'Zweetvoetenman' stapt naar Europese hof

De 39-jarige Rotterdammer Teunis Timmer, beter bekend als de 'zweetvoetenman', heeft besloten naar het Europese Hof voor de rechten van de mens in Straatsburg te stappen. Dit heeft zijn advocaat laten weten.

De Technische Universiteit Delft had de man vorig jaar een toegangsverbod opgelegd wegens stankoverlast, maar de Rotterdammer besloot zich hier niet aan te houden. In april 2003 veroordeelde het gerechtshof in Den Haag hem tot een voorwaardelijke boete van 250 euro voor 'lokaalvredebreuk'. Hij had in de Technische Universiteit Delft zijn schoenen uitgedaan, ondanks zijn toegangsverbod, waarna er stankoverlast ontstond. Eerder kreeg de man al een boete van 100 euro opgelegd door de politierechter.

Nu hij ook door de Hoge Raad in het ongelijk is gesteld, heeft hij besloten naar het Europese Hof voor de rechten van de mens te stappen. De man vindt dat de bibliotheek hem nooit de toegang had mogen weigeren. Zijn advocaat heeft inmiddels zijn handen van de zaak afgetrokken. Het is nog onduidelijk wie hem nu gaat bijstaan in zijn juridische strijd.