Kroatië wint Junior Eurovisie Songfestival

Dino uit Kroatië De allereerste editie van het Junior Eurovisie Songfestival is gewonnen door de elfjarige Dino uit Zagreb (Kroatië). Zijn liedje, 'Ti si moja prva ljubav' (een liedje over zijn eerste liefde), schreef hij in een vliegtuig. De Nederlandse deelnemer, Roel Felius uit Goes, eindigde teleurstellend op de elfde plaats, ondanks het feit dat België hem twaalf punten toekende.

Het is voor het eerst dat er een Eurovisie Songfestival voor jongeren wordt gehouden. De deelnemers, die tussen de 8 en 15 jaar zijn, moesten voor het festival een zelfgeschreven lied aandragen. De Nederlandse voorronde voor het songfestival vond plaats op 20 september.

In de tijd die gebruikt werd voor stemmen en het tellen van die stemmen, Roel, de Nederlandse deelnemervonden optredens plaats van de Sugababes en Busted. De afzonderlijke punten van ieder land werden door jeugdige omroepers aangekondigd.

Van het Junior Eurovisie Songfestival zal ook een dvd verschijnen. De volgende editie van het evenement vindt plaats op 20 november volgend jaar in Manchester.