Nog twee doden in winkel Kerkrade gevonden

In Kerkrade, waar gisteren een vrachtwagen een buurtwinkel binnenreed, zijn vanmiddag in het puin van de winkel twee personen dood gevonden. De slachtoffers waren zeer waarschijnlijk personeel van de winkel, de eigenaar gaf gisteren al aan twee werknemers te missen. Over de identiteit of geslacht van de twee kan de politie nog niets zeggen.

Gisteren kwam de Duitse vrachtwagenchauffeur om het leven toen zijn remmen dienst weigerden en hij met hoge snelheid de winkel binnenreed. Ondertussen heeft Hans Piefer, buurman van het pand waar het ongeluk zich voordeed, een reactie gegeven. Hij noemt de chauffeur een held.

"De chauffeur had al op de berg op de Haanraderweg zijn portier geopend en schreeuwde luidkeels dat zijn remmen 'kaputt' waren. Hij wilde uitwijken naar het grasveld langs de Haanraderweg, maar kon dat niet, want daar liepen groepjes schoolkinderen. Hij had geen andere keus: om het leven van de kinderen niet in gevaar te brengen moest hij wel rechtdoor rijden, en boorde hij zich met zeker honderd kilometer per uur met vrachtwagen en al de winkel in. Deze man is een ware held", aldus Piefer.

Hij vertelt verder: "Ik was totaal van de kaart, zette snel de televisie aan voor mijn kleinkind, zodat die er niks van zou meekrijgen. Ik kon niet meer denken, staarde wat voor me uit, wist niet meer wat ik moest doen, totdat er iemand tegen het raam klopte. Maar ik hoor die chauffeur in mijn hoofd nog steeds schreeuwen."