[update] GeenStijl stopt na mishandeling redactielid

Diverse users hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Weblog GeenStijl.nl stopt er per onmiddellijk mee. De site meldt zojuist dat onbekenden de GeenStijl-logger bekend als 'De Chileen' thuis hebben opgezocht en zwaar hebben mishandeld. Even na 23.00 op maandag 19 april belden zij bij hem aan en sloegen hem met onder meer een honkbalknuppel buiten westen.

De mishandeling volgt na bedreigingen aan het adres van meerdere GeenStijl redactieleden, die volgens hen al geruime tijd plaatsvinden. De weblog meldt "We zijn op, we zijn kapot en we hebben er als het zo moet geen zin meer in. Of het nu Oud-Links aanhangers, milieu-extremisten, kaalkopjes of Stivorogekken waren, dat doet er niet toe. Blijkbaar kan je in dit land niet meer voor je mening uitkomen."

Hulpdiensten waren volgens GeenStijl snel ter plaatse, 'De Chileen' is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar hij nu verblijft. Verdere informatie over zijn toestand is op dit moment niet bekend.

GeenStijl haalde de afgelopen tijd diverse malen het nieuws. In november 2003 haalde de populaire weblog zich de woede van het MDI op de hals, in het begin van het jaar vanwege de vermeende fraude van de Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) en kortgeleden nog vanwege de website van tweevoudig moordenaar Martin K., waarvan GeenStijl een 112-fragment zonder betaling toegankelijk maakte.

Update 12.14
Volgens weblog Retecool zou het inmiddels alweer iets beter met De Chileen gaan. Wellicht dat hij vandaag weer naar huis kan. Tijdens de aanval hebben de daders "GeenStijl" genoemd.

Update
Het bericht dat de weblogger mishandeld zou zijn, blijkt een grap. Lees er hier meer over.