Drietal zette auto's expres op de rails

In Den Bosch heeft de politie drie mannen aangehouden, die worden verdacht van een serie autodiefstallen. De drie mannen zouden bovendien gestolen auto's op een spoorwegovergang in Vught achter hebben gelaten. Dit werd gisteren bekend.

Op 6 november botste een trein op een overweg in Vught tegen een auto. Later bleek dat deze auto was gestolen in Den Bosch. Bij het incident bleef de machinist ongedeerd, maar de trein raakte zwaar beschadigd. Daarnaast leidde het ongeval tot grote vertragingen tussen Den Bosch en Tilburg.

De politie kreeg na het ongeval diverse tips binnen, die leidden naar de drie, onder wie een militair. Twee weken geleden werden een 20-jarige Bosschenaar en een 23-jarige plaatsgenoot op heterdaad betrapt toen ze poogden een auto te stelen. Dit leidde tot de aanhouding van de derde verdachte, een 27-jarige man uit Den Bosch. De mannen bekenden negen autodiefstallen. Ze hadden het vooral op Suzuki Alto's gemunt.

In twee van de negen gevallen parkeerde het drietal de auto midden op de rails. Één keer wisten toevallige passanten de auto op tijd van de rails weg te duwen. De andere keer botste er wel een trein op.

Verder bleek uit onderzoek blijkt dat de mannen eveneens verantwoordelijk zijn voor ernstige vernielingen. Zo zouden ze met de gestolen auto's tal van verkeersborden en hekken omver hebben gereden. De schade loopt in de vele honderdduizenden euro's, aldus de politie.