FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 juli 2004

Spectaculaire achtervolging op de A73

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie Limburg-Noord heeft na een spectaculaire achtervolging op de A73 een 33-jarige Pool aangehouden die samen met een onbekende man het etalageraam van een opticien had ingeslagen om oogmeetapparatuur en brillen te stelen. Getuigen belden de politie.

De Pool probeerde vervolgens in zijn bestelbusje te ontkomen door tegen het verkeer in over de A73 te rijden. Volgens de politie veroorzaakte de man verschillende 'bijna-frontale aanrijdingen.' Uiteindelijk sloeg het bestelbusje over de kop toen het op een oprit slipte.

De man is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en diefstal door middel van braak. Zijn medeplichtige ontkwam in een personenauto en is voortvluchtig.

Disney-baas geniet van 'Fahrenheit 9/11'

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael MooreDisney-baas Michael Eisner heeft de documentaire 'Fahrenheit 9/11' van Michael Moore gezien en hij vond hem leuk. Op zich geen nieuws, ware het niet dat zijn bedrijf de documentaire eerder niet wilde distribueren omdat deze kritiek op de Amerikaanse president Bush bevat. Een andere distributeur wilde de film vervolgens wel uitbrengen.

Volgens Eisner is de film onderhoudend. "Dat is ook de reden dat het een hit is. Het was een beetje als naar een popconcert. Ik vond het leuk, maar niet op een politieke manier", zo zei hij tijdens een conferentie van het Amerikaanse tijdschrift Fortune.

Fahrenheit 9/11 bekritiseert de Amerikaanse president Bush voor de manier waarop hij op de aanslagen van 11 september 2001 heeft gereageerd. Eisner had niet verwacht dat het zo'n succes zou worden.

Onderzoek naar 'slechte' benzine

De grote oliemaatschappijen hebben een onderzoek gestart naar de vele problemen met benzine. De ANWB Wegenwacht is de afgelopen drie maanden overstelpt met hulpvragen van automobilisten met problemen aan de benzine-injectie van hun motor. Er waren de afgelopen tijd ruim vier maal zoveel auto's met problemen aan de injectie als in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens het expertisecentrum van de ANWB hebben de problemen mogelijk te maken met veranderingen in de samenstelling van de benzine. In bijna alle gevallen ontdekte de bond dat de benzine-injectoren waren 'verkleefd'. Bij de garage moesten de injectoren en de cylinders dan ook vaak vervangen worden.

De enige verandering die er aan de samenstelling van benzine is gemaakt is het gehalte zwavel. Maar volgens de ANWB is het normaal dat dit wel eens verandert.

Zeer zware aardbeving treft Sumatra

indahnesia.com had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsHet zuiden van het Indonesische eiland Sumatra is vanmiddag getroffen door een zeer zware aardbeving. De beving vond om 16.34 uur Nederlandse tijd plaats en had een kracht van 7,2 op de schaal van Richter.

Het epicentrum van de beving lag op ongeveer vijfhonderd kilometer ten zuiden van de Indonesische hoofdstad Jakarta en honderd kilometer ten noordwesten van de miljoenenstad Palembang. Mensen op Sumatra renden in paniek de straat op. Het is nog niet duidelijk of en, zo ja, hoeveel slachtoffers zijn gevallen. Contact met mensen in de getroffen regio is vooralsnog moeilijk.

Man verdrinkt in Heerlense visvijver

Macamba gaf ons een zeer uitgebreide submit van het volgende bericht, die ook door Jan.P. gesubmit werd:

Een 44-jarige man uit Heerlen is gisteravond verdronken in een visvijver in zijn woonplaats. De man verdween tijdens het zwemmen onder water en kwam niet meer boven. Enkele vissers probeerden hem nog te redden, maar de brandweer moest er aan te pas komen om het lijk van de man op te duiken.

Zodra een vriend van de man ontdekte dat zijn zwemmaatje niet bij de kant was aangekomen en hij erg lang moest wachten, sloeg hij alarm. Twee vissers en later drie agenten probeerden de man in het troebele, vier meter diepe water te vinden, maar dit bleek onmogelijk. Een duiker van de brandweer vond het lichaam van het slachtoffer enige tijd later op de bodem van de vijver. Waarom de man niet boven is gekomen, is niet duidelijk.


Brandweerlieden op zoek
naar de verdronken man

Turkse trein in botsing met minibus

In de west-Turkse provincie Aydin is vandaag een passagierstrein in botsing gekomen met een minibusje. Hierdoor kwamen zeker vijftien mensen om het leven, vijf personen raakte gewond. Alle slachtoffers waren inzittenden van het busje. Dit heeft het persbureau Anatolië gemeld.

Afgelopen donderdag ontspoorde een trein in het noorden van Turkije. Daarbij kwamen 37 mensen om het leven. Inmiddels zijn de conducteur en machinisten van die trein aangehouden op verdenking van dood door schuld. Er zou op bepaalde stukken bijna 120 kilometer per uur gereden zijn, terwijl maximaal 80 kilometer per uur is toegestaan.

Afgelopen zaterdag ontspoorde opnieuw een trein, toen in de zuidelijke provincie Adana. Hierbij vielen geen slachtoffers.

Maastrichtenaar gewond bij zelfmoordpoging

Icoon Binnenlands nieuwsEen man uit Maastricht is afgelopen nacht gewond geraakt bij een zelfmoordpoging. Hij viel van tien meter hoog. De politie verklaart dat de man onder invloed van verdovende middelen was.

De politie kwam afgelopen nacht poolshoogte nemen. Op het moment dat zij bij de man naar binnen wilde gaan, gooide hij een bankstel door het raam. Daarop snelden de agenten naar beneden en troffen daar het bankstel aan. Ook zagen ze hoe de man op tien meter hoogte aan de dakgoot hing. De man liet los toen de politieagenten weer naar boven gingen en de deur intrapten. Hij is met onbekende verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Iraanse spelers en arbiter geschorst

De Aziatische voetbalbond, de AFC, heeft drie Iraanse voetballers geschorst naar aanleiding van hun gedrag in het duel tegen Oman afgelopen zaterdag.

Mohammed Nosrati kreeg een schorsing van vier wedstrijden en een boete van 7000 dollar omdat hij, bewust, op een tegenspeler was gaan staan. Rahman Rezaei en Ali Badavi moeten ieder twee wedstrijden aan de kant blijven voor het slaan van elkaar.

Tevens mag de scheidsrechter die de wedstrijd floot, Abdul Rahman, tijdens het toernooi niet meer in actie komen, omdat hij verschillende foute beslissingen heeft gemaakt tijdens de wedstrijd. De wedstrijd, om de Azië Cup, eindigde in 2-2 na de gelijkmaker van Nosrati in de blessuretijd. Maar die had na zijn trappende actie van het veld moeten worden gestuurd.

Eindklassementen Tour de France

De Tour de France van 2004 is gewonnen door Lance Armstrong, voor Andreas Klöden en Ivan Basso.

De 91ste Tour de France gaat de geschiedenisboeken in als een tour waarin records werden gebroken. Lance Armstrong wist als eerste renner ooit zes keer de Tour de France te winnen. Dit deed hij op indrukwekkende wijze met vijf etappezeges. Richard Virenque zet een record met het behalen van zijn zevende bolletjestrui, de eindoverwinning in het bergklassement.

Hoe snel deze Tour ook was, het was niet de snelste. Met een gemiddelde snelheid van 40.553 kilometer per uur blijft hij net achter bij de tour van 2003. In totaal is er deze tour door de renners een afstand afgelegd van 3.391,1 kilometer.

De winnaar was dit jaar al vroeg duidelijk. Lance Armstrong bleek in de Pyreneeën zo oppermachtig dat niemand hem kon aanvallen. In de Alpen bevestigde hij dit door drie etappes achter elkaar te wisselen. In de laatste tijdrit verwisselden nummer twee en drie nog wel van plaats waardoor Andreas Klöden tweede werd en Ivan Basso derde.

