Overheid stort 5 miljoen aan hulpactie Sudan

DT71 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse overheid heeft de vandaag begonnen noodactie voor slachtoffers in de Sudanese regio Darfur direct een flinke injectie gegeven door een bedrag van 5 miljoen euro te storten. Zo maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend.

Speciaal voor de slachtoffers van het geweld in Darfur is giro 555. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben daartoe besloten. Vanaf vandaag zendt de organisatie radio- en televisiespotjes uit om aandacht en geld voor het hulpfonds te vragen.

Het conflict in Sudan speelt tussen de huidige, Arabische regering en het zwarte, Afrikaanse deel van de bevolking. Vooral in het westen van het land, Darfur, is momenteel een felle strijd gaande. Meer dan 110 duizend mensen zijn daardoor op de vlucht geslagen richting buurland Tsjaad. De vluchtelingen worden daar opgevangen door de SHO opgevangen. De Samenwerkende Hulporganisaties bestaan onder meer uit Artsen zonder Grenzen, Kerkinactie, Novib, Terre des Hommes, Unicef en het Nederlandse Rode Kruis.