HMG-zenders nemen nieuwe studio in gebruik

Yorin FM en RTL FM hebben vanmiddag beide officieel een nieuwe studio in gebruik genomen. De beide radiozenders van de Holland Media Groep (HMG) zijn verhuisd van het industrieterrein Kerkelande in Hilversum naar het MediaPark. Ook de televisie-afdeling van HMG zit daar nu. Op het MediaPark zitten ondere ook de zenders van de Publieke Omroep, Foxkids en Endemol.

Yorin FM nam om 13:00 uur de studio in gebruik. Topman Fons van Westerloo van de HMG drukte op een grote knop waarna de uitzending van start ging. "Yorin FM we're on the air!", zei hij. "Ik denk dat 2004 het jaar gaat worden van Yorin FM", voegde dj Gijs Staverman eraan toe.

RTL FMOp RTL FM maakt het muzikale duo Veldhuis & Kemper op dit moment een speciaal programma onder de titel 'Een middag met Veldhuis & Kemper'. Zij namen even na 14:00 uur de nieuwe studio in gebruik. "Wij heffen het glas!", aldus het duo.

Beide studio's zijn volledig digitaal. Daarnaast wordt het geluid van beide zenders iets aangepast. Op die manier zijn de stations helderder en mooier te horen.