Israël doodt belangrijke extremisten

Icoon Israel / PalestinaHet Israëlische leger heeft zaterdag bij acties in Nablus zes Palestijnse extremisten gedood. Eén van hen was Nayef Abu Sharkh, leider van de Al Aqsa Martelarenbrigades in Nablus. Volgens een ziekenhuis in Nablus was ook Sheik Ibrahim, leider van de Islamitische Jihad in Nablus, onder de gedode Palestijnen. De andere slachtoffers waren een lijfwacht van Ibrahim en leden van Al Aqsa en Hamas.

Sharkh en Ibrahim behoorden tot de zeven meest gezochte extremisten die op de pamfletten stonden die het leger afgelopen week in Nablus uitdeelde. De gedode Palestijnen hielden zich al een aantal dagen schuil in een huis. Het Israëlische leger besloot het huis uiteindelijk binnen te vallen en vond een geheime ruimte achter een toilet. Toen ze beweging zagen openden de militairen het vuur en gooiden handgranaten naar binnen, aldus Palestijnse bronnen. Anderhalf uur eerder had het leger al één van de extremisten doodgeschoten toen hij het huis verliet.

De Verenigde Staten en Israël beschouwen de Al Aqsa Martelarenbrigades en de Hamas als terroristische organisaties. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor verschillende aanslagen op onschuldige burgers.

Subheader
Israëlische soldaten patrouilleren in Nablus