[update] Jackson aangeklaagd en moslim geworden

Volgens de New York Post heeft Michael Jackson zich aangemeld als lid van de zwarte moslimorganisatie Nation of Islam. Hij noemt zich voortaan Jacko X.

De 45-jarige Jackson heeft zich aangesloten bij de volgelingen van predikant Louis Farrakhan. Waarom is onduidelijk. Farrakhan's Nation of Islam staat bekend om anti-joodse en anti-homoseksuele uitspraken. Eerder (in 1989) bekeerde Jacksons broer Jermaine zich tot de islam.

De zender Fox News meldt dat Jackson niet langer naar zijn managers luistert, maar uit paniek contact zocht met de moslimorganisatie. Jackson zou niet zeker zijn van zijn juridische situatie.

Zeven maal misbruik

Vanavond is in Santa Maria in Californië Jackson formeel in beschuldiging gesteld. De zanger is aangeklaagd voor het zeker zeven maal seksueel misbruiken van een jongen die jonger is dan veertien. De popster is ook aangeklaagd voor het toedienen van alcohol aan de jongen met het doel hem te misbruiken.

Het seksueel misbruik zou hebben plaatsgehad tussen 7 februari en 10 maart 2003. Naar verluidt gaat het om een 12-jarige jongen. Jackson kan maximaal 24 jaar cel krijgen. Op 16 januari moet hij zich voor het eerst bij de rechtbank melden.

Update 10:00

De woordvoerder van Michael Jackson, Stuart Backerman, heeft laten weten dat Jackson zich niet heeft bekeerd tot moslim en géén lid is geworden van de moslimorganisatie Nation of Islam. De berichten daarover in de New York Post deed hij af als roddels.

Volgens Backerman zal Jackson binnenkort naar Groot-Brittannië reizen. Hij wil zich daar voorafgaand aan het proces door vrienden en familie moed laten inspreken.