Schot in zaak vermoorde Hells Angels

Eén van de hoofdverdachten in de zaak van de drie vermoorde Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek, de Antilliaan Angelo D., heeft tegenover jusitite uitgebreide verklaringen afgelegd over de gang van zaken rondom deze drievoudige moord, zo meldt de Telegraaf vandaag. Die verklaringen zijn zo belastend dat Angelo D. voor zijn eigen veiligheid nu is opgesloten in een extra beveiligde inrichting (EBI), omdat men bang is dat hem wat wordt aangedaan. Momenteel onderzoekt men of D. in een getuigenbeschermingsprogramma geplaatst kan worden. Dat zal overigens pas ingaan als hij zijn mogelijke straf heeft uitgezeten.

D. was als lid van de Antillaanse motorclub de 'Caribbean Brothers' actief als tussenschakel tussen Colombiaanse drugshandelaren en de Nomads. De moorden op de 54-jarige president van de Oirsbeekse Hells Angels Paul de Vries en de clubleden Cor Peijnenburg (33) en Serge 'Moon' Wagener (34) staan volgens de Telegraaf in rechtstreeks verband met het misgaan van een door D. georganiseerde drugstransactie van bijna 300 kilo cocaïne.


De omgebrachte Nomads-president De Vries (rechts)

De grote partij cocaïne ter waarde van 7,5 miljoen euro was wel afgeleverd, maar zou echter nooit afgerekend zijn met de Colombianen. Drie Colombianen die daar voor zorg moesten dragen bleken spoorloos verdwenen. De drugsbaronnen in Colombia voelden nattigheid en stuurden een andere Colombiaan naar Nederland om uit te zoeken wat er aan de hand was. Deze werd echter vorig voorjaar vermoord in Limburg teruggevonden. ''Er ontstond dus een groot probleem. De Colombianen waren razend en wilden de openstaande rekening vereffenen. Dat hebben ze ook aan de Hells Angels duidelijk gemaakt'', aldus verklaringen van D.

De Nomads uit Oirsbeek beleggen hierop een vergadering in hun clubhuis waarin de drie leden van de Nomads die verantwoordelijk waren voor de partij - het inmiddels vermoorde trio - ter verantwoording wordt geroepen. Waarschijnlijk hebben de drie op eigen houtje de partij achterover gedrukt. De recherche vermoedt dat om wraakacties vanuit Zuid-Amerika te voorkomen én toekomstige cocaïneleveranties veilig te stellen enkele Nomads de opdracht hebben gekregen hun eigen gelederen te 'zuiveren'. De drie slachtoffers, waaronder de president van de Nomads, zouden in hun eigen clubhuis zijn omgebracht.

Opvallend is dat toen de politie een paar weken na de moorden het clubhuis binnenviel, deze net geheel opnieuw van binnen was geschilderd. Desondanks slaagde de recherche er met behulp van de nieuwste technische hulpmiddelen in, bloedsporen zichtbaar te maken. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek staat het vrijwel vast dat de twee nu vastzittende Hells Angels Jack S. en Marco H. voor de moorden op hun clubleden zullen worden vervolgd. Saillant detail is dat Jack S. de opvolger is van de vermoorde Nomads-president Paul de Vries. Het rechercheteam heeft inmiddels nog een 44-jarige man uit Maastricht als verdachte aangehouden. Hij zou betrokken zijn bij het verhandelen van de ´geripte´ partij coke. Gisteren is in België bovendien een man gearresteerd die een blauw busje zou hebben geleverd waarin de drie lijken zijn vervoerd.

Vanuit de Antillen lieten de Caribbean Brothers weten zich te distantiëren van de verklaringen van D. en hem met onmiddellijke ingang uit de club te hebben gegooid. De Hells Angels uit Nederland en de aan hun gelieerde Nomads uit Oirsbeek wilden geen commentaar geven.


Angelo D. geen lid meer


-
De informatie is afkomstig van misdaadverslaggever John van den Heuvel, die ook de politie tipte over de op komst zijnde liquidatie op Angelo D.