Zaanse politie ruimt vier hennepplantages

In de Zaanstreek heeft de politie gisteren vier grote hennepkwekerijen ontmanteld die naast elkaar zaten in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Witte Paardweg in Wormerveer. In totaal verdwenen 2.800 hennepplanten in de vuilniswagen. De politie hield vijf mannen aan.

In de eerste drie kwekerijen werden respectievelijk 300, 500 en 800 planten in beslag genomen. In ťťn van deze ruimten zijn ook twee mannen aangehouden. Later op de middag viel men een vierde ruimte binnen waar drie mannen 1.200 planten aan het oogsten waren.

De politie zegt de kwekerijen door eigen onderzoek op het spoor te zijn gekomen. Volgens een woordvoerster was het gistermiddag nog onduidelijk of er een verband is tussen de hennepplantages of dat het toeval is dat ze naast elkaar zaten. Buiten de planten is ook alle apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek in alle gevallen illegaal van het net te worden betrokken.

Heerhugowaard

Ook in het Noord-Hollandse Heerhugowaard werd gisteren een hennepplantage ontmanteld. Aan de Kopermolen trof de politie ruim 700 planten aan die waren ondergebracht in 2 schuurtjes.

De planten werden samen met de assimilatielampen, koolstoffilters en andere zaken op last van justitie vernietigd. De 44-jarige eigenaar van de schuurtjes gaf het telen van wiet toe. Hij zei een extra centje voor de kerstdagen te hebben willen verdienen.