"Michael Jackson voerde slachtoffer dronken"

Michael JacksonDe Amerikaanse televisiezender ABCNews claimt dat het beslag heeft weten te leggen op de politiedossiers van de zaak tegen Michael Jackson. In de rapporten staat een verslag van een bezoek van het slachtoffer en zijn jongere broer aan een psychiater.

De psychiater, Stan Katz, ondervroeg de twee jongens op verzoek van de advocaat van de familie. Uit het verslag blijkt dat Jackson de twee broers dronken voerde, tot twee maal toe zelfs totdat het kind bewusteloos was. Toen de psychiater vroeg of Jackson ooit seksuele activiteiten in het bijzijn van de broers had gedaan klapte het slachtoffer dicht en begon te huilen. Volgens de jongere broer van het slachtoffer, destijds negen jaar oud, zou Jackson het bewusteloze slachtoffer onzedelijk hebben betast. Ook zou Jackson naakt voor de kinderen hebben gestaan en een keer seksuele handelingen op een etalagepop, een model van een acht- of negenjarig meisje, hebben voorgedaan. Verder zou het broertje samen met Jackson op internet naar foto's van naakte vrouwen hebben gezocht. Als hem gevraagd werd wat ze gedaan hadden, dan moest het jongetje van Jackson zeggen dat ze naar the Simpsons hadden gekeken.

De getuigenis van de broer van het slachtoffer zou vanwege de leeftijd voor problemen kunnen zorgen. De advocaten van Jackson zouden de jongen aan een kruisverhoor kunnen onderwerpen en zo de getuigenis van een negenjarig jongetje ondermijnen.

In december vorig jaar werd Michael Jackson aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van een twaalfjarig kankerpatiŰntje. Jackson ontkent nog steeds in alle toonaarden.