Uitdagende foto's Patricia noopt leger tot wijzigen regels

De Koninklijke Landmacht werkt aan nieuwe regels omtrent vrouwelijke militairen die er erotische bijbaantjes op nahouden, zoals uitdagend poseren op het internet. Direct verantwoordelijk voor de nieuwe gedragsregels is YPR-pantservoertuig-boordschutter Patricia Van Rijn, ook bekend onder de naam SummerQueen. De in Leidschendam geboren langharige blondine heeft een betaalde website waar ze wekelijks talloze foto's van haarzelf in uitdagende poses neerzet. Maar ook buiten die betaalde site wemelt het op internet van foto's van de jeugdige blondine.

Op het FOK!forum, maar ook op bekende weblogs, is al veel over de inmiddels 20-jarige dame in kwestie geschreven.

Van Rijn stond op haar website PatriciaOnline.nl ook in weinig verhullende legerkleding. Defensie kon hier niets tegen uitrichten omdat er geen regels voor dergelijke bijbaantjes bestaan. Daarin komt nu verandering. Hoe de regels er precies gaan uitzien, is nog niet exact bekend, maar in ieder geval wordt het verboden in militaire kleding of op defensielocaties te poseren. Van Rijn zelf zwaait deze maand af als beroepsmilitair. Voor haar zullen de regels dus niet van toepassing zijn.


Sample van Patricaonline.nl


Seks binnen het leger
Verder moet Defensie de regels aanpassen omtrent seksueel verkeer tussen defensiepersoneel onderling. Relaties tussen legerinstructeurs en leerlingen zijn streng verboden, en onlangs werden een onderofficier en een aspirant-militaire aangepakt, nadat duidelijk werd dat ze minimaal drie keer het bed waren ingedoken in een legergebouw.

De vrouwelijke militair werd onmiddellijk ontslagen, de onderofficier geschorst. Defensie gebruikte voor de vrouwelijke militair de arbeidsovereenkomst waarin staat dat gewenste en of ongewenste intimiteiten op de kazerne niet zijn toegestaan. De vrouw ging echter via haar vakbond BBTV in beroep en kreeg gelijk. Het ontslag werd als een te zware sanctie bestempeld.

De onderofficier, instructeur van beroep, zit nog wel thuis in afwachting van tuchtrechtelijke maatregelen. Defensie wrijft hem als kaderlid zwaar aan dat hij regels overtrad waarop hij zelf moest toezien. Zijn vrouw is na het bekend worden van de affaire overigens van haar man gescheiden.