Foetus krijgt rechten in de VS

devzero, DePresident en TvB hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Door de Amerikaanse Senaat is donderdag een wet aangenomen die de foetus in de buik van een vrouw tot een afzonderlijk rechtspersoon maakt. Deze wet maakt het een afzonderlijk misdrijf om een foetus kwaad te doen bij een geweldsmisdrijf tegen een zwangere vrouw. Als een foetus bijvoorbeeld komt te overlijden door geweld, zal de persoon die daarvoor verantwoordelijk is kunnen worden aangeklaagd voor moord. Het wetsvoorstel was al eerder aangenomen door het Huis van Afgevaardigden.

President George Bush is erg tevreden met de nieuwe wet, hij zei "zich erop te verheugen" om de wet te tekenen. Ook Tony Perkins van de conservatieve Family Research Council is blij met de beslissing van de Senaat. Hij vindt dat "de wet de VS een grote stap dichter bij het herstel van een cultuur van leven brengt, waarin elk kind, geboren en ongeboren, de bescherming krijgt die het verdient."

Er waren veel tegenstanders van deze wet, vooral veel Pro-abortusactivisten. Zij bekritiseerden de wet omdat "die een eerste stap zou zijn naar het beperken van het abortusrecht".