederlandse.

De laatste twee onderdelen van de zevenkamp zijn het speerwerpen en de 800 meter.

Hoogopgeleiden willen geen volledige werkweek

cooolaaa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsMinder dan eenderde van de pas afgestudeerde hoogopgeleiden wil 40 uur of meer per week gaan werken. De helft wil het liefst vier dagen per week aan de slag. Ze willen meer tijd overhouden om samen te zijn met hun partner, gezin of het huishouden.

Dit blijkt uit een gepubliceerde studie van de Stichting voor Economisch Onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Hieraan werkten de afgelopen zes jaar jaar bijna 50.000 Nederlanders mee die net van een hogeschool of universiteit waren afgestudeerd.

Kus-film verboden in Indonesië

De Indonesische film 'Kus me snel' is gisteren uit de bioscopen in het land gehaald, nadat de censuur de film verboden had. In de film droomt een jong tienermeisje over haar eerste kus, die ze uiteindelijk ook krijgt. De censuur is echter van mening dat het kussen van je geliefde een voor tieners onacceptabele gedraging is.

Het protest tegen de vrolijke tienerfilm komt vooral van de populaire moslim-geestelijke Abdullah Gymnastiar. Hij sprak schande van de 'provocerende titel' die zou oproepen tot seks voor het huwelijk en overspel. De censuur had de film aanvankelijk goedgekeurd, maar na het protest van de geestelijke werden alle filmhuizen opgedragen het vertonen van de film onmiddellijk te staken.

Hoewel 85 procent van de Indonesiërs moslim is, is het land vrij gematigd qua geloof en religieuze regelgeving. De regels en opvattingen worden tegenwoordig echter steeds strenger.

Ex-fractieleider PvdA A'dam in opspraak

Tjalling Halbertsma, de voormalige fractievoorzitter van de Amsterdamse PvdA die een belangrijke rol speelde in het aftreden van wethouder Rob Oudkerk, is nu zelf in opspraak geraakt. In het nieuwste nummer van Quote staat een interview met Halbertsma, waarin deze ingaat op buitenechtelijke relaties en cocaïnegebruik. Volgens Halbertsma zijn de bewuste opmerkingen off-the-record gemaakt.

Quote-hoofdredacteur Jort Kelder bevestigt dat Halbertsma is toegezegd dat de passages over diens privéleven zouden worden geschrapt. Door een blunder zijn ze toch blijven staan. "We kunnen het onmogelijk meer terugdraaien", aldus Kelder. "Het septembernummer is al naar de abonnees gestuurd, en de distributie voor de losse verkoop is ook al in gang gezet. Dat is een rijdende trein die je niet meer kunt stoppen." De advocaat van Halbertsma heeft Quote gesommeerd de gewraakte passages te verwijderen, en dreigt met juridische stappen.

In het interview zijn onder meer de volgende quotes te lezen: 'Op het gebied van dames heb ik wel uitspattingen gehad, ja. Ik heb affaires gehad met Guusje ter Horst (voormalig wethouder van Amsterdam, nu burgemeester van Nijmegen) en een Libanese showbizz-ster' en 'Ja, ik heb wel eens gesnoven. Als je het opschrijft, ontken ik het. Dat heb ik Oudkerk ook altijd geadviseerd'.

'Heel vervelend'
Halbertsma, bijgenaamd 'de rode bankier', werd niet als voormalig politicus geïnterviewd, maar als directeur van de investeringsmaatschappij Wedge, dat eigendom is van de Libanees Issam Farres. Hij noemt de gang van zaken 'heel vervelend'. "Voorafgaand aan het interview is er de afspraak gemaakt dat dit soort privé-dingen niet in de uiteindelijke tekst zouden komen, want dat is vervelend voor mijn gezin, en het heeft helemaal niets met mijn werk te maken, en ook niet met de politiek. Maar Quote houdt zich daar niet aan." Halbertsma trad in maart af als fractievoorzitter en raadslid van de Amsterdamse PvdA, onder meer omdat de affaire-Oudkerk hem volgens eigen zeggen zeer had aangegrepen.

Dressuurploeg grijpt naast medaille

De Nederlandse dressuurploeg is er in de landenwedstrijd net niet in geslaagd een medaille te winnen, het team eindigde als vierde.

