Kans dat God bestaat 67 procent

pberends, Linz, HoŖ en ook_gek hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Door middel van wiskundige berekeningen heeft de Britse natuurkundige Stephen Unwin berekend dat de kans dat God bestaat 67 procent bedraagt. Unwin heeft dit vastgesteld op basis van het zogeheten theorema van Bayes, genoemd naar een 18e-eeuwse Britse wiskundige en predikant. De Britse krant The Times meldt dit vandaag.

Enigzins verbaasd over de bevindingen was Unwin wel. Als gelovig Christen had Unwin de kans dat God bestaat hoger ingeschat. Tot zijn conclusie kwam de natuurkundige, na in zijn berekening factoren mee te nemen als het bestaan van kwaad en lijden, de vrije wil, de aangeboren goedheid van de mens en allerlei filosofische argumenten voor of tegen het bestaan van God.

In het verleden berekende Unwin onder meer de kans op een nucleaire ramp in de Verenigde Staten. In hetzelfde land bezit hij nu een bedrijf voor risicomanagement. Zijn berekeningen zijn onderbouwd in het boek "De waarschijnlijkheid van God: een eenvoudige berekening die de ultieme waarheid bewijst", dat eind april te koop zal zijn.