Richard Virenque ging van de meet af aan voor het bergklassement. Met indrukwekkende lange ontsnappingen wist hij op vele beklimmingen de punten voor eventuele concurrenten weg te kapen. Het leverde hem zijn zevende bolletjestrui op en hij zette daarmee een record. Tweede in het bergklassement werd Lance Armstrong, derde werden, met een gelijk aantal punten, Ivan Basso en Michael Rasmussen.

Voor het puntenklassement bleef het tot en met de laatste etappe spannend. Robbie McEwen reed lang in de groene trui, maar had veel concurrentie van Erik Zabel en Thor Hushovd. In de laatste etappe wist McEwen zich van de trui te verzekeren en eindigde voor Hushovd en Zabel.

Het jongerenklassement had lange tijd de jonge held van deze tour, Thomas Voeckler, als leider. In de bergen slonk zijn voorsprong en in de laatste tijdrit moest hij Karpets en Casar nog voorbij laten gaan. Vladimir Karpets wint de witte trui, voor Sandy Casar en Thomas Voeckler.

De CSC-ploeg had zich voor het begin van de tour voorgenomen voor het ploegenklassement te gaan. Daarbij moesten ze het opnemen tegen sterke ploegen als US Postal en T-Mobile, die met name voor hun kopmannen reden. Op het eind bleek T-Mobile als totaal het sterkste uit de strijd te komen. US Postal werd tweede en CSC behaalde toch nog de derde plaats.

Eindklassement:
1. Lance Armstrong (VS) 83.36.02
2. Andreas Klöden (Dui) + 6.19
3. Ivan Basso (Ita) + 6.40
4. Jan Ullrich (Dui) + 8.50
5. José Azevedo (Por) + 14.30

Eindstand bergklassement:
1. Richard Virenque (Fra) 226 pnt
2. Lance Armstrong (VS) 172 "
3. Ivan Basso (Ita) 119 "
3. Michael Rasmussen (Den) 119 "
5. Christophe Moreau (Fra) 115 "
5. Jan Ullrich (Dui) 115 "

Eindstand puntenklassement:
1. Robbie McEwen (Aus) 272 pnt
2. Thor Hushovd (Noo) 247 "
3. Erik Zabel (Dui) 245 "
4. Stuart O'Grady (Aus) 234 "
5. Danilo Hondo (Dui) 227 "

Eindstand jongerenklassement:
1. Vladimir Karpets (Rus) 84.01.13
2. Sandy Casar (Fra) + 3.42
3. Thomas Voeckler (Fra) + 6.01
4. Michael Rogers (Aus) + 16.28
5. Iker Camano (Spa) + 22.03

Einduitslag ploegenklassement:
1. T-Mobile 248.58.43
2. US Postal + 2.24
3. CSC + 10.33
4. Quick Step-Davitamon + 52.26
5. Illes Ballears + 57.33

Scheidsrechter schiet coach dood

Icoon Buitenlands nieuwsIn Zuid-Afrika heeft een scheidsrechter een coach doodgeschoten en twee spelers verwond nadat zij, tijdens een duel tussen twee plaatselijke clubs in de plaats Kenton-on-Sea, een beslissing van hem in twijfel hadden getrokken.

De coach en spelers waren het niet eens met een gele kaart die aan een van de spelers was gegeven. Hierop volgde een felle discussie, waarna een gevecht losbrak. De scheidsrechter trok vervolgens een wapen en vuurde een gericht schot op de coach af. De coach werd in zijn borst geraakt en overleed ter plaatse. Twee spelers liepen door hetzelfde schot verwondingen aan de handen op.

De scheidsrechter vluchtte het stadion uit en is nog steeds voortvluchtig. De politie denkt hem snel te kunnen arresteren.

[update] Japanner wint loterij en geeft miljoenenprijs weg

Icoon Buitenlands nieuwsEen anonieme Japanner heeft in een loterij een hoofdprijs van omgerekend 1,52 miljoen euro gewonnen. Hij hield het geld echter niet zelf. Hij stuurde zijn winnende loterijlot naar de gouverneur van de door noodweer zwaar getroffen provincie Fukui. "Ik heb veel geluk gehad. Ik hoop dat dit geld de mensen kan helpen die pech hebben gehad en hun eigendommen zijn kwijtgeraakt", schreef hij erbij.

In juli kwamen in Fukui drie mensen om het leven en raakten zeventien mensen gewond door overstromingen en hevige regenval. Ruim tweehonderd woningen werden verwoest of raakten zwaar beschadigd. Uit onderzoek blijkt dat het loterijbriefje echt is.

Update 17:58 uur

Subheader
Gouverneur Nishikawa laat een uitvergrote
kopie van het winnende loterijlot zien


De gouverneur laat weten ontzettend blij te zijn met het geld en zegt het goed te kunnen gebruiken om de beschadigde huizen weer op te knappen.

De zender had een fictieve naam en adres opgegeven om anoniem te blijven.

Uitslag 20ste etappe Tour de France

Vandaag werd de 20ste en tevens laatste etappe van de Tour de France gewonnen door Tom Boonen. McEwen wist de groene trui te behouden.

De laatste etappe van de Tour de France ging traditiegetrouw naar parijs en leverde volop mooie plaatjes voor de fotografen op. Er werden door de renners weer volop grappen en grollen uitgehaald. Serieus was nog wel de strijd om het puntenklassement, de groene trui.

Normaal gesproken begint de laatste etappe zeer rustig. Dit keer wilde Simeoni echter laten blijken dat Armstrong hem niet zomaar kan kleineren. In het begin sprong hij weg, waardoor de US Postal-ploeg even volop moest rijden om hem terug te pakken. Daarna was het de gebruikelijke tijd van gek doen en rustig met elkaar praten.

In de straten van Parijs werd er weer echt gekoerst. Een groep van tien man, Karsten Kroon, Oscar Periero Sio, Nicolas Jalabert, José Ivan Gutierrez, Juan Antonio Flecha, Paolo Bettini, Thomas Voeckler, Scott Sunderland, Mikel Astarloza en Axel Merckx, ontsnapte in een poging de onvermidelijke massasprint te voorkomen. Ze reden tijdenlang vol op kop door, maar de sprintploegen wisten ze toch nog in te lopen.

In de laatste ronde trokken de sprintploegen vol door om nog mer ontsnappingen te voorkomen. Ondanks dat het chaotisch was, lukte het ze wel. In de sprint was de strijd tussen McEwen en Hushovd zeer belangrijk voor de groene trui.

In de sprint was Tom Boonen de snelste, voor Nazon en Hondo. Doordat McEwen vierde werd en Hushovd achter hem eindigde, kon hij de groene trui behouden. Daarnaast zullen Armstrong, als winnaar van het algemeen klassement, Virenque, als winnaar van het bergklassement, Karpets, als winnaar van het jongerenklassement, en T-mobile, als winnaar van het ploegenklassement worden gehuldigd.

Uitslag:
1. Tom Boonen (Bel) 4.08.26
2. Jean-Patrick Nazon (Fra) z.t.
3. Danilo Hondo (Dui) z.t.
4. Robbie McEwen (Aus) z.t.
5. Erik Zabel (Dui) z.t.
6. Jimmy Casper (Fra) z.t.
7. Stuart O'Grady (Aus) z.t.
8. Baden Cooke (Aus) z.t.
9. Massimiliano Mori (Ita) z.t.
10. Bram de Groot z.t.
11. Laurent Brochard (Fra) z.t.
12. Julian Dean (NZe) z.t.
13. Fabio Baldato (Ita) z.t.
14. Jimmy Engoulvent (Fra) z.t.
15. Franck Renier (Fra) z.t.
16. Thor Hushovd (Noo) z.t.
17. Martin Elmiger (Zwi) z.t.
18. Scott Sunderland (Aus) z.t.
19. Allan Davis (Aus) z.t.
20. Kurt-Asle Arvesen (Noo) z.t.