Volgens Ankie van Grunsven,die een prima kur reed met haar paard Salinero, was het wegvallen van Edward Gal, vlak voor de Spelen, van grote invloed.

Favoriet Duitsland pakte het goud, Spanje won de zilveren medaille en de Verenigde Staten was goed voor de bronzen plak.

Metallica domineert FOK!Metal Top 666

Voor het derde achtereenvolgende jaar is in het subforum Muziek van FOK! de FOK!Metal Top 666 gekozen. En voor het derde achtereenvolgende jaar voert het album Master of Puppets van Metallica de lijst van metalalbums aan. Metallica blijkt sowieso populair onder de FOK!kers, in de top 10 staan maar liefst vijf albums van de formatie.

De lijst van 666 metalalbums is samengesteld met behulp van 119 voorkeurslijstjes die FOK!users de afgelopen twee maanden konden deponeren in een speciaal topic in Muziek. In totaal werden er maar liefst 4043 verschillende titels genoemd. De top 666 wordt afgesloten door de band My Dying Bride, met het album The Dreadful Hours.

De Top 20:
111Metallica - Master Of Puppets
243Slayer - Reign In Blood
3915Metallica - And Justice For All
422Iron Maiden - The Number Of The Beast
536Metallica - Ride The Lightning
6109Metallica - Black Album
71714Metallica - Kill 'em All
865Tool - Ænima
92330Black Sabbath - Paranoid
104950Guns 'N' Roses - Appetite For Destruction
111894Pantera - Vulgar Display Of Power
123518Iron Maiden - Powerslave
135122Rammstein - Mutter
146210System Of A Down - Toxicity
1588Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son
161429Nightwish - Oceanborn
172228Sepultura - Chaos Ad
181227Type O Negative - Bloody Kisses
194326Machine Head - Burn My Eyes
203023Fear Factory - Demanufacture

Volledige lijst: Uitslag metal top 666 2004!

Diplomatiek relletje om inbeslagname vliegtuig

Icoon Buitenlands nieuws Een in beslag genomen Oekraïens vrachtvliegtuig heeft voor een klein diplomatiek relletje tussen België en de Oekraïne gezorgd. Het Antonov 124-100 toestel werd woensdag door een deurwaarder aan de ketting gelegd op het Belgische vliegveld Melsbroek.

De reden voor de inbeslagname is dat een bedrijf uit Cyprus zegt nog ruim 48 miljoen dollar van de Oekraïense staat te krijgen. Die is het echter niet eens met de gang van zaken. De Oekraïense ambassadeur heeft dan ook officieel geklaagd bij de Belgische regering en de regering gevraagd iets aan de inbeslagname te doen.

De Belgische regering denkt daar echter niet over, zo meldde de Vlaamse krant De Morgen zaterdag. Volgens de regering heeft België niets met de inbeslagname te maken en kan het er dus ook niets aan doen. De inbeslagname op Belgische bodem is opmerkelijk, omdat juist het Belgische leger het toestel van de Oekraïne had gehuurd.

Geen automatische reanimatie bij hartstilstand

Bewoners van verpleeghuizen in Den Haag en omgeving die een hartstilstand krijgen, zullen niet meer automatisch worden gereanimeerd. Ook wordt het alarmnummer 112 niet meer gebeld, tenzij vooraf schriftelijk toestemming is gegeven voor de reanimatie. Reden voor deze beslissing is dat reanimatie vaak toch geen zin heeft, aldus de directies van de tehuizen.

Alleen als de bewoner een polsbandje of een zogenoemd SOS-medaillon draagt, zal na een hartstilstand getracht worden de patiënt in leven te laten blijven. De voorafgaande verklaring is ingevoerd omdat de verpleeghuisarts niet kan worden gedwongen een 'medisch zinloze behandeling' uit te voeren.

Familieleden van de bewoners hebben geschokt gereageerd op de beslissing van de directies.

Justitie gaat sneller foto's verdachten verspreiden

Icoon Binnenlands nieuws Justitie wil ook foto's van verdachten van lichte delicten zoals winkeldiefstal, bedreiging en opruiing via de media gaan verspreiden. Nu worden alleen foto's of videobeelden van verdachten van zware misdrijven zoals moord, doodslag en zedendelicten verspreid. Voortaan wil justitie beeldmateriaal kunnen verspreiden van alle verdachten van delicten waarvoor een voorlopige hechtenis kan worden opgelegd. Dit heeft het college van procureurs-generaal bevestigd.

