Aldi na jaren weer om tafel met vakbonden

Maandagavond heeft supermarktconcern Aldi, voor het eerst sinds jaren weer, om de tafel gezeten met de vakbonden FNV en CNV. De gesprekken waren gedoeld op het verbeteren van de contacten en het verbeteren van de contracten van de filiaalleiders bij Aldi.

De gesprekken waren opgeroepen door de vakbonden nadat er afgeloop onrust was ontstaan onder de filiaalleiders van Aldi, omdat zij een sterk verslechterd contract moesten ondertekenen. In het nieuwe contract schrapte Aldi onder meer het bonussysteem, waardoor velen er enkele honderd euro’s per jaar op achteruit gingen. Naar aanleiding van de gesprekken heeft de supermarktconcern toch besloten de nieuwe contracten voorlopig niet in te voeren en wordt er bij het maken van een nieuw contract gestreefd naar een overeenstemming met de bonden.

Volgens Jos Brocken, de woordvoerder van het FNV, ziet Aldi nu ook in dat de gesprekken tussen hen en de vakbonden hard nodig zijn en besloten is dan ook dat er in de toekomst beter en meer wordt overlegd tussen beide partijen.