Eindklassement:
1. Lance Armstrong (VS) . .
2. Andreas Klöden (Dui) + 6.38
3. Ivan Basso (Ita) + 6.59
4. Jan Ullrich (Dui) + 9.09
5. José Azevedo (Por) + 14.30
6. Francisco Mancebo (Spa) + 18.20
7. Georg Totschnig (Oos) + 18.46
8. Carlos Sastre (Spa) + 20.10
9. Levi Leipheimer (VS) + 20.31
10. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 23.13
11. Pietro Caucchioli (Ita) + 24.40
12. Christophe Moreau (Fra) + 24.55
13. Vladimir Karpets (Rus) + 25.30
14. Michael Rasmussen (Den) + 27.16
15. Richard Virenque (Fra) + 28.30
16. Sandy Casar (Fra) + 29.12
17. Gilberto Simoni (Ita) + 29.19
18. Thomas Voeckler (Fra) + 30.53
19. José Luis Rubiera (Spa) + 32.50
20. Stephane Goubert (Fra) + 37.30

Lance Armstrong winnaar Tour de France 2004

Lance Armstrong heeft voor de zesde keer de Tour de France gewonnen. In het slotweekend kwam zijn gele trui, zoals verwacht, niet meer in gevaar. Door zijn overwinning is de Amerikaan nu alleen recordhouder in aantal overwinningen, nadat hij het record van vijf tourzeges nog moest delen met Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain.

In deze Tour leek Armstrong oppermachtiger dan ooit. Zijn voorsprong op de nummer twee, de Duitser Andreas Klöden, bedraagt na twintig etappes en een proloog zes minuten en 19 seconden. De nummer drie Ivan Basso eindigde op zes minuten en 40 seconden. Jan Ullrich, vooraf als grootste uitdager van Armstrong bestempeld, moest acht minuten en vijftig seconden toegeven, hiermee eindigde de Duitser op een vierde plek. Andere favorieten, zoals de Spanjaarden Iban Mayo en Roberto Heras en de Amerikaan Tyler Hamilton, moesten de strijd zelfs staken. Beste Nederlander is Michael Boogerd geworden, op een 74e plek met een achterstand van ruim twee uur.

De Texaan Armstrong won dit jaar vijf ritten; drie bergetappes en twee tijdritten. Ook won hij met zijn ploeg de ploegentijdrit. Ondanks zijn overmacht reed hij pas vanaf afgelopen woensdag in de gele trui. Dit omdat de Fransman Thomas Voeckler, die na een lange ontsnapping het geel had gepakt, lang stand hield in de bergen. Of Armstrong volgend jaar weer deelneemt aan de Tour is nog de vraag, wel zal hij op 27 juli van dit jaar in ons land aan de start verschijnen bij het criterium van Stiphout.


Lance Armstrong: Ongenaakbaar


De rit van vandaag, van Montereau naar Parijs, stond vooral in het teken van de strijd om de Groene Trui voor de beste sprinter. De Australiër Robbie McEwen, de Noor Thor Hushovd en de Duitser Erik Zabel kwamen hiervoor nog in aanmerking.

Het ging, zoals meestal in de laatste etappe, lang rustig aan; er was weer tijd voor de gebruikelijke grappen en grollen. In de traditionele finale door Parijs, met omlopen op de Champs Élysées, werd er echter een moordend tempo opgezet. Verschillende renners probeerden weg te springen, maar onder andere een groep met de Nederlander Karsten Kroon kon niet wegblijven.

Uiteindelijk werd het zoals verwacht een massasprint, de Belg Tom Boonen was hierin de sterkste, voor Jean-Patrick Nazon en Danilo Hondo. Robbie McEwen eindigde als vierde en won hierdoor de Groene Trui.

Richard Virenque ging er voor de zevende keer met de bolletjestrui vandoor; eveneens een nieuw record. De witte trui voor beste jongere was voor de Rus Vladimir Karpets en T-Mobile was de beste in het ploegenklassement.

Uitslag 20e etappe
1. Tom Boonen (Bel) 4.08.26
2. Jean-Patrick Nazon (Fra) z.t.
3. Danilo Hondo (Dui) z.t.
4. Robbie McEwen (Aus) z.t.
5. Erik Zabel (Dui) z.t.
10. Bram de Groot (Ned) z.t.

Eindklassement Tour de France 2004
1. Lance Armstrong (VS) 83.36.02
2. Andreas Klöden (Dui) + 6.19
3. Ivan Basso (Ita) + 6.40
4. Jan Ullrich (Dui) + 8.50
5. José Azevedo (Por) + 14.30
6. Francisco Mancebo (Spa) + 18.01
7. Georg Totschnig (Oos) + 18.27
8. Carlos Sastre (Spa) + 19.51
9. Levi Leipheimer (VS) + 19.53
10. Oscar Pereiro (Spa) + 22.54
74. Michael Boogerd (Ned) + 2.10.39
147. Jimmy Casper (Fra) + 3.55.49

Bolletjestrui 2004 (beste klimmer)
1. Richard Virenque (Fra) 226 pnt
2. Lance Armstrong (VS) 172 pnt
3. Ivan Basso (Ita) 119 pnt
Michael Rasmussen (Den) 119 pnt

Groene trui 2004 (beste sprinter)
1. Robbie McEwen (Aus) 272 pnt
2. Thor Hushovd (Noo) 247 pnt
3. Erik Zabel (Dui) 245 pnt

Witte trui 2004 (beste jongere)
1. Vladimir Karpets (Rus)
2. Sandy Casar (Fra)
3. Thomas Voeckler (Fra)

Ploegenklassement 2004
1. T-Mobile (Klöden, Ullrich) 248.58.43
2. US Postal (Armstrong, Azevedo) + 2.34
3. CSC (Basso, Sastre) + 10.33

Overwinningen in de Tour de France
1. Lance Armstrong (VS) 6 (1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
2. Jacques Anquetil (Fra) 5 (1957, 1961, 1962, 1963, 1964)
Eddy Merckx (Bel) (1969,1970, 1971, 1972, 1974)
Bernard Hinault (Fra) (1978, 1979, 1981, 1982, 1985)
Miguel Indurain (Spa) (1991, 1992, 1993, 1994, 1995)
6. Philippe Thys (Bel) 3 (1913, 1914, 1920)
Louison Bobet (Fra) (1953, 1954, 1955)
Greg Lemond (VS)(1986, 1989, 1990)

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!

Ruim 400 radicale Marokkanen zoek

AllmightyPim had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe Marokkaanse geheime dienst is ruim 400 radicale landgenoten uit het oog verloren. De regering van Marokko heeft dit aan de Spaanse overheid laten weten. Volgens Marokko zijn ruim 600 Marokkanen opgeleid in trainingskampen van al-Qaeda, van 200 weet men waar ze verblijven. De mededeling was bedoeld voor rechter Balthasar Garzon, die de aanslagen in Madrid op 11 maart onderzoekt. Sinds die aanslagen werken Marokko en Spanje nauw samen bij de terreurbestrijding. De meeste verdachten van de aanslag in Madrid, waarbij 191 mensen het leven verloren, zijn Marokkaanse staatsburgers.

Eerder deze maand meldde Garzon al dat inlichtingendiensten hadden gemeld dat er rond de 1.000 Marokkanen actief zijn in mogelijk zo'n 100 radicale islamitische cellen. Deze cellen zouden zich in Marokko bevinden, maar ook voor een deel in Europa.

Marokko pakt sinds de aanslagen in Casablanca in eigen land de radicale islam al hard aan. Vrijdag nog werden 27 fundamentalisten in Rabat veroordeeld tot celstraffen variërend van 2 tot 15 jaar.

De veroordeelden hebben volgens de rechter een criminele vereniging opgericht en zonder toestemming openbare bijeenkomsten gehouden. De veroordelingen gebeurden op basis van de antiterreurwetgeving die na de aanslagen in Marokko is aangenomen. Sinds die aanslagen zijn al meer dan 900 veroordelingen uitgesproken.

Klopjacht op man die agent doodschoot

Icoon Buitenlands nieuwsDe politie van Italië maakt al twee jaar jacht op een terminaal zieke man, Luciano Liboni. Hij is door zijn ziekte kwaad, wanhopig en zeer gevaarlijk. Hij is verantwoordelijk voor een reeks overvallen en schietpartijen en wist verschillende malen aan de politie te ontsnappen. Donderdag wilde een agent bij een wegblokkade in het kustoord Pesaro de vervoersdocumenten van zijn motorfiets controleren. Hierop schoot Liboni hem dood.