In het verleden is gebleken dat opsporing via de media erg goed werkt. Zo worden dertig procent van alle zaken die in het programma 'Opsporing verzocht' langskomen opgelost. Een woordvoerder van het college van procureurs-generaal laat dan ook weten dat er actief gezocht is naar nieuwe manieren om de burgers te bereiken via de media. In het kader daarvan zijn er contracten gesloten met internetaanbieder Tiscali en muziekzender TMF, en begint er binnenkort een samenwerking met SBS 6.

Het nieuwe soepelere beleid betekent overigens niet dat iedereen nu ook foto's van verdachten mag gaan ophangen. In de Wet politieregisters is namelijk geregeld dat alleen de politie en het openbaar ministerie dat mogen, tenzij derden er een 'welomschreven doel' en een 'gerechtvaardigd belang' bij hebben.

De laatste tijd kwamen er regelmatig winkeliers in het nieuws die foto's van winkeldieven ophingen. Volgens justitie mag dit dus niet, maar er kan alleen opgetreden worden als de afgebeelde persoon hier zelf aangifte over doet. Dit gebeurde eerder deze maand ook, toen een bejaarde vrouw rectificatie eiste van een winkelier die haar foto had opgehangen.

De plannen voor de soepelere verspreiding van beeldmateriaal moeten overigens nog wel eerst goedgekeurd worden door minister Donner van Justitie.

Italië bedreigd door terreurbeweging

De Abu Hafs al-Masri al-Qaeda, een terreurgroep met banden met al-Qaeda, heeft opnieuw gedreigd met aanslagen in Europa, omdat er nog steeds Europese militairen in Irak aanwezig zijn. In een verklaring wordt vooral Italië als mogelijk doelwit genoemd. Afgelopen week werd dit land ook al bedreigd.

"Terwijl onze wapens gericht zijn op Berlusconi, hebben we heel Europa als doelwit", aldus de verklaring die op een islamitische website te lezen is. Ongeveer 300 Italiaanse militairen zijn op dit moment in Irak gelegerd.

De groep, die de aanslagen van 11 maart in Madrid heeft opgeëist, waarschuwt dat Europa een 'onconventionele reactie' te wachten staat, omdat het niet is ingegaan op het bestandsvoorstel van Osama bin Laden. Zijn aanbod voor een wapenstilstand gold tot 15 juli en hield in dat alle Europese landen af zouden zien van aanvallen op moslims en zij hun militairen uit de islamitische wereld zouden terugtrekken.

Laatste uitzending van 'Ook Dat Nog'

Consumentenprogramma 'Ook Dat Nog' neemt maandag 30 augustus definitief afscheid van de Nederlandse televisie. Zondag 29 augustus zijn de opnames van de laatste uitzending in Hilversum. 'Ook Dat Nog' is vijftien seizoenen op de buis te zien geweest.

2 mei werd al de laatste reguliere uitzending gemaakt. In de afscheidsaflevering van 30 augustus kijkt de redactie terug naar de enorme successen die het programma heeft beleefd in de jaren negentig. De uitzending begint om 22:00 uur op Nederland 1.

Het programma werd voor het eerst uitgezonden op 29 september 1989 en was meteen een succes. Het programma was gebaseerd op het BBC-programma 'That's Life'. De VARA had in 1976 al de rechten voor het programma. Acht jaar later nam de KRO deze over om producent Joop van den Ende er een Nederlandse versie van te laten maken. Van den Ende begon echter net met zijn commerciële zender TV10. Voor de KRO reden om de banden met hem te verbreken.

Met het oorspronkelijke panel Hans Böhm, Gregor Frenkel Frank, die het programma zijn Nederlandse naam gaf, Erik van Muiswinkel en de drie jaar geleden overleden Sylvia Millecam en presentator Aad van den Heuvel haalde 'Ook Dat Nog' in het derde seizoen in 1992 gemiddeld 3 miljoen kijkers met een record op 1 maart van dat jaar. Toen keken er 4,3 miljoen mensen naar het programma, wat neer komt op een kijkdichtheid van 69 procent. Dit cijfer is daarna nooit meer door een niet-sportprogramma in Nederland gehaald.

Nu haalt het programma met een nieuw panel met Karin Bloemen, Sjaak Bral, Hans Breetveld en John Jones nog maar 870.000 kijkers.

