Moore: geen documentaire over Blair

Na een film over president Bush gaat filmmaker Michael Moore nu een documentaire maken over de Britse premier Tony Blair. De film moet gaan over de rol van Blair in de oorlog in Irak. Dat heeft Moore, die onlangs een Gouden Palm won in Cannes met 'Fahrenheit 9/11', vrijdag gezegd in een interview met het persbureau Reuters.

Blair is altijd voorstander geweest van het Irak-beleid van Bush. "Persoonlijk houd ik Blair meer verantwoordelijk voor deze oorlog in Irak dan George W. Bush. De reden daarvoor is dat Blair beter weet. Blair is geen idioot", aldus Moore. Tijdens het maken van de documentaire vond Moore het moeilijk te bepalen op wie van de twee hij zich moest richten. Daardoor besloot de regisseur een aparte film over Blair te maken.

In Fahrenheit 9/11 wordt de Amerikaanse president Bush in verband gebracht met enkele prominente Saudi's. Zo ook met de familie van Osama Bin Laden, die ervan wordt verdacht het brein te zijn achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001. Ook wordt door Moore het optreden van Bush voorafgaand aan de aanslagen stevig in twijfel getrokken.

Update 14 juni, 00.28 uur
Op de website van Michael Moore is te lezen dat het om een grap ging. Hij maakte de grap in een interview en dit werd door media als serieus overgenomen.