Postbode mag ouderen geen extra hulp bieden

PCF had ons via de nieuws-submit te melden:

Al jaren helpt postbode Paul Kierby de ouderen, die niet zelfstandig naar de winkel kunnen, in zijn wijk met allerlei klusjes. Hij bezorgt de bejaarden in het Engelse Singleton soms de boodschappen, neemt de krant voor hen mee en brengt de mensen uiteraard ook hun post.

Maar toen hij een tijdje thuis moest blijven vanwege een blessure aan zijn schouder, belde één van de ouderen naar zijn werkgever om te informeren naar de gezondheid van de geliefde postbode. Een fatale fout, want toen de geïnteresseerde zijn lof uitsprak over het vele goede werk dat de postbode verzette, bleek de werkgever een stuk minder blij met de goede daden van Kierby.

De Engelse posterijen hebben de postbode daarom per direct verboden nog iets anders te bezorgen dan post. Dit tot ongenoegen van de inwoners: "Al sinds we hier wonen gaat het op deze manier. Hij heeft al veel mensen geholpen", aldus de 67-jarige Norma Clark, die elke dag de krant van Kierby mocht ontvangen. "Zelfs de postbode voor Kierby deed dat al voor ons"

"Negen van de tien keer dat de man onze krant kwam brengen moest hij hier toch zijn om de post te bezorgen, dus ik kan me niet voorstellen dat het de posterijen een cent extra kost", aldus Clark.

Volgens de Engelse posterijen hebben ze begrip voor de klachten over het stopzetten, maar wijzen ze erop dat de tijd die de postbode kwijt is aan de extra service ten koste gaat van de service die ze aan kunnen bieden aan inwoners van andere wijken.