Boek met gevangenisrecepten op de markt

In Frankrijk wordt een nieuw kookboek op de markt gebracht waar diverse gevangenisrecepten in staan. In 'Cooking just for me' laten Franse gevangenen weten hoe je goedkoop en simpel diverse maaltijden kan samenstellen. Hierdoor is het boek uitermate geschikt voor op zichzelf wonende personen met weinig geld, zoals studenten en senioren.

Aangezien de gevangenen beperkt zijn in het materiaal en de ingrediënten moeten ze vooral inventief te werk gaan. Een oproep onder 60.000 gevangenen leidde tot 600 ingezonden recepten, waarvan de beste honderd door chef-kok Haeberlin werden geselecteerd voor het boek. De recepten variëren van verfijnde visgerechten tot chocoladetaarten.

Haeberlin zei vooral verbaasd te zijn door de creativiteit van de gedetineerden. Ook amuseerde hij zich met de woordkeuze van sommige gevangenen, zoals deze: "Voor dit recept moet je de tijd nemen. Maar tijd is hier niet echt zeldzaam." Het beste recept was volgens de kok zeebrasem met sla en champignons. De inzender van deze maaltijd kreeg als prijs een televisietoestel in zijn cel.