Politie krijgt groene zwaailamp

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Surveillancewagens van de politie krijgen binnenkort naast hun traditionele blauwe zwaailamp ook een groene lamp bij hun uitrusting. De lamp moet andere hulpverleners erop wijzen dat er sprake is van een sporenonderzoek, waardoor ze extra voorzichtig te werk moeten gaan. Dat liet het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vandaag weten.

Het zwaailicht zal niet standaard op het dak geÔnstalleerd zitten, maar meegenomen worden in een speciaal koffertje met diverse artikelen die gebruikt kunnen worden om de zogenoemde plaats delict af te schermen. Het koffertje omvat ook afzetbakens en een groen hesje met het opschrift 'Beheerder plaats delict'. Het kledingstuk is bestemd voor de agent die als eerste op de plek des onheils aankomt en de sporen moet afschermen.

"In het verleden gingen er nog wel eens sporen verloren omdat de structuur bij het onderzoek en de hulpverlening ontbrak", aldus een woordvoerder van het KLPD. "Degene die de coŲrdinatie van dat onderzoek op zich neemt, zet nu een groen zwaailicht op het dak van de auto zodat andere agenten en hulpverleners weten dat ze zich daar eerst moeten melden. De betrokken politiemensen kunnen hun collega's dan instrueren hoe ze bij de plek des onheils kunnen komen zonder sporen te vernielen."