Klopjacht op man die agent doodschoot

Icoon Buitenlands nieuwsDe politie van Italië maakt al twee jaar jacht op een terminaal zieke man, Luciano Liboni. Hij is door zijn ziekte kwaad, wanhopig en zeer gevaarlijk. Hij is verantwoordelijk voor een reeks overvallen en schietpartijen en wist verschillende malen aan de politie te ontsnappen. Donderdag wilde een agent bij een wegblokkade in het kustoord Pesaro de vervoersdocumenten van zijn motorfiets controleren. Hierop schoot Liboni hem dood.

De politie is vervolgens een grootscheepse klopjacht begonnen. Helikopters en politiewagens zijn ingezet om de man op te sporen. Gisteren zorgde Liboni voor veel ophef in het centrum van Rome door voor de zoveelste keer aan de politie te ontsnappen. Agenten hadden hem opgemerkt en benaderden hem. Liboni hield daarop een auto aan en dwong de bestuurder hem mee te nemen.

Even later sprong hij uit de wagen en rende een metrostation in, waarna hij weer verdween. Vandaag werd vlakbij het centraal station van Rome zijn gestolen motorfiets gevonden.

Subheader
Luciano Liboni, gezocht voor een reeks
overvallen, schietpartijen en de moord op een agent