De politie is vervolgens een grootscheepse klopjacht begonnen. Helikopters en politiewagens zijn ingezet om de man op te sporen. Gisteren zorgde Liboni voor veel ophef in het centrum van Rome door voor de zoveelste keer aan de politie te ontsnappen. Agenten hadden hem opgemerkt en benaderden hem. Liboni hield daarop een auto aan en dwong de bestuurder hem mee te nemen.

Even later sprong hij uit de wagen en rende een metrostation in, waarna hij weer verdween. Vandaag werd vlakbij het centraal station van Rome zijn gestolen motorfiets gevonden.

Subheader
Luciano Liboni, gezocht voor een reeks
overvallen, schietpartijen en de moord op een agent

Voorlopige punten Hockenheim

De voorlopige puntenverdeling van de Grand Prix van Hockenheim is bekend. Hoewel we geen problemen verwachten zullen de punten morgenavond na 20:00 uur definitief worden doorgevoerd. Dan worden ook de budgetten aangeapast. Wijzigingen zijn voorbehouden zolang de budgetten nog niet zijn aangepast.

De complete voorlopige puntenverdeling is hier te vinden: Puntenverdeling Hockenheim.

Via je persoonlijke pagina kun je ook de voorlopige puntenverdeling voor je team vinden. Die zit achter de samenstelling van de race, in dit geval dus Hockenheim. Per behaald punt verdien je ¤ 20.000.

ETA-leden wilden Baskische politie treffen

Icoon Buitenlands nieuwsDe Spaanse minister van Binnenlandse zaken José Antonio Alonso, heeft bekend gemaakt dat de Spaanse politie vier leden van de Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft gearresteerd. De mannen, Atxarte Navarro (28), Yosune Ona (28), Asier Mardones (25) en Aritz Lopez (23), planden een aanslag op de Baskische politie.

Ona en Mardones hadden bij hun arrestatie vuurwapens en valse documenten bij zich. De twee werden sinds september vorig jaar gezocht wegens een overval waarbij twee politieagenten gewond raakten. Navarro werd al vier maanden door de politie in de gaten gehouden.

Volgens de minister wilden het groepje een nieuw 'Vizcaya-commando' oprichten. Dat was een vroeger moordcommando van de ETA.

FIFA ziet toekomst in kunstgras

De FIFA overweegt toestemming te geven om een aantal WK-Kwalificatiewedstrijden op kunstgras te laten spelen.

Voorzitter Sepp Blattler maakte bekend dat het onderwerp in oktober zal worden besproken op de volgende internationale Bestuursvergadering. Volgens Blattler is het spelen op kunstgras een deel van een evolutie binnen het voetbal.

De Europes voetbalbond ziet al langer toekomst in het spelen op kunstgras. In 2003 startte ze met een proefproject, waar Heracles Almelo één van de deelnemers is. De club uit de Gouden Gids Divisie speelt sinds het seizoen 2003/2004 zijn wedstrijden op kunstgras.

Jongen verongelukt week voor rijexamen

Een achttienjarige inwoner van Warnsveld is een week voordat hij opmoest voor zijn rijexamen verongelukt. De jongen kwam vrijdagnacht in het centrum van Zutphen om het leven toen hij met zijn auto onder een tractor reed.

Het slachtoffer reed met een enorme snelheid over de Houtmarkt. Om nog onbekende redenen verloor hij de macht over het stuur en raakte eerst twee personenauto's, waarna hij met volle vaart op de tractor inreed.

Hulp kwam te laat voor de jeugdige bestuurder, hij overleed ter plaatse. De bestuurder van de tractor, die bezig was met het opbouwen van de weekmarkt, raakte lichtgewond. Waarom de jongen zonder rijbewijs door de binnenstad van Zutphen scheurde is niet bekend.

F1: Uitslag Grand Prix van Duitsland

De Grand Prix van Duitsland is gewonnen door Michael Schumacher. Van het begin tot het einde van de race liet hij zien dat niemand aan hem en zijn Ferrari kan tippen.

Michael Schumacher vertrok van pole en pakte meteen de eerste plaats. Achter hem vonden er bij de start veel verplaatsingen plaats. Juan Pablo Montoya had een slechte start en de Renault's opnieuw geweldige starts. Kimi Räikkönen hield zijn derde plaats vast. In een van de eerste bochten botste Barrichello zijn voorvleugel eraf, waarna hij na een pitstop aan de achterkant van het veld kwam te rijden.

Räikkönen haalde al snel Fernando Alonso in en schoof door naar de tweede plaats. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de eerste pitstops voor vrijwel het hele veld. Jenson Button startte van de dertiende plaats, maar reed langer door, waardoor hij flink wat plaatsen kon pakken. Räikkönen kon verrassend genoeg Schumacher goed volgen tot het ongeluk weer kwam. Het middenstuk van zijn achtervleugel brak af, waardoor hij er hard af vloog.

Schumacher reed daardoor geheel onbedreigd aan de leiding. Alonso en Button kwamen in een gevecht voor de tweede plaats terecht. Button viel aan, maar Alonso verdedigde stevig. Dit spectaculaire gevecht werd pas na de derde pitstop definitief beslist door een mooie inhaalactie van Button.

Mark Webber wist deze race verrassend goed mee te doen en uiteindelijk de zesde positie te behalen. Antonio Pizzonia, in dit seizoen de nieuwkomer in deze race, reed een stabiele race en wist de zevende plaats te behalen. Zoals de hele race al duidelijk was, wist Michael Schumacher uiteindelijk te winnen.

Kijk voor meer sportnieuws op de sportsite van FOK!

Jongeren SP bezetten fabriek

In Horst hebben dertien leden van ROOD, de jongerenafdeling van de SP, een leegsttaand fabriekspand bezet. Doel van de actie is het onder de aandacht brengen van de woningnood onder studenten en starters.

Volgens ROOD is het de bedoeling dat de duizend vierkant meter grote fabriek een week bezet blijft. Toch hebben diverse leden het pand verlaten, waardoor er momenteel vijf jonge socialisten aanwezig zijn.

ROOD staat bekend om haar actieve achterban, die geregeld acties en demonstraties op touw zet. Zo werd vorig jaar door de jongerenafdeling actief meegedaan in de landelijke kraakestafette.

Bezetting door de jongerenafdeling van de SP
ROOD bezet de leegstaande fabriek in Horst

Doden bij explosie op eiland Mauritius

Icoon Buitenlands nieuwsBij een explosie in Grand Baie (Mauritius) zijn twee doden en veertien gewonden gevallen. Volgens politiewoordvoerder Max Louison deed de explosie zich voor in een gebouw waarin restaurants, bars en winkels gevestigd waren. De oorzaak van de explosie is onbekend. ''We weten nog niet wat de explosie veroorzaakt heeft, maar we nemen de zaak zeer serieus,'' aldus Louison.

Subheader
Republiek Mauritius, met als hoofdstad
Port Louis, ligt voor de oostkust van Afrika


''Niets wordt uitgesloten'', aldus minister-president Paul Berenger, die persoonlijk bij het gebouw kwam kijken. De twee doden zijn een man en een vrouw van ongeveer 25 jaar oud. Grand Baie is een populaire toeristische bestemming, maar de politie kon al mededelen dat geen van de gewonden uit het buitenland komt.

Uitslag Grand Prix van Duitsland

De Grand Prix van Duitsland is gewonnen door Michael Schumacher. Van het begin tot het einde van de race liet hij zien dat niemand aan hem en zijn Ferrari kan tippen.

Michael Schumacher vertrok van pole en pakte meteen de eerste plaats. Achter hem vonden er bij de start veel verplaatsingen plaats. Juan Pablo Montoya had een slechte start en de Renault's opnieuw geweldige starts. Kimi Räikkönen hield zijn derde plaats vast. In een van de eerste bochten botste Barrichello zijn voorvleugel eraf, waarna hij na een pitstop aan de achterkant van het veld kwam te rijden.

