Kerry als Jonge Republikein in jaarboek

Het jaarboek van Yale University uit 1966 bevat een 'grote' fout. John Kerry, de Democratische kandidaat voor het presidentschap van de VS, staat in het jaarboek van de universiteit als lid van de Republikeinse jongerenafdeling. De vraag is nu of het om een fout of om een grap gaat.

"Ik denk dat het een grap is, omdat John erg voorzichtig was met wat hij wel en niet deed", aldus Renny Scott, in 1966 de voorzitter van de Jonge Republikeinen. "Hij dacht bij alles aan zijn toekomst." Wel meldt Scott dat Kerry op Yale in het jaar 1962-1963 actief is geweest bij de Jonge Democraten. Tot 1965 hadden de Jonge Republikeinen nauwelijks aanhang. In 1965 veranderde dat doordat de Republikeinen met een actie begonnen waardoor bijna de helft van de eerstejaars lid werd. Voor 3 dollar kreeg een lid niet alleen lezingen maar ook gratis bier en werden er vrouwen naar de campus gehaald. In die tijd was de universiteit alleen voor mannen.

President George Bush, die ook op Yale heeft gezeten en in 1968 afstudeerde, was lid van geen enkele politieke club. "Hij verkeerde meer in corpskringen", zegt Scott. "In die fase van zijn leven was hij niet geïnteresseerd in politiek."

Wel waren Kerry en Bush beiden lid van het geheimzinnige dispuut Skull & Bones. Zie voor meer informatie over dit dispuut dit achtergrondartikel.


-
Meer informatie over Kerry en Bush en de aankomende verkiezingen in Dossier Elections 2004