El Tawheed verbreekt banden al-Haramain

Icoon Binnenlands nieuws Het bestuur van de El Tawheed-moskee in Amsterdam heeft aangekondigd alle banden met de omstreden ‘liefdadigheidsorganisatie’ al-Haramain te zullen verbreken.

Al-Haramain kwam eerder in het nieuws nadat de Verenigde Staten en Saudi-Arabië harde acties aankondigden. Nederland besloot vrijdag ook, naar aanleiding van een rapport van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD), om alle tegoeden van de organisatie te bevriezen.

Gisteren legde een bestuurslid van de moskee al alle taken die hij had bij al-Haramain per direct neer. Het bestuurslid was nog contactpersoon en woordvoerder van de Nederlandse tak van de organisatie. Om echt alle banden te verbreken zal ook het postadres van de omstreden organisatie zo snel mogelijk gewijzigd worden, door het adres van de moskee bij de Kamer van Koophandel uit te schrijven. Het officiële filiaal van al-Haramain in Nederland is nu namelijk nog gevestigd op het adres van de El Tawheed-moskee.

Eerder werd nog verklaard door bestuurslid F. Zaari van de El Tawheed-moskee dat al-Haramain geen banden met welke terroristische organisatie dan ook onderhoudt. Hoewel het bestuur van de moskee bij dit standpunt blijft, probeert het met deze acties de negatieve berichtgeving omtrent de moskee te stoppen.