Weer wateroverlast in Westland

Overvloedige regenval heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag weer voor overlast in het Westland gezorgd. Met name in Maasdijk in de Oranjepolder is groot materieel ingezet om het water weg te pompen. Meldingen over ondergelopen kassen en woningen, zoals afgelopen maandag het geval was, zijn echter nog niet binnengekomen.

Ook in Den Haag en Delft is er sprake van overlast. De Haagse brandweer is sinds vanochtend druk bezig. De grootste hinder komt van particulieren die wakker worden en bellen om assistentie, terwijl ook een loodgieter de klus makkelijk kan klaren.

Henin naar finale olymisch tennistoernooi

De finale in het olympisch tennistoernooi voor vrouwen gaat tussen de Belgische Justine Henin en de Francaise Amelie Mauresmo.

De Belgische, als eerste geplaatst, won in een spannende wedstrijd van de Russin Anastasia Myskina, 7-5, 5-7 en 8-6.

Vooral de laatste set was erg spannend. Myskina liep uit naar een 5-1 voorsprong, maar was daarna haar zenuwen niet de baas en gaf alsnog de wedstrijd uit handen.

Mauresmo bereikte de finale door de Australische Alicia Molik met 7-6 en 6-3 te verslaan.

Handboogschieters naar kwartfinale

Individueel werden de Nederlandse handboogschieters alledrie snel uitgeschakeld. Als ploeg halen ze de kwartfinale.

Wietse van Alten, Ron van Hoff en Pieter Custers moesten vanochten tegen het team van Mexico. De Nederlanders waren duidelijk beter in vorm dan eerder deze week en schoten met 27 pijlen 243 punten. Dit was genoeg om Mexico te verslaan en door te gaan naar de kwartfinale. Daarin treffen ze titelfavoriet Zuid-Korea.

Gedenkteken opgericht voor SS-ers in Estland

In het Estlandse dorp Lihula is vrijdag, op de "Dag van het herstel van de onafhankelijkheid", een gedenkteken geopend voor de gevallen soldaten van de 20-ste divisie van de nazistische SS. Het gedenkteken is daar door de regionale regering in het kader van de viering van de Estlandse onafhankelijkheid neergezet.

"Dit is een gedenkteken voor de Estlanders, die moesten kiezen tussen twee kwade dingen - de Russische en de Duitse - en het minder erge hebben gekozen door in een Duits uniform voor een vrij Estland te hebben gevochten," zo verklaarde Heino Kert namens de 'Vereniging van de strijders voor de vrijheid van Estland'. Deze vereniging is opgericht door de Estlandse oorlogsveteranen die aan de fascistische zijde hebben gevochten.

Bij de opening van het gedenkteken werden vaandels van de nazistische troepen uitgehangen, bloemen gelegd en bomen geplant. Het gedenkteken staat op een kerkhof, pal naast een gedenkteken voor de aan Russische zijde gevallen soldaten. Het gedenkteken is een beeld van een soldaat in een nazistische uniform. De tekst eronder luidt: "Voor de Estlandse soldaten, die in 1940-1945 tegen het Bolsjewisme en voor de Estlandse onafhankelijkheid hebben gevochten."

In 2002 werd hetzelfde gedenkteken in de stad Pjarnu gezet, maar werd er op last van het gemeentehuis al na negen dagen weer weggehaald. De tekst luidde toen anders: "Voor alle Estlandse soldaten, die stierven in de bevrijdende oorlog voor een vrij Europa in 1940-1945."

12 Augustus zei de premier van Estland nog, dat het "...nazisme een misdaad is, en het neerzetten van een Estlander in een nazi-uniform een zware schaduw over ons volk werpt". Hij noemde het gedenkteken "een provocatie." Ook de Russischtalige 'Verenigde Nationale Partij Estonia' is tegen het gedenkteken. De politie is een onderzoek begonnen naar de plaatsing van het monument en zal kijken of er genoeg bewijs is om een zaak te beginnen wegens het verstoren van de openbare orde en voor het aanzetten tot sociale strijd en onrust.

Met dank aan user Sessy, die dit voor ons uit het Russisch vertaalde alvorens dit te submitten!

Sesam Open u..

Via Dagonet kwam gisteren een onwijs leuk spelletje binnen wat mede door de geluidjes enorm leuk is (vooral als je het mannetje laat remmen!)

