'Onderweg naar Morgen' viert 2000e aflevering

De Yorin-soap 'Onderweg naar morgen' viert vrijdag haar 2000e aflevering. In de aflevering zal het personage Daan Starrenburg even terugkeren. Hij zal worden verenigd met Kyra Isarin.

JP
JP zal het wel druk krijgen in 'de Engel'

De soap, die op 3 januari 1994 van start ging op Nederland 2, is gebaseerd op de Amerikaanse serie 'Ryan's Hope', die van 1975 tot 1989 werd uitgezonden. 'Ryan's Hope' was met 3.500 afleveringen één van de langstlopende soaps in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie. Om meer snelheid aan de Nederlandse versie te geven, werden de scripts in de beginfase aangepast. Zo werden de verhalen van twee afzonderlijke afleveringen in één aflevering van 'ONM' verwerkt.

De originele scripts werden echter al snel losgelaten. Karakters die in Nederland buitengewoon populair bleken, moesten, wanneer het origineel nauwkeurig werd gevolgd, het veld ruimen. Zo betrof het karakter Bettina Wertheimer in het origineel slechts een gastrol van luttele weken, maar in Nederland ontpopte dit karakter zich dankzij het aanstekelijke spel van actrice Pamela Teves tot de Alexis van de serie.

Praat ook mee over Onderweg Naar Morgen op het FOK!Forum!