Nieuwe details mishandelingen Irak bekend

Opnieuw zijn er foto's opgedoken van het van mishandelingen in de Abu Graibh-gevangenis in Bagdad getoond, die eerder nog niet in de media waren verschenen. De Washington Post heeft vandaag een zestal nieuwe schokkende foto's gepubliceerd. Op ťťn van de foto's is Charles Graner duidelijk te zien. Laatstgenoemde is bekend vanwege zijn verschijning op foto's met Lynndie England.


Charles Graner op het punt om in te slaan op geboeide gevangenen met zijn vuist


De krant wist eveneens beslag te leggen op geheime getuigenverklaringen, die een soldaat rapporteerde bij zijn gezaghebbende. De verklaringen zijn de meest gedetaileerde tot nu toe. Zo wordt uitvoerig beschreven hoe gevangenen onder meer gedwongen werden hun uitwerpselen uit het toilet te halen. De gevangenen werden regelmatig sexsueel vernederd tijdens de nachten van de ramadan.

Fysiek geweld werd met grote regelmaat toegepast op de gevangenen. Daarbij werden ze gedwongen de Islam te ontkennen en werden ze geconfronteerd met varkensvlees en alcohol. Anderen moesten gedwongen masturberen voor het oog van de vrouwelijke soldaten en werden regelmatig bedreigd verkracht te worden.


Besmeurd met smurrie moet een gevangene in deze positie gaan staan


In een reactie op de bekend geworden gebeurtenissen zegt een woordvoerder van het Pentagon dat ze bezig zijn de incidenten te onderzoeken. Volgens de woordvoerder is nog niet alles achterhaald en boven tafel gekomen.
_
Meer info en foto's in het artikel van de Washington Post