Verder bracht Matthey ons via de submit het olympische spelletje Medaille vangen en is
Boblander een *goud van oud* game waarbij je wat dingen moet verzamelen voordat de deurtjes opengaan alleen heeft "mijn Boblandertje"meer zin in crashen dan mij lief is .

Heb je genoeg van deze games , surf dan naar Cock-teasers en probeer ons eens uit te leggen wat deze domeinnaam in vredesnaam te maken heeft met de dames op de site..
Als laatste een mevrouw die wat mij betreft online beter haar kleren kan aanhouden en tijdens haar werk het licht beter uit kan laten

Trabelsi moet zich bij Ajax melden

Hatem Trabelsi onderhandelt al weken met Arsenal, maar het lijkt erop dat die er niet meer gaan uitkomen. Ajax wil nu horen wat zijn toekomstplannen zijn.

Na het conflict van vorig seizoen over het contract van Trabelsi zijn club en speler het eens dat het beter is als Trabelsi bij Ajax vertrekt. Ajax bood hem alle ruimte om met andere clubs te onderhandelen. Arsenal leek een serieuze kandidaat, maar wil niet aan de salariseisen van de verdediger voldoen.

Komende maandag wil de Amsterdamse clubleiding een gesprek met Trabelsi. Van hem willen ze horen hoe hij de toekomst ziet. Waarschijnlijk zal ook besproken worden of Trabelsi zich weer bij de selectie zal aansluiten.

De droom van Lange Jan

Badend in het zweet wordt hij wakker, Jan Vennegoor of Hesselink. Hij zucht eens diep, als hij de droom waaruit hij net abrupt ontwaakte probeert te verwerken. Het is al de vierde keer deze week, dat hij deze droom heeft. Het is PSV – Rode Ster Belgrado, blessuretijd in de voorrondewedstrijd voor de Champions League. De stand is 2-1 als John de Jong doorbreekt over links en een afgemeten voorzet geeft, die over de voltallige Servische defensie heen gaat, inclusief de keeper. Slechts Jan kan er nog bij. Het doel is leeg, één knikje is voldoende. Jan scoort, missie geslaagd.

Medaillespiegel na dag zeven

Er waren grote verschuivingen in de top van het medailleklassement. De Verenigde Staten heeft de toppositie van China afgepakt.

Nederland is een plaatsje gezakt naar de dertiende plaats. Aangezien het zwemmen na vandaag is afgelopen, is de kans groot dat Nederland de komende dagen verder zakt. Duitsland heeft zich naar boven gewerkt, naar een vijfde plaats. Groot-Brittannië komt door het goud bij het baanwielrennen dichter bij een plaats waar ze horen, ze staan nu achttiende.

Rang LandGoudZilverBronsTotaal
1 Verenigde Staten17 121140
2 China15 111036
3 Japan12 4319
4 Australië9 5822
5Duitsland6 5920
6 Rusland5 111228
7 Italië5 6314
7Frankrijk55614
9Oekraïne5128
10Zuid-Korea4 8315
13 Nederland2 5512

Dronken vrouw achtervolgd door vliegtuig

aboeAbdullah had ons via de nieuws-submit te melden:

Vrijdagmiddag kreeg de politie van Eindhoven diverse meldingen binnen van automobilisten, dat er een auto slingerend over de snelweg A2 reed. Het bleek te gaan om een 35-jarige vrouw uit Waalwijk, die dronken achter het stuur van haar auto was gekropen. Omdat er niet zo snel een politieauto in de buurt kon worden gebracht, schakelde men een piloot van een politievliegtuig in, die toevallig wel in de omgeving was.

De piloot lokaliseerde de auto al snel en zag hoe de vrouw zich al slingerend met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur over de A2 verplaatste. Hierop gaf hij de positie van de vrouw door, waarna zij op de vluchtstrook door politieagenten staande kon worden gehouden. Daarbij verzette de vrouw zich tegen haar aanhouding en weigerde ze mee te werken aan een blaastest.

