Beveiligingscamera's nemen een geest op

Beveiligingscamera's het Hampton Court Palace in Londen hebben een onverklaarbare entiteit vastgelegd. Beveiligingsbeambten werden naar eigen zeggen bevreesd toen de entiteit bij gesloten deuren verscheen. Dit melden o.a. de nieuwszender CNN en BBC News.

Woordvoerder Vikki Wood van de Hampton Court zegt dat het niet om een grap gaat. "We zijn verbijsterd. Het is geen grap, we hebben het niet in scene gezet.", zegt Wood. "We weten oprecht niet wie of wat het is".

De beveiligingsbeambten hebben de enititeit waargenomen toen ze controleerden wie een van de branduitgangen open had laten staan. In een frame van de video is een figuur te zien met een soort gewaad aan. De buitenkant van de figuur lijkt enigszins vervaagd, en zijn gezicht lijkt onnatuurlijk wit vergeleken met zijn uitgestrekte hand.

"Het was erg spookachtig omdat het gezicht niet menselijk leek", zegt James Faukes, een van de beveiligingsbeambten. "Mijn eerste reactie was dat het een grap van iemand was, dus ik vroeg iemand om daar te kijken. Er was echter niemand daar. Bij navraag bij de gidsen of het paleis een dergelijk kostuum had, bleek dit ook niet zo te zijn."

Het paleis werd in 1525 gebouwd bij de rivier de Thames door King Henry de achtste. In de geschiedenis van het kasteel zijn verschillende mensen op bizarre wijze om het leven gekomen. In 1829 hoorden werklieden een vreemd geluid van een spinnewiel achter een muur. Bij inspectie vonden ze een vergeten kamer waar inderdaad een spinnewiel stond. Sindsdien zijn er vaker vreemde dingen gehoord in het gebouw.