Räikkönen haald al snel Fernando Alonso in en schoof door naar de tweede plaats. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de eerste pitstops voor vrijwel het hele veld. Jenson Button startte van de dertiende plaats, maar reed langer door, waardoor hij flink wat plaatsen kon pakken. Räikkönen kon verrassend genoeg Schumacher goed volgen tot het ongeluk weer kwam. Het middenstuk van zijn achtervleugel brak af, waardoor hij er hard af vloog.

Schumacher reed daardoor geheel onbedreigd aan de leiding. Alonso en Button kwamen in een gevecht voor de tweede plaats terecht. Button viel aan, maar Alonso verdedigde stevig. Dit spectaculaire gevecht werd pas na de derde pitstop definitief beslist door een mooie inhaalactie van Button.

Mark Webber wist deze race verrassend goed mee te doen en uiteindelijk de zesde positie te behalen. Antonio Pizzonia, in dit seizoen de nieuwkomer in deze race, reed een stabiele race en wist de zevende plaats te behalen. Zoals de hele race al duidelijk was, wist Michael Schumacher uiteindelijk te winnen.

Volledige uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:23:54.848  
2 Jenson ButtonBAR Honda  + 8.388  
3 Fernando AlonsoRenault F1  + 16.351  
4 David CoulthardMcLaren Mercedes  + 19.231  
5 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1  + 23.055  
6 Mark WebberJaguar Racing  + 41.108  
7 Antonio PizzoniaBMW Williams F1  + 41.956  
8 Takuma SatoBAR Honda  + 46.842  
9 Giancarlo FisichellaSauber Petronas  + 1:07.102  
10 Christian KlienJaguar Racing  + 1:08.578  
11 Jarno TrulliRenault F1  + 1:10.258  
12 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  + 1:13.252  
13 Felipe MassaSauber Petronas  + 1 ronde  
14 Olivier PanisToyota Racing  + 1 ronde  
15 Giorgio PantanoJordan Ford  + 3 ronden  
16 Zsolt BaumgartnerMinardi F1  + 4 ronden  
17 Gianmaria BruniMinardi F1  + 4 ronden  
- Nick HeidfeldJordan Ford    motor
- Cristiano da MattaToyota Racing    lekke band
- Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes    achtervleugel

Binnenkort mobiel bellen in vliegtuig

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsHet is binnenkort mogelijk om mobiel te bellen in vliegtuigen. Normaal storen de signalen die mobiele telefoons uitzenden de apparatuur in vliegtuigen, maar de Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft onthuld dat er plannen zijn deze storingen te neutraliseren. Zij ontwikkelen op dit moment de technologie hiervoor.

Een speciale antenne moet de signalen van de mobieltjes opvangen en naar het mobiele telefoonnetwerk sturen. Andere apparatuur gaat de signalen genoeg afzwakken, zodat ze geen bedreiging meer te vormen voor de apparatuur van het vliegtuig.

Mysterieuze helikopter bij graancirkel Wiltshire

Op een graanveld nabij het Witte Paard in Wiltshire, Engeland is afgelopen week een graanformatie verschenen dat de vorm heeft van een omgekeerd hakenkruis. De formatie werd ook gadegeslagen door een mysterieuze zwarte helikopter.


De swastika heeft volgens kenners weinig te maken met nazi's omdat de haken de andere kant op staan.

Op 20 juli ontving graancirkelonderzoeker July Eva Marie een telefoontje van een geschokt klinkende Mrs. Strong, eigenaresse van het landperceel, dat er zojuist een formatie in het graan was verschenen.

De groep graancirkelonderzoekers die reeds in de regio waren vanwege een diner, vroegen toestemming om een objectief onderzoek in het enigmatische fenomeen te uitvoeren. Hoewel de formatie reeds was beschadigd door eerdere bezoekers, zijn er geen aanwijzingen gevonden dat het geen authentieke formatie betrof.

Tien minuten nadat de onderzoekers arriveerden, verscheen vanachter de heuvel met het witte paard een sinistere zwarte helikopter zonder lichten, nummers of ID-merktekens. De helikopter benaderde de glief, en cirkelde minuten lang boven de formatie. Het was vermoedelijk opnames aan het maken.

De helikopter vloog toen weg, en keerde twee keer terug om de vijftien minuten. Elke keer toen de mysterieuze helikopter terugkeerde maakte het gelijksoorte manouvres in het gebied waar de formatie enkele uren eerder was verschenen.

Een andere formatie, die 27 mei was verschenen, pronkt nog prachtig naast de nieuwe formatie. De formatie van 27 mei is maar liefst bijna een kilometer groot.


Slachtoffers potloodventer stelen zijn fiets

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie Groningen meldt dat twee jongens van zestien en achttien jaar oud de fiets van een potloodventer hebben gestolen nadat deze zijn geslachtsdeel had laten zien. De jongens verklaarden dat ze de man een poets wilden bakken omdat hij hen een oneerbaar voorstel had gedaan en hen vroeg mee naar huis te gaan.

Ze kwamen echter niet ver met de gestolen fiets omdat ze op de Grote Markt een klapband kregen. Een politieagent zag dat er iets niet klopte, omdat er een man naar de jongens rende die beweerde dat zijn fiets was gestolen. Daarop lieten de jongens de fiets liggen en renden ze weg. Na een korte achtervolging konden zij door de agent worden aangehouden. De jongens zijn direct na verhoor vrijgelaten.

Vijfjarige jongen schiet zusje dood

mschol had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Amerikaanse Miami-dade heeft een vijfjarige jongen zijn één jaar jongere zusje in het hoofd geschoten. Het meisje overleefde de schietpartij niet.

De vriend van de moeder van de kinderen is inmiddels aangeklaagd wegens nalatigheid en verboden wapenbezit. "Mijn zoon was aan het spelen met zijn speelgoed en vond een wapen en schoot perongeluk mijn dochter in het hoofd", aldus de moeder.

Nederlands cricket houdt vol

Het Nederlands cricketteam heeft zich op het EK in eigen land positief gemanifesteerd. Alhoewel de titel aan de Engelse (amateur)ploeg moest worden gelaten, werd het EK als derde afgesloten.

Nederland speelde op het EK tegen achtereenvolgens Schotland, Ierland, Engeland en Denemarken. Na een goede start met de overwinning op de Schotten, maakte Oranje het de Ieren vrij lastig. Oranje kwam wat stootkracht in de breedte tekort om de tweede zege te kunnen opeisen, hetgeen resulteerde in een nederlaag van tien runs. Tegen de Engelsen leek de ploeg een nog beter resultaat neer te zetten. In de eindfase bleek de Nederlandse bowler echter niet vast en kon Engeland ontsnappen. Het won met drie wickets. In de afsluitende wedstrijd kreeg Oranje geen tegenspel. De Deense ploeg ging voor 99 runs all out. De Nederlanders scoorden eenvoudig 102 voor 6, een zege met vier wickets.

Met de derde plaats was het eindresultaat gemiddeld. In 1998 in Den Haag en in 2000 in Glasgow werd de Europese titel wel veroverd. De eindstand van dit EK:
1 Engeland 4-8
2 Ierland 4-6
3 Nederland 4-4
4 Schotland 4-2
5 Denemarken 4-0

De voorzitter van de Nederlandse Cricketbond René van Ierschot (KNCB) sprak bij aanvang van het EK de hoop uit dat de sport onder de aandacht zal komen in Nederland. Dit is nodig om het niveau naar dat van de echte wereldtop te tillen. Nederland bevindt zich nu net onder de grote zes cricketnaties in de wereld. Momenteel is slechts één Nederlandse international, Daan van Bunge, fullprof.

Trulli kondigt vertrek aan

Jarno Trulli heeft vanochtend zijn vertrek bij Renault bekend gemaakt. Hij heeft nog niet bekend gemaakt naar welk team hij zal vertrekken.

Het was al langer bekend dat Trulli en Renault geen overeenstemming konden bereiken over een contractverlenging. Het gerucht gaat dat Trulli zal vertrekken naar Toyota en dat Giancarlo Fisichella hem zal opvolgen bij Renault.

