Grote brand bij chemisch bedrijf Bergeijk

Op het industrieterrein in Bergeijk heeft er bij het chemische bedrijf Diffutherm een grote brand gewoed. Het bedrijf is een fabrikant van onder andere lijmen, schoonmaakmiddelen en antiroestmiddelen. De brandweer had de omgeving van de fabriek afgezet.

Rond 10.50 uur heeft er in een ketel een ontploffing plaatsgevonden, waardoor het dak eraf werd geblazen. Daarna volgde er een tweede ontploffing in een opslagplaats. Auto's werden beschadigd en overal lagen scherven, aldus een verslaggever.

Volgens de gemeente Bergeijk is er één lichtgewonde. In diverse media zou er gesproken worden over vier mogelijke lichtgewonden door het rondvliegend puin, maar de woordvoerster van de gemeente wist niet waar deze berichten vandaan komen en beloofde dit zo snel mogelijk op te helderen.

Er zouden volgens de gemeente geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Voor de zekerheid werd omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Dat advies werd na een uur weer ingetrokken.

Verschillende hulpdiensten zijn al ter plaatse, waaronder de brandweer, politie en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Het vuur zou alleen nog in depot woeden. Het vuur is onder controle. De rookwolk is volgens de gemeente ‘minimaal’. De gemeente constateerde dat de blusinstallatie goed heeft gewerkt.