Mexicaanse defensie publiceert UFO-video

De Mexicaanse luchtmacht heeft materiaal uitgebracht waarvan experts zeggen dat er 11 ongeÔdentificeerde vliegende objecten op staan die opgepikt zijn door een infrarood camera terwijl ze om het surveillance vliegtuig vliegen.

Journalist Jaime Maussan vertelde dinsdag in een persconferentie dat de objecten echt zijn, en intelligent van aard leken te zijn vanwege het feit dat ze op een bepaald moment van richting veranderen en om het vliegtuig heen gingen hangen.

De Mexicaanse Ministerie van Defensie heeft Maussan toestemming gegeven de 15-minuten durende video te tonen. "Ze waren onzichtbaar voor het blote oog, maar ze waren zeker aanwezig. Ze hadden energie en ze vlogen in de buurt." Defensie heeft aan Reuters bevestigd dat zij de video hebben vrijgegeven, en dat het door de luchtmacht op 5 maart over de oostelijke kust van de staat Campeche gefilmd is.

"We zijn niet alleen! Dit is zo bizar!", schreeuwt een van de piloten nadat de bemanning op de infrarood camera overschakelde toen de radar ze detecteerde. De film is opgenomen vanuit een vliegtuig die patrouilleerde op zoek naar drugssmokkelaars nabij de Golf van Mexico. Het toont elf objecten in de vorm van lichtbollen die in formatie vliegen, voorbij schieten en soms in een wolk verdwijnen.

CNN schrijft dat Lt. Mario Adrian Vazquez, die de infrarood apparatuur bedient bevestigt dat de objecten zeer echt zijn. Hij weet zeker dat het uitgesloten is dat de opnames gemanipuleerd zouden kunnen zijn. "Toen de jets stopten de objecten te achtervolgen, verdwenen de objecten", aldus Vazquez.

Bij een interview van de piloten verklaren ze dat ze nerveus werden toen de UFO's die nog steeds onzichtbaar waren opeens terugkwamen toen ze het aan het achtervolgen waren. Ze keerden zich om en omsingelden het vliegtuig. "Er was een moment dat... de beelden aangaven dat ze achter ons waren, links en voor ons. Op dat punt voelde het zeer gespannen", zegt majoor Magdaleno Castanon.

"Dit is historisch nieuws", zegt journalist Maussan. "Er bestaan honderden video's van UFO's, maar geen daarvan had de bevestiging gekregen van defensie in welk land dan ook."

Op het NOS-journaal en het RTL-4 nieuws is ook een gedeelte van de video uitgezonden. Klik hier voor de link naar de video. Klik hier voor de nieuwsuitzending in Windows Mediaplayer formaat (3,5MB).

Op Ufo Plaza is ook een uitgebreid artikel te lezen met meer foto's en het kale videofilmfragment.