Voetbal: Hongarije zet Duitsland voor schut

TPCE had ons via de nieuws-submit te melden:

EK VoetbalOok met Duitsland, op 15 juni de eerste tegenstander van Oranje, gaat het niet zo best tijdens de voorbereiding op het EK voetbal in Portugal. De ploeg van Rudi Völler verloor vandaag met 0-2 van Hongarije. De wedstrijd werd gespeeld in het Fritz-Walter-Stadion in Kaiserslautern.

In de zevende minuut kwam Hongarije op een 0-1 voorsprong door Sándor Torghelle, nadat de mogelijke opvolger van Mateja Kezman bij PSV in de tweede minuut al een enorme kans had gemist. Nog in de eerste helft verdubbelde diezelfde Torghelle de voorsprong van de Hongaren. Na rust had Duitsland voortdurend druk op het doel van Hongarije, maar 'Die Mannschaft' kwam niet tot scoren waardoor de 0-2 nederlaag een feit was.

Nadat gisteren het Nederlands Elftal onder luid gefluit het veld verliet, viel Duitsland dit vandaag ten deel. De ruim 35.000 toeschouwers lieten hun onvrede duidelijk merken. Saillant detail bij deze overwinning van Hongarije is dat de ploeg getraind wordt door de Duitse recordinternational Lothar Mattheus.

Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!