Surfer doodgebeten door haai

Voor het eerst sinds 1992 is op Hawaii een surfer overleden naar aanleiding van een haaienbeet. De 57-jarige Willis McInnis werd door omstanders nog wel uit het water geholpen, maar bloedde op het strand dood.

Volgens een getuige had McInnis net een golf gemist en peddelde op zijn surfplank een stukje terug toen hij plotseling werd aangevallen. De politie meldde dat de man een beet in zijn been had van ongeveer dertig centimeter groot. "Het moet wel een aardig grote haai zijn geweest, als het zo'n beet heeft veroorzaakt" zei Randy Honebrink, woordvoerder van de haaienafdeling van Hawaii "Op dit moment hebben we echter nog geen idee wat voor soort haai het is geweest"

Op Hawaii vinden per jaar ongeveer vier incidenten met haaien voor. In de meeste gevallen houden de slachtoffers er een flinke beet aan over. Het was dus voor het eerst in twaalf jaar dat er iemand overleden is naar aanleiding van een dergelijke beet, al vermoedt de politie dat het bij meerdere vermissingen ook de schuld van haaien is.

Haai