Later kreeg de politie ook nog een aangifte binnen van een vrachtwagenchauffeur, die meldde dat de vrouw met haar auto tegen zijn vrachtauto was gebotst en daarna was doorgereden. Hierop is ook het rijbewijs van de vrouw ingenomen en een proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

'Altijd dezelfde argumenten tegen moskee'

Icoon Binnenlands nieuws De discussie over (nieuwe) moskeeën in Nederland is de laatste weken weer opgelaaid. Deze week betrof het een moskee in Zeist. Eerder deze maand ging het over de moskeeën in Driebergen en Roosendaal. In Zeist ging de discussie met name over het oproepen tot gebed via de minaretten van de Moslimen Mathakinemoskee.

"Het is iedere keer een volksoproer rond moskeeën, zeker als het om nieuwbouw gaat", zucht Yassin Hartog, coördinator van de stichting Islam en Burgerschap. Volgens hem is een moskee langzamerhand net als een verslaafdenopvang een omstreden voorziening. Tegenstanders zijn er altijd, doorgaans met dezelfde argumenten: een moskee past niet in het straatbeeld en is slecht voor de integratie.

Hartog denkt dat deze discussies vermeden kunnen worden in buurten en moskeeën nader contact tot elkaar zoeken. "Moskeebesturen mogen de hand wat dat betreft in eigen boezem steken. Het zijn niet bepaald specialisten op het gebied van de public relations."

Piet Oskam, voorzitter van de SGP-afdeling in Zeist, zegt met zorgen naar de toekomst te kijken. "Vrijheid van godsdienst vind ik prima, maar dat heeft niets te maken met Arabische leuzen die door de straten schallen. Dat is een vreselijk geluid en de teksten zijn soms discriminerend." De voorzitter van het Zeister moskeebestuur bestrijdt dit. Hij beschuldigt Oskam en consorten van discriminatie. Islamoloog Sjoerd van Koningsveld van de Universiteit Leiden vindt dat gemeenten doorschieten als het gaat om het stellen van eisen aan moskeeën. "In verschillende plaatsen krijgen moslims alleen een vergunning voor een moskee als ze de minaret weggelaten. Of ze mogen er geen oosters uiterlijk aan geven. Belachelijk. Als een christelijke gemeenschap een kerk wil bouwen, wordt toch ook niet gevraagd de toren weg te laten?", aldus Van Koningsveld.

Haci Karacaer, directeur van de Turkse stichting Milli Görüs, noemt de oproep tot gebed overbodig en onzinnig. "We hebben toch allemaal een horloge om? Dan weet je vanzelf wanneer het tijd is om te bidden. Bovendien als een oproep vanaf een minaret met het maximaal toegestane aantal decibellen wordt gedaan, is het honderd meter verder al niet meer te horen."

De Aya Sofya moskee in Amsterdam
Terwijl de discussie over de komst van nieuwe moskeeën oplaait, werd deze week bekend dat er in Amsterdam begonnen zal worden met de bouw van een gigantische moskee, de Aya Soya. Deze moskee zal de grootste worden van Europa, nog groter dan de Essalam Moskee in Rotterdam, die de grootste zou worden. Na twaalf jaar strijd werd het groene licht gegeven.

TBS'er intimideert meisje vanuit zijn cel

Icoon Binnenlands nieuwsMichael S, de tbs’er die in mei dit jaar het dertienjarige Chinese meisje uit Eibergen ontvoerde en misbruikte, heeft vanuit zijn cel in het Duitse Münster een intimiderende brief gestuurd naar een vijftienjarig meisje in Voorschoten, dat hij in februari zou hebben verkracht.

"Toen ik in de gaten kreeg dat het een brief van mijn verkrachter was, begon ik over mijn hele lichaam te trillen. Ik probeerde de gebeurtenis weg te stoppen, maar ben weer helemaal in de war geraakt", zegt het meisje. Op aanraden van haar vader heeft ze onmiddellijk aangifte van bedreiging gedaan bij de politie.

"Als we hadden geweten dat hij een slachtoffer aanschreef, hadden we de brief in beslag genomen", zegt woordvoerder W. Schweer van justitie in Münster,"maar we dachten dat hij aan een 'gewone' kennis was gericht. Een brief aan het meisje uit Eibergen hadden we onderschept, omdat zij het slachtoffer is in de zaak die wij behandelen".

In Nederland zou de brief niet eens zijn gelezen voordat hij zou zijn verstuurd. "Als een verdachte eenmaal uit beperking is, mag hij schrijven aan wie hij wil. Doorlezen is dan in strijd met de wet op de privacy", laat officier van justitie A. van Holland in Zutphen weten. In Duitsland wordt wél alle in- en uitgaande post van gevangenen gelezen.

