[update] Vermist meisje in brand gestoken

In de nacht van maandag op dinsdag is in Bemmel het levenloze lichaam van een 16-jarig meisje uit Nijmegen aangetroffen. Het meisje, dat sinds maandagavond vermist werd, was in brand gestoken.

Update 08:38
Het is nog onbekend of het meisje nog leefde toen ze in brand werd gestoken. Gisteren werd sectie op het lichaam van het meisje verricht. Zodra de politie de uitslag van deze sectie binnen heeft gekregen hoopt ze meer te kunnen zeggen over de wijze waarop het meisje om het leven is gekomen.

Het brandende lichaam werd in de nacht van maandag op dinsdag door toevallige voorbijgangers aangetroffen op een pad in een recreatiegebied tussen Bemmel en Lent. Het meisje was maandagavond door haar ouders als vermist opgegeven. Het is nog onduidelijk wat er aan haar verdwijning vooraf is gegaan.

Update 11.51
Op het Nijmeegse Dominicus College heeft men geschokt gereageerd op de dood van de 16-jarige. Zij was leerlinge van 4-vwo van die school.

Alle klassen zijn vanmorgen om half negen op de hoogte gebracht van het nieuws. Een klaslokaal is als rouwcentrum ingericht en professionele hulpverleners staan klaar om leerlingen op te vangen. Zondag wordt een herdenkingsdienst voor het meisje gehouden.

Update 12.03
Een woordvoerder van de politie heeft donderdag gezegd dat is gebleken dat het meisje dood was voor haar lichaam in brand is gestoken. Wat de exacte doodsoorzaak is, is nog niet bekend.

Maandagavond zou het meisje nog hebben zitten chatten, aldus bekenden van haar. Ze zou hebben gezegd dat ze even weg moest, maar is niet meer teruggekomen. De politie heeft dit niet bevestigd.

Het blijft onduidelijk hoe het meisje een kleine tien kilometer van haar woonhuis is terecht gekomen.

Update 15.07
De rector van het Dominicus College heeft gezegd dat het meisje kort voor haar verdwijning bij een vriendin op bezoek is geweest. Daar heet zij met haar moeder gebeld om te vertellen dat zij nog naar een andere vriendin ging.

"Haar moeder waarschuwde haar nog dat zij niet alleen over straat mocht en dat die vriendin haar met de auto thuis moest brengen. Maar ze is nooit bij die laatste vriendin aangekomen", aldus de rector.

Het Nijmeegse meisje was enig kind.