AH stuurt advocaten af op prijsvergelijker

Supermarktketen Albert Heijn heeft het duidelijk niet op prijsvergelijkingen. Zo stuurde de AH vorige week donderdag zijn advocaten af op de prijsvergelijkingssite Prijsslag.nl. In een brief worden de makers van de site gedreigd met het treffen van juridische stappen tegen de site wanneer er niet voor 17.00 uur een aantal prijzen van de site zouden worden gehaald.

De makers van de website laten zich niet bang maken door de advocaten van de AH. Sitebeheerder Pieter Kinds zegt: "Als ik met eigen ogen prijzen in de winkels noteer, laat ik die niet censureren. Het is mijn site en mijn informatie."

Kinds opende drie weken geleden de site. Elke dinsdag publiceert Prijsslag.nl een lijstje met de prijzen van willekeurig gekozen producten bij zeven supermarkten. "De lijst wisselt bewust elke week, zodat de winkels er niet op kunnen inspelen, aldus Kinds. Hij is erg verbaasd over de juridische dreigementen. Hij heeft onlangs aangeboden dat AH zelf de prijzen invult op een door hem te kiezen lijstje met boodschappen. Albert Heijn weigerde dit toen.

Tot nog toe heeft de AH nog geen juridische stappen tegen de site ondernomen. Een woordvoerder van het concern meldt dat momenteel wordt bestudeerd of er stappen worden ondernomen. Verder zegt hij: "Wij zijn niet tegen vergelijkingen; wij willen gewoon dat de juiste prijzen worden gebruikt."

Vandaag bleek de AH weer de op één na duurste te zijn. Op nummer één staat de Super de Boer. Per dag komen er op de site van de prijsvergelijker zo'n vijftienhonderd bezoekers.