S. leerde het meisje uit Voorschoten afgelopen januari via een chatprogramma kennen. Hij verbleef toen in de tbs-kliniek Flevo Future in Utrecht. Hij zou zich hebben voorgedaan als een negentienjarige en het meisje tijdens een weekendverlof, vrijwel direct na hun eerste kennismaking, hebben verkracht.

Inmiddels is S. uitgeleverd aan Nederland en in afwachting van een rechtszaak.

Brief Michael S.
Michael S. in de brief: 'Dag schatje, xxxxx-jes en knuffels forever!'

[update] Rechtbankdemonstrant voor rechter

Jack_Flash herschreef en submitte -waarvoor dank- het volgende nieuwsbericht:

Icoon Binnenlands nieuwsDe rechtbank Amsterdam heeft een straatverbod geëist tegen een demonstrant. De man demonstreert al een half jaar bijna iedere werkdag op de openbare weg voor de slagbomen die toegang geven tot het terrein van het gerechtsgebouw. De man demonstreert tegen het feit dat hij, vanwege het veroorzaken van overlast, door de rechtbank uit zijn huurwoning is gezet.

Hij doet dit door al een half jaar te zwaaien met Palestijnse vlaggen en door leuzen te schreeuwen als ''Hamas, Hamas, dood aan Israël'' en ''vuile vieze nazivarkens, vieze kankerblanken, alle blanken zijn vuile vieze nazivarkens''. Een vrouwelijke rechter kreeg ''wat een lelijke, gore jodenkop'' en ''vieze vuile jood met je nazipraktijken'' te horen.

Een zaak van de Amsterdamse rechtbank tegen een burger kan moeilijk door een rechter afgehandeld worden die deel uitmaakt van die rechtbank. Daarom is de zaak behandeld door de voorzieningenrechter van de rechtbank Haarlem, maar wel in het gebouw van de rechtbank Amsterdam.

Deze heeft de eis van de Amsterdamse rechters afgelopen donderdag afgewezen, omdat de man volgens de Wet Openbare Manifestaties het recht heeft om te demonstreren en omdat hij geen geweld gebruikt. Bovendien zou het aanspannen van een rechtszaak door de staat een laatste redmiddel moeten zijn. Dit was een zaak voor de politie, aldus de rechter.

Update 08:04
De demonstrant in kwestie is de 33-jarige Marokkaanse Nederlander Mohammed Zaghboubi zo meldt het Parool. Hij kwam eind 2002 in het nieuws toen hij bekend maakte de Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL) te willen leiden. Daar heeft hij echter nimmer een rol kunnen spelen. Zaghboubi gaf indertijd nog een interview met het NRC Handelsblad over zijn ambitie.

Bomexplosies treffen markt Oekraïne

Sessy vertaalde, herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Kiev hebben zich de afgelopen avond twee explosies voorgedaan op een markt. Hierbij zijn dertien mensen gewond geraakt. Het ministerie van Noodsituaties van de Oekraïne heeft dit bevestigd. De eerste explosie was niet erg krachtig en raakte slechts twee verkopers, de tweede vond een paar minuten later plaats en was veel krachtiger.

De bommen waren in vuilnisbakken verstopt. De explosies vonden op een tijdstip plaats waarop de markt al bijna verlaten was. Daardoor zijn vooral medewerkers van de markt gewond geraakt en bleef het aantal slachtoffers beperkt. Getuigen melden dat de slachtoffers 'geen brandwonden' zouden hebben opgelopen en dat de bommen met spijkers waren volgestopt.

Artsen hebben dit bevestigd, maar een functionaris van het ministerie van noodsituaties kan dit nog niet bevestigen. Hij meldt dat nog onderzocht wordt wat het motief voor de aanslag was en wat voor explosief is gebruikt.

Subheader

Weer Nederlanders beschoten in Irak

Vrijdagavond zijn wederom Nederlandse soldaten beschoten in Irak. Dit maakte een woordvoerder van het Ministerie van Defensie bekend. De Nederlanders kwamen terug van een patrouille in Ar-Rumaythah toen ze plotseling onder vuur werden genomen.

De militairen schoten terug naar hun belagers. Aan Nederlandse kant raakte niemand gewond. Of de Hollanders iemand hebben verwond of gedood is niet bekendgemaakt.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.