Trulli bevestigde vanochtend zijn vertrek: "Ik verklaar hierbij dat ik het Renault F1 Team zal verlaten op het einde van het seizoen 2004. Ik ben erg blij over mijn beslissing en ik voel me erg zeker aangezien de plannen voor mijn toekomst helder zijn. Ik zal mijn plannen op een later tijdstip kenbaar maken."

Hij vervolgde: "Ik bedank iedereen bij Renault voor zijn vertrouwen en ondersteuning die ze hebben gegeven tijdens mijn laatste drie seizoenen. Ik wil het team bedanken dat ze me zonder verplichtingen laten gaan aan het einde van het seizoen. Tot dan zal ik echter even gemotiveerd blijven en me helemaal concentreren op het kampioenschap."

Zomergriepje blijkt vaak voedselvergiftiging

Veel Nederlanders die denken dat ze last hebben van een zomergriepje, hebben in werkelijkheid vaak een voedselvergiftiging opgelopen. Zo stelt het Voedingscentrum in Den Haag.

"Mensen hebben dan één of twee dagen buikloop en wijten dat aan een griepje, maar vaak is bedorven voedsel de oorzaak", zegt voedingsdeskundige Patricia Schutte. Volgens het centrum schiet de kennis over houdbaarheid van voedsel erg tekort. Mensen beseffen vaak niet dat de uiterste datum op een verpakking slechts geldt zolang het product nog niet is aangebroken. Ook bederven levensmiddelen sneller in een koelkast die te warm is afgesteld.

In de zomermaanden zijn verreweg de meeste voedselvergiftigingen volgens Schutte. Zij wijst erop dat het gevaar in een klein hoekje schuilt.

Ferguson baalt van Olympische Spelen

Steeds meer coaches uiten hun wrevel over het moeten afstaan van spelers voor de Olympische Spelen. Na Gullit heeft ook Manchester United-manager Alex Ferguson zijn boosheid geuit.

De manager van Manchester United baalt ervan dat Cristiano Ronaldo en Gabriel Heinze naar de Olympische Spelen afreizen voor het voetbaltoernooi. Helemaal omdat beide spelers deze zomer al een toernooi speelden. Ronaldo nam deel aan het Europees kampioenschap en Heinze aan de Copa América.

Ferguson vreest dat naast dat de spelers de voorbereiding en het begin van de competitie missen, ze ook daarna te vermoeid zullen zijn. Ferguson zei: "We moeten Ronaldo twee maanden vrij geven als hij terugkomt. Hij zou daarom pas in november weer beschikbaar zijn. Dat is belachelijk."

Ronaldo zelf begrijpt de boosheid wel: "Hij beschermt zijn belang. Het is logisch dat hij wil dat ik voor Manchester United speel, maar ik wil deelnemen aan de Olympische Spelen. Deelname aan de Olympische Spelen is een unieke kans. Ik ben opgetogen om in Athene Portugal te vertegenwoordigen. Ik ben van plan dat ook te doen."

Lotz kan naar QuickStep

Marc Lotz, 'de beste vluchter', uit de Rabobank ploeg heeft een aanbieding gekregen van Quick Step - Davitamon. Lotz zegt gecharmeerd te zijn, maar tevens Rabobank een kans te willen geven. Zijn contract loopt dit jaar af.

Lotz heeft het momenteel goed naar zijn zin bij het team van Rabobank. Zelf reed hij een goede Tour met als hoogtepunten etappefinishes op de plaatsen vijf en zes. Bij het team van QuickStep zou Lotz mede Tom Boonen moeten gaan piloteren. Patrick Lefevre, teammanager van QuickStep, bevestigde zaterdag de interesse voor de Nederlander.

Vinokourov weer fit

Aleksandr Vinokourov keert weer terug in het peloton. T-Mobile Team maakte bekend dat de coureur zal starten in de Ronde van Wallonië. De koers wordt van 26 tot 30 juli verreden.

Vinokourov moest de Tour de France laten schieten toen hij door een val in de Ronde van Zwitserland een schouderblessure opliep. 'Zonder hem wist T-Mobile deze zomer nog wel beslag te leggen op de ploegentitel in de Ronde van Frankrijk.' Voor de Kazak zal de Waalse ronde een goede opstart zijn voor het naseizoen.

Bijna-botsing twee vliegtuigen boven Zwitserland

Icoon Buitenlands nieuws Boven de Zwitserse stad Genève zijn maandag bijna twee vliegtuigen in de lucht met elkaar in botsing gekomen. Dit werd vandaag door het Zwitserse Bureau voor Onderzoek naar Luchtvaartongevallen gemeld. De twee betrokken toestellen waren van Alitalia en van de Nederlands-Duitse luchtvaartmaatschappij V Bird Airlines. Eén van de toestellen maakte een duikvlucht terwijl het andere toestel dezelfde koers aanhield, waarmee de botsing werd voorkomen.

Het gebeurt relatief vaak dat twee vliegtuigen elkaar in de lucht bijna raken. Het is al de zevende keer dit jaar dat het in het Zwitserse luchtruim net goed gaat. Hoewel daadwerkelijke ongelukken zeldzaam zijn, gaat het helaas ook wel eens fout. In 2002 kwamen er nog een Russisch passagiersvliegtuig en een vrachtvliegtuig van DHL met elkaar in botsing terwijl ze onder controle van de Zwitserse luchtverkeersleiding vielen. Hierbij kwamen alle 71 inzittenden van de beide vliegtuigen om het leven.

Verhuizing ADSL kan binnen 15 minuten

tazmanian had ons via de nieuws-submit te melden:

KPNOverstappen van ADSL-provider kan al binnen 15 minuten. Dat heeft internetaanbieder Cistron aangetoond. Cistron-directeur Ter Haar verwisselde zijn abonnement van het ADSL-netwerk van BBned naar een abonnement van Tiscali binnen het kwartier. "KPN hoefde in feite enkel een schakelaartje om te zetten in de centrale en kon dat nu ook heel snel uitvoeren, met minder dan 15 minuten downtime", aldus Ter Haar.

Met de ontdekking komt KPN wederom onder vuur te liggen. Eerder bleek al uit onderzoek van FOK! dat het overstappen van provider helemaal niet minimaal vier weken hoeft te duren. Het overstappen van een provider dat gebruik maakt van een ander netwerk als die van KPN, duurde onnodig lang. Vaak zelfs langer dan zes weken.

Telecomwaakhond OPTA sommeerde de KPN begin dit jaar ook al dat het overstappen veel sneller moest kunnen. Het telecombedrijf is hiertegen in beroep gegaan.

KPN is altijd betrokken bij het aanleggen van ADSL. Bedrijven als BBned en Tiscali hebben wel een eigen netwerk, maar het laatste stuk tot aan de voordeur loopt altijd nog via de koperen draadjes van de vaste lijn van KPN.

300 Belgen bekeerd tot moslim

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

300 voornamelijk katholieke Belgen hebben zich vorig jaar bekeerd tot de islam. Het gaat hier om zowel mannen als vrouwen. Dat heeft het Islamitisch Centrum in Brussel desgevraagd bekend gemaakt. Dit najaar worden er nog meer bekeringen verwacht.

Het hoge aantal bekeringen komt vooral door alle media-aandacht voor de islam, hoewel mensen hierdoor niet altijd positief tegenover het geloof komen te staan. Mensen die zich tot moslim bekeren, moeten wel een geloofsverklaring afleggen.

Peuter verpletterd onder auto op strand

Een jongetje van twee is zaterdag verpletterd onder een auto toen deze over de rand van een parkeerterrein schoot en op het enkele meters lager gelegen strand van het Britse eiland Wright terecht kwam. De auto kwam terecht op de plek waar de peuter en zijn vader op dat moment waren. De peuter overleefde het ongeval niet, zijn vader ligt met been- en bekkenbreuken in het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij werd wel aangehouden op verdenking van het toebrengen van dodelijk letsel door roekeloos rijden.

Bosbranden uitgebroken in Frankrijk

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Zuid-Frankrijk zijn voor het eerst dit jaar bosbranden uitgebroken. Het vuur concentreert zich vooral in de buurt van de havenstad Marseille. Inmiddels zijn al, ondanks de inzet van blusvliegtuigen en duizend brandweerlieden, meer dan 1.000 hectare bos verwoest. De drie brandhaarden zijn mogelijk aangestoken.

