[update] Aanhouding in zaak onthoofde kinderen

Anoniempje18, dollyking en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In de Amerikaanse stad Baltimore heeft een moeder een schokkende ontdekking gedaan. Toen ze donderdag thuiskwam in haar appartement, trof ze haar drie kinderen onthoofd aan. Het gaat om twee meisjes van negen jaar oud en een jongen van tien. Omtrent het motief tast de politie volledig in het duister.

Voor de eerste agent ter plaatse was het tafereel dermate schokkend, dat hij om versterking vroeg: hij kon het niet aanzien. Op aanwijzen van de moeder werd later op de dag een man ondervraagd. Het is niet bekend wat de relatie tussen de man en de kinderen is.

De kinderen werden opgevoed door ÚÚn van de drie of vier Spaanse families die tussen een hechte joods-orthodoxe gemeenschap in Baltimore wonen. "Het waren heel lieve, beleefde kinderen", aldus een buurman. "Het is een schok voor iedereen. Het is hier een zeer rustige en vreedzame gemeenschap."

Update 22:19
De politie in Baltimore heeft twee jongens gearresteerd die van de gruweldaden verdacht worden. Volgens de politie gaat het om twee neven van 17 en 22 jaar. Ze zijn net als hun slachtoffers van Mexicaanse komaf.

De twee zouden een woning zijn binnengedrongen waar de drie kinderen net verbleven. Een jongen van 10 jaar sneden ze het hoofd af. Bij zijn zusje en nichtje van 9 jaar sneden ze een flink deel van hun keel door.

Het wapen waarmee de drievoudige moord is gepleegd werd in de tuin teruggevonden.