Euro 2004: Uitslag Kroatië - Frankrijk

Icon EK 2004 PortugalIn groep B heeft Frankrijk op het EK voetbal vanavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Kroatië. De wedstrijd werd gespeeld in Leiria en stond onder leiding van de Deense arbiter Nielsen.

In het begin van de wedstrijd waren het vooral de Fransen die aanvielen, ze konden echter niet gemakkelijk door de Kroatische verdediging heen komen. Met een vrije trap van Zidane kwam Frankrijk gelukkig op voorsprong; de bal ging via de Kroaat Tudor in het eigen doel.

Na rust sloeg de score om in het voordeel van Kroatië. Binnen acht minuten werden twee goals gescoord. De eerste werd gemaakt door Rapaic, uit een penalty, opnieuw veroorzaakt door Silvestre. De tweede treffer werd gemaakt door spits Prso, die met een mooi schot een fout van de Franse aanvoerder Desailly afstrafte.

De wedstrijd leek in het voordeel van Kroaten uit te gaan vallen, maar in de 64e minuut liet Kroatië de Fransen door een verdedigingsfout weer in de wedstrijd komen. Dankzij een slechte terugspeelbal en het niet goed verwerken van die bal door keeper Butina kon Trezeguet de gelijkmaker binnentikken. In de laatste minuut kreeg de Kroaat Mornar nog een levensgrote kans op een doelpunt, maar vanaf twee meter afstand knalde hij keihard naast.