Uit voorzorg werden duizenden bewoners van enkele gemeenten geëvacueerd, mede waardoor er nog geen gewonden zijn gevallen. Het dorp Vallon-de-Riaux, ten noordwesten van Marseille, moest worden ontruimd nadat een bluswagen van de plaatselijke brandweer in vlammen was opgegaan.

Het bestrijden van het vuur wordt bemoeilijkt door een sterke mistral die snelheden haalt tot 100 kilometer per uur. Verwacht wordt dat de wind vandaag wat zal gaan liggen.

De Kringloop maffia

brijner stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Toen ik nog studeerde had je in elke stad wel zo'n winkeltje waar je 2e kans apparatuur vandaan kon halen, voor een prijs die je als student goed kon betalen. Mijn koelkastje kwam voor het luttele bedrag van 35 gulden uit zo'n winkeltje in Eindhoven, en ook de tv waar ik mijn hele studietijd naar gekeken heb, kocht ik voor 25 gulden van zo'n winkeltje. Ik kan dus zeggen dat ik het fenomeen goed kende, en er graag gebruik van heb gemaakt toen mijn inkomen zwaar afhankelijk was van mijn stufi en allerlei onregelmatige bijbaantjes.

Dode door explosie op Nederlands schip

Icoon Buitenlands nieuwsOp het Duitse Rijn-Hernekanaal is gisternacht bij een explosie op een Nederlands schip een man om het leven gekomen. Vijf andere bemanningsleden raakten gewond. Wat de oorzaak is van de explosie is nog niet bekend.

Na de explosie ontstond er brand, welke de brandweer snel onder controle had. Wel had het vuur toen al veel schade aan het schip veroorzaakt. Het schip lag voor anker in de haven van Essen, hier had het gisteren een lading gas gelost. De kracht van de explosie was dermate groot dat er ruiten sneuvelden in de nabijgelegen plaats Oberhausen.

Overzicht na etappe 19

Hieronder vind je een overzicht van de klassementen in de Tour de France na etappe negentien.

Etappe 19
1 Lance Armstrong - US Postal 1.06'49"
2 Jan Ullrich - T-Mobile 1'01"
3 Andreas Klöden - T-Mobile 1'27"

Geel
1 Lance Armstrong - US Postal 78.20'28"
2 Andreas Klöden - T-Mobile 6'38"
3 Ivan Basso - CSC 6'59"
4 Jan Ullrich - T-Mobile 9'09"
5 José Azevedo - US Postal 14'30"
6 Francisco Mancebo - Illes Balears 18'20"

Groen
1 Robbie McEwen - Lotto Domo 238 pnt
2 Thor Hushovd - Crédit Agricole 227
3 Erik Zabel - T-Mobile 221
4 Stuart O'Grady - Cofidis 215
5 Danilo Hondo - Gerolsteiner 201
6 Lance Armstrong - US Postal 143

Berg
1 Richard Virenque - QuickStep-Davitamon 226 pnt
2 Lance Armstrong - US Postal 172
3 Ivan Basso - CSC 119
4 Mickeal Rasmussen - Rabobank 119
5 Jan Ullrich - T-Mobile 115
6 Andreas Klöden - T-Mobile 112
6 Christophe Moreau - Credit Agricole 112

Wit
1 Vladimir Karpets - Illes Balears 79.52'47"
2 Sandy Casar - Francaises des Jeux 3'42"
3 Thomas Voeckler - Brioches la Boulangere 5'23"
4 Michael Rogers - QuickStep-Davitamon 16'28"
5 Iker Camano - Euskaltel 22'03"
6 Jérôme Pineau - Brioches la Boulangere 22'13"

Alle uitvallers na etappe 19:
Gonzalez, Zubeldia, Mayo (Eus), Velo, Petacchi (FB), Bessy, Tombak (Cof), Hary, Lefevre, Rous (Bri), McGee (FDJ), Gates, Brandt, Vierhouten (Lot), Fagnini, Cipollini, Marinangeli, Valoti, Giunti (Dom), Seigneur (RAG), Haselbacher, Montgomery, Wegmann (Ger), Hvastija, Backstedt, Bertolini (Ale), Kirsipuu, Dumoulin (AG2), Casagranda, Celestino, Glomser (Sae), Vicioso, Heras (Lib), Hinault (Cre), Pradera, Mentsjov, Becke (Ill), Hamilton (Pho), Piil, Bartoli (CSC), Bramati (Qui)

Titel nieuwe Star Wars film bekend

TARAraboemdijee, LockedForAll en -Rick vertaalden en herschreven voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

De derde Star Wars film gaat 'Revenge of the Sith' heten. Dat heeft Lucasfilm gisteren namens George Lucas geheel onverwacht bekend gemaakt op een speciale presentatie voor Star Wars fans tijdens het Comic-Con International in San Diego. Het hoofd van Fan Relations van Lucasfilm, Steve Sansweet, onthulde de titel. Onder de fans was deze titel al veruit favoriet samen met 'Rise of the Empire'

'Revenge of the Sith' is het allerlaatste deel van een zesdelige serie Star Wars films welke begon in 1977 met het vierde deel en in 1999 begon met de zogenaamde prequels, Episode I. De Sith zijn de tegenstanders van de Jedi waartoe ook Darth Vader behoorde.

Episode III gaat de nieuwe films met de oude verbinden en zal gaan over Anakin Skywalker die nu echt Darth Vader wordt en de val van de republiek en Jedi-ridders, waardoor het kwade Keizerrijk ontstaat. 19 mei 2005 zal de film in de bioscoop komen.

"De fans houden ervan om al naar de titel te raden voordat deze officieel bekend is gemaakt, om vervolgens flink over de film te kunnen debatteren" zegt Sansweet, "Laat het debatteren nu dan maar beginnen."

Eiffeltoren wederom geëvacueerd

ircle en andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Eiffeltoren in Parijs is gistermiddag ontruimd nadat een 44-jarige man zich buiten het veiligheidshek van de toeristische trekpleister had begeven. Tot evacuatie werd overgegaan omdat niet duidelijk was wat de bedoelingen van de Fransman waren. Later bleek dat de man gedreigd had zichzelf met een sprong van het leven te beroven.

Om 22.15 uur gaf de man zich over en kon hij met de lift naar beneden worden gebracht. Als reden voor zijn dreigement gaf hij aan dat hij zijn vrouw en kinderen wilde zien, die hij al maanden niet ontmoet had. Volgens de politie was de man eerder die dag niet op komen dagen bij de rechtbank, waar hij terecht moest staan voor verboden wapenbezit.

Woensdag werd de toeristische trekpleister ook al ontruimd. Toen had iemand anoniem laten weten dat een vliegtuig op de staalconstructie zou invliegen. De beller kon vrijdag gearresteerd worden en is gisteravond voorgeleid.

Dit bericht is om 11.26 uur geactualiseerd

Golfer in Maleisië gebeten door krokodil

Een golfer in Maleisië is door een krokodil gebeten toen hij zijn verloren bal zocht. Hong Kee Siong, zakenman van beroep dacht dat zijn bal onder een boomstam terecht was gekomen en zocht zijn bal eronder.

De boomstam bleek echter een vijf meter lange krokodil te zijn. Het dier beet de man vervolgens twee maal in zijn been en probeerde de golfer in een poel te trekken. De zakenman sloeg het dier meermalen op zijn hoofd, waarna de krokodil pas losliet.

Virenque strijdlustigste renner

Bolletjestruidrager Richard Virenque (Quick Step - Davitamon) is uitgeroepen tot meest strijdlustige renner in de Tour van 2004.

De Fransman dankt zijn uitverkiezing aan zijn uitstapjes in diverse etappes. Virenque won op 14 juli de etappe van Limoges naar Saint-Flour na een fraaie solo. In de Pyreneeen ging hij vervolgens mee om bergpunten bijeen te sprokkelen. Ook in de Alpen zat hij weer naar voren in de etappe naar le Grand Bornand.

