Daewoo wordt eerder dan verwacht Chevrolet

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsGeneral Motors gaat veel eerder dan aanvankelijk gepland ook in West-Europa de naamsverandering van Daewoo doorvoeren. Volgens nog niet officieel bevestigde berichten betekent dit dat al vanaf volgend jaar de merknaam Daewoo wordt vervangen voor Chevrolet. Alle Daewoo-auto's zullen vanaf dat moment een Chevrolet-logo op de neus krijgen

Het logo wat op alle Deawoo auto's gaat verschijnenGeneral Motors, de grootste auto-producent van de wereld, verwierf in 2002 een aandeel van bijna 45% in het noodlijdende Koreaanse bedrijf en doopte het om tot 'GM Daewoo'. Tegelijkertijd werden in de Verenigde Staten al een aantal modellen van het Koreaanse merk als Chevrolet op de markt gebracht. Ook in Oost-Europa worden sinds vorig jaar de producten onder die merknaam gevoerd, maar Daewoo meldde toen dat pas rond 2008 "wellicht in de rest van Europa" daartoe zou worden overgegaan.

Nu is dus echter vernomen uit zeer betrouwbare bron dat de naamsverandering op zeer korte termijn zal plaatsvinden. Volgens de top van GM zou de Chevrolet-merknaam veel positiever bij klanten overkomen. Het Amerikaanse concern vindt ook nog altijd dat de naam Daewoo veel te veel gerelateerd wordt aan electronica- en witgoedproducten. Daewoo begon 9 jaar geleden met de verkoop van auto’s in Nederland, met als slogan ’U bent toe aan een Daewoo’.