Britten richten anti-moslimterreurgroep op

Groot-Brittanië gaat een nieuwe speciale eenheid oprichten die zich gaat richten op moslimterreur, zo meldt de Sunday Telegraph. De groep moet gaan infiltreren in bewegingen als al-Qaeda.

De eenheid mag overal ter wereld opereren en moet samenwerken met de Britse elite-eenheden SAS (Special Air Service) en SBS (Special Boat Service). Ook zal worden samengewerkt met bevriende buitenlandse organisaties zoals de CIA en de Mossad. De missie zal zijn om direct te infiltreren met eigen agenten, of om bestaande leden van terreurgroepen om te turnen in geheimagenten.

Bij de oprichting van de groep zal worden geput uit de ervaring en ex-leden van de Joint Communications Unit Northern Ireland. Deze heeft in Ulster meer dan 20 jaar geopereerd. De eenheid, welke samenwerkte met de SAS en MI5, perfectioneerde de spionagekunst op stedelijke en plattelandsgebieden en creëerde een netwerk van dubbelagenten die de Britse veiligheidskrachten van terreurinfo voorzagen.

De rekrutering is reeds begonnen en de vrijwilligers moeten een intensieve training van een half jaar ondergaan, waarin ze onder meer leren te spioneren, in het geheim te communiceren en om te gaan met een groot arsenaal aan wapens. Voorrang zal echter worden gegeven aan hen die makkelijk kunnen infiltreren binnen Islamitische terreurgroepen. De geschiktheid tot vechten is van minder belang, in tegenstelling tot wat bijvoorbeeld bij de rekrutering van SAS-leden het geval is.

Filmmaker Verstappen overleden

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:


Gisteren is in Amsterdam op 67-jarige leeftijd filmmaker Wim Verstappen overleden. Verstappen was al enige tijd ernstig ziek. In 1995 werd Verstappen onderscheiden met een Gouden Kalf voor de wijze waarop hij zich heeft ingezet voor de Nederlandse filmcultuur.

Samen met producent Pim de la Parra gaf Verstappen ''smoel'' aan de Nederlandse filmwereld, die in de jaren 60 nog niet veel voorstelde. In 1966 maakte Wim Verstappen zijn eerste film: 'De minder gelukkige terugkeer van Joszef Katus naar het land van Rembrandt', een film over de provo's in Amsterdam. Hij maakte zijn bekendste films in de jaren 70 zoals 'Pastorale 1943' en 'Grijpstra en De Gier' met Rutger Hauer en Rijk de Gooijer. Het vervolg op die film, 'De Ratelrat' uit 1987, was Verstappens laatste productie.


Blue Movie
Verstappen is ook samen met De la Parra verantwoordelijk voor 'Blue Movie' uit 1971; toen goed voor maar liefst 2,3 miljoen bezoekers. Het was de eerste film waarin openlijk seksueel tekeer werd gegaan. Carry Tefsen en Hugo Metsers speelden de hoofdrollen in de film die in een flat in de Bijlmermeer speelde. De getoonde seksscenes deden veel stof opwaaien en de film werd door velen als porno bestempeld. De Nederlandse film Swingers uit 2002, die door sommigen ook als ''te bloot'' wordt beschouwd, valt bij Blue Movie in het niet. Hedendaagse kijkers zullen Blue Movie nu als een matige 'hak op de tak' film beoordelen, met een hoog ''nou nou moet dit nou''-gehalte. Wel kan men zich indenken hoe shockerend de film in 1971 was.


De toen nog jeugdige Tefsen en Metsers

Filmpjes!!

Ik vroeg me vaak wel eens af hoe ze Stegeman (die van de worst) in Hongarije verkochten. Nu ik de Hongaarse reclame heb gezien snap ik dat het daar niet zo'n succes is.

Trouwens; als nieuwsreporter heb je ook geen fijn leven af en toe, je komt wel een brutale mensen tegen namelijk.

Ook leuk; Denen of Finnen die hun eigen bungy koord maken en testen

Pijnlijk; denken dat je stoer in zwembad in kunt maar dat toch helaas niet kunnen

en als laatste vind ik deze reclame erg leuk bedacht

Eis wegens onbewust downloaden kinderporno

Een FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Een fanatieke internetter uit het Groningse Foxhol riskeert veroordeeld te worden voor het bezit van kinderporno, terwijl hij die niet bewust heeft gedownload. De 40-jarige Geert U. had 140.000 porno-afbeeldingen op zijn computer, waartussen justitie er 33 met kinderpornografisch materiaal aantrof.

U. zegt de afbeeldingen niet te herkennen. Hij geeft toe dat hij met speciale programma's complete en legale betaalde pornosites download, om zo de verplichte betaling te kunnen ontlopen. Door deze truc kunnen de afbeeldingen op een website na te zijn opgeslagen op de harde schijf gratis bekeken worden.

Het Openbaar Ministerie wil best aannemen dat U. zo te werk is gegaan, en op deze manier grote hoeveelheden foto's heeft binnengehaald, maar stelt dat hij daar dan via de constructie van ''voorwaardelijke opzet'' wel zelf verantwoordelijk voor is. ''De verdachte heeft door zijn handelen het risico genomen de verboden afbeeldingen binnen te halen''.

Als U. voor dit feit veroordeeld wordt, betekent het dat iedereen die bij het downloaden van grote bestanden per ongeluk kinderporno binnenhaalt, voortaan vervolging riskeert.

Tegen U. werd 30 maanden celstraf geëist. Dat is echter niet alleen voor bovenstaande feiten. Bij U. werd namelijk binnengevallen wegens het vermoeden van een hennepkwekerij. Die werd niet aangetroffen. Wel vond de politie naast de verboden afbeeldingen 1.700 XTC-pillen, wat LSD en speed en een dubbelloops jachtgeweer.

De uitspraak is op 5 augustus.

Soedan: ''Men wil enkel islam bestrijden''

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

President Omar al-Bashir van Soedan heeft tegen zijn aanhangers gezegd dat de internationale gemeenschap de islam in zijn land wil bestrijden. De campagne die nu op gang is gekomen om de situatie in Darfur aan de kaak te stellen, is volgens hem een dekmantel om de groei van de islam in Soedan te kunnen laten ontsporen.

Volgens de Verenigde Naties zijn in anderhalf jaar tijd bij de etnische zuiveringen ten minste 30.000 en mogelijk al 50.000 mensen om het leven gekomen. De regering van Soedan houdt het er op hooguit 5.000. Amnesty international wees afgelopen week in een rapport op het feit dat in Darfur massale verkrachtingen van vrouwen en meisjes plaatsvinden, gepleegd door de Arabische Janjawid-milities. De mensenrechtenorganisatie houdt de regering van Soedan daar rechtstreeks voor verantwoordelijk.

De hele crisis begon ongeveer 16 maanden terug, toen drie Afrikaanse stammen in Darfur de wapens opnamen tegen de centrale regering van Soedan, die wordt gedomineerd door een Arabische elite. Zij stuurden het leger en de Arabische Janjawid-milities naar Darfur. De VN beschuldigt die milities van het uitmoorden van de zwarte Afrikanen.


Minister Bot
Minister Bot van Buitenlandse Zaken heeft tegen zijn Soedanese collega Ismail gezegd dat Soedan meer moet doen om de bevolking van Darfur te beschermen. Ismail was in Den Haag omdat Nederland voorzitter is van de Europese Unie.

Ismail zei zich te ergeren aan de toenemende druk op zijn land. Vooral uitlatingen van Engeland over een mogelijk militair ingrijpen waren tegen het zere been. Hij benadrukte dat zijn land pas drie weken geleden met de VN afspraken heeft gemaakt over hulpverlening, mensenrechten en veiligheid.

Bot zei na afloop dat als de situatie in Darfur niet zienderogen verbetert, verdere sancties door de internationale gemeenschap bijna zeker zullen worden genomen. Hij zal zijn Europese collega's, die maandag onder zijn voorzitterschap bijeenkomen, laten weten dat een stevige waarschuwing aan het adres van Soedan